Reklama

Reklama

Ježíšek je neřád

  • Francie Le Père Noël est une ordure (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Je Štědrý den a v pátém poschodí pařížského činžáku je v plném provozu poradenská služba „SOS Défresse- Amitié“, která utěšuje depresivní a nešťastné lidi. U telefonu se střídají Pierre Mortez (Thierry Lhermitte) a Thérese (Anémone) a první akcí je záchrana jejich kolegyně Madame Musquin (Josiane Balasko), která uvízne ve výtahu. Do kanceláře vtrhne těhotná Zézette (Marie-Anne Chazel), kterou pronásleduje patologicky žárlivý a rozzuřený Felix (Gérard Jugnot) v kostýmu Santy. Postupně se objeví další bizarní postavy včetně transvestity Katie (Christian Clavier) a nastávají nepředvídané situace. (curil)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (19)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tvrdě černohumorná situační komedie provokuje do jisté míry už jen zasazením samotného děje do období Vánoc, ale ona se mohla odehrát kdykoliv a stejně by některé vtipy a pointy (zoologická zahrada) zůstaly za hranicí vkusu. Byl jsem na tuhle u nás dosud nepříliš objevenou vánoční klasiku z Francie poměrně zvědavý a určitě nejsem naštván ani pohoršen, dokonce v první polovině jsem se dokázal skvěle bavit. Očekával jsem jen, že při slepení jednotlivých epizodek společným setkáním všech postav to vyvrcholí daleko propracovanější zábavou, než jen nekonečně bláznivou snůškou hádek, křiku, vulgárností a ujetou směsicí černé kroniky. Kultovní film své země, který mi místy hodně připomínal nějaký stupidní sitcom se zvýšeným stupněm vulgarity a ve kterém mě překvapivě hodně bavil Thierry Lhermitte v roli neurotického pracovníka Linky důvěry. 65% ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Vyborna francouzska crazy komedie. Gérard Jugnot v roli maniakalniho a chladnokrevneho Jeziska, ktery se nestiti niceho, je super, ale i zbytek hereckeho ansamblu se velmi dobre doplnuje. Kouzelna hlaska Co mam delat, Zmacnete tlacitko je nezapomenutelna :)))). Skoda, ze tohle nikdy zatim neslo v televizi. Snad se to nekdy povede uvest na vanocni svatky :)). P.S CZ titulky jsou na titulky.com. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi příjemné překvapení! "Nová" vánoční klasika. Černohumorná, poměrně odvážná, kvalitní. Nejlepší je tady úplně jasně Christian Clavier (dost možná v jedné ze svých nejlepších rolí vůbec), ale nezklame samozřejmě nikdo. Rozhodně to není pro celou rodinu, ale právě proto je to vlastně ještě lepší. Ujeté, originální, nápadité, s výtečně napsanými i zahranými postavami. Ta hodinka a půl v jejich přítomnosti uteče fakt příjemně, ta nejpoctivější francouzská komediální škola se tady prostě opravdu nezapře. Vánoční období je tady vlastně dost navíc, ale kdyby nebyly Vánoce, nebyl by ani skvostný Gérard Jugnot. Je skutečně na pováženou, že tahle skvostná záležitost nedostala český dabing v době vzniku, zážitek by se zdvojnásobil. 75 %. Příští rok dám repete, a nevylučuji, že hodnocení zvýším a půjdu na maximum. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Máme zde další nadčasový vánoční film, ve kterém na Vánoce moc nenasněžilo...Možná jsem od komedie režiséra Poiéra a takové pověsti čekal ještě vulgárnější podívanou (nebo byl překlad Netflixu jenom uhlazený.) Ale na konec jsem zjistil, že se nebylo čeho bát. Vánoce můžou mít mnoho podob...třeba i tance s transvestitistou nebo předávkování léky.:D   A i  když se třeba zrovna neděje nic extra vtipného, tak díky atmosféře  osmdesatých let, netypického Štedrého dne   a perfektně  se doplňujícím skvělým hercům (divadelní původ se nezapře) ve svých ztřeštěných figurkách mě to teda celou dobu bavilo.  Vánoce z pohledu různých ztroskotanců na Lince důvery...super.:D  Ještě mě  snad ve výsledku mrzí, že ten asi nejdrsnější vtip s orgány se odehrál mimo záběr.:D Hmmm, tohle bych si taky byl schopen dát každé Vánoce. Jo a mimochodem....první vánoční film v tomto Adventu viděný v  Santově vánoční čepici.  ♪Padádá, padádá ♪ ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Mám chuť vytvořit k tomuto dílku české titulky. Sledování originální verze s anglickými titulky má sice svůj půvab, ale stačí neznat jedno slovo a celá věta najednou nemá pro mě žádnou hodnotu. Myslím, že mi tak pár vtípků uniklo. Jinak skvělá komedie, všichni herci excelují. Při scéně, kdy spolu Thierry Lhermitte a transvestita Christian Clavier tančili, jsem málem spadl na zem smíchy. Navíc je ve filmu k mání jedna mrtvola, (nejen) díky čemuž dostává tahle komedie přívlastek černá. Alespoň, že tygři a další šelmy v zoo měli co žrát. 95% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama