Reklama

Reklama

Zákeřné prsní implantáty

(TV film)
  • Velká Británie Day My Boobs Went Bust, The (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 48 min

Obsahy(1)

Vybrané ženy líčí vážné zdravotní problémy, které jim způsobily prsní implantáty. Co všechno se může pojit s operací prsou - infekce, alergie, nekróza...  Fotomodelka Alicia Douvallová vždy chtěla mít velká prsa. Už od dětství se vycpávala. Prodělala několik zvětšení ňader, začala ale trpět bolestmi a ukázalo se, že jeden implantát praskl. Musel být vyoperován a dostala jiný. Teď jsou však implantáty různě velké a jsou třeba další operace. Tentokrát zmenšující...
Kaskadérka Dawn Beavenová chtěl mít poprsí jen o malinko větší. Jenže po vložení implantátů se na jedné z nových ozdob jejího hrudníku objevila bulka. Kapsle jako obvykle praskla. Dostala sice nový implantát, rána se už však nikdy dokonale nezahojila. Několik měsíců ji lékaři ujišťovali, že vše dobře dopadne, přesto nakonec museli implantáty vyoperovat. Dnes si Dawn připadá jako zrůda – nekróza jí trvale znetvořila orgán, který měl být její chloubou...
Vědci zjistili, že silikonové implantáty nejsou pro lidské tělo vhodné, protože dochází k jejich praskání a poškozování organismu. V některých zemích proto byly zakázané. Hledaly se jiné možnosti, například na bázi sójového oleje nebo hydrogelu. Posledně jmenované „vycpávky“ si nechala voperovat i architektka Colette Teddonová. Jedno ňadro se jí ale náhle zvětšilo. Ukázalo se, že došlo k osmotickému efektu a gel volně pronikal obalem do okolních tkání. Hydrogelové implantáty byly zakázány. Pokud jde o implantáty vyrobené z oleje ze sójových bobů, docela prostě se kazily a začaly citelně zapáchat. Asi jako ryba s hranolky. Proto se lékaři vrátili k silikonům. Ostatně – nikdy se stoprocentně nezjistilo, co bylo pravou příčinou zdravotních problémů.
V Americe se začaly používat implantáty se solným roztokem. Dala si je voperovat i velice mladá Kacey Longová z Dallasu. Zakrátko se u ní objevily závažné zdravotní problémy – pálení na hrudi, nepřekonatelná únava, bolesti svalů a kostí. Šlo o alergickou reakci na silikonové pouzdro naplněné solným roztokem. Kapsle byly vyňaty, ale dívka je dodnes tak slabá, že je odkázaná na matčinu pomoc. Podobné problémy se objevily i u další pacientky Lisy Blanksové.
Mezitím si Emily v Anglii nechala voperovat ty největší možné implantáty, o jakých vždy snila. Přestože už věděla, že rozhodně nevydrží věčně. Po pěti až osmi letech totiž dochází k rozkladu materiálu… (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama