Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film z prostředí stavbařů pojednává o střetu morálních zásad. Někteří pracovníci chtějí dosáhnout vysokých výdělků i za cenu porušení bezpečnosti práce, jiní dbají především o prospěch podniku. Ústředními postavami jsou řidiči a jejich nový spolupracovník (B. Križan), který se dopustil černé jízdy proto, aby zachránil lidské životy. Tímto přestupkem si v pracovním kolektivu vytvořil hned několik nepřátel. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden zásadový soudruh jde pracovat do nějakýho podniku jako řidič vejtřasky a svoje nový spolupracovníky tim svym chovánim homohnědky Mirka Dušína dost sere. Nicméně ani jeho vzorný chování mu nepomůže k tomu, aby vyfasoval fungl novou IFU W50, takže s vejtřaskou jezdí dál. Příběh se potácí od ničeho k ničemu a slovenský herci druhořadý kategorie to taky nevytrhnou. Dávám 2 hvězdy za pár "akčních" záběrů na Pragu V3S. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, další ,,náklaďácký'' film. V Americe se tou dobou točily také truckerské filmy, ale to byl jiný level s těmi všemi Macky, Kenworthy a Peterbilty... Film je o chlapíkovi, kterej jezdil u tiráků (s trambusem .-). Je řidičem z povolání, ale protože se v podniku kde jezdí dělají různé čachry a leckdy je nucen jezdit s auty jejichž technický stav je hrůzný, tak odchází. V novém podniku přesedlá na nižší úroveň do party co jezdí s Véeskami a Pragovkami. Parta jej přijme,ale očekává, že se zařadí a přizpůsobí fungování. Tedy že bude krást naftu, jezdit černé jízdy v rámci melouchů atd... hrdina našeho filmu je však čestný. Peníze si chce vydělat poctivě a ne podvody a kradením. Tím dojde k mnoha vyhroceným situacím ve skupině řidičů. Parta se náhle ocitá v jiném světle a chce se poctivce zbavit a tak mu provede na autě sabotáž díky které dojde k nehodě. Všeho se chopí VB a začne vyšetřování. Jak to celé dopadne nebudu spoilerovat. Na film lze koukat dvěma způsoby. Sám do teď nevím jak to brát. Film mohl být klidně točen s poctivou snahou ukázat jak to má jedinec s morálním kreditem těžké v sehrané partě zvyklé si přivydělávat bokem, která mu může udělat ze života peklo. Může být ale též i socialistickou normalizační agitkou, že poctivost není špatnost, že se vyplácí a že flákači, zloději a všelijací vykukové nakonec zapláčou. Križan hrál divně, mám pocit, že tenhle herec neumí hrát. Děj byl takový kostrbatý. Ve filmu zazní písničky Jiřího Vondráčka a hlavně je plný záběrů na vejtřasky. Dokonce zde dojde i na závod a já ybch věru nechtěl sedět v kabině při závodění. Tam musel být kravál neskutečný! On stačí jen ten hluk když si to Véeska šine cestovní rychlostí... Z koho šel celkem strach byl Milan Vágner, občas koukal vážně tak, že bych si raději před cestou zkontroloval brzdy... :-) . No a ta nová IFA, akčně zabíraná zespodu... :-) . Prostě sen každého řidiče, nová sklápěčka IFA z DDR ! Dávám tedy za dvě kyslíkové lahve. * * ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do problematiky mezilidských vztahů, určený jednoznačně pro náročnějšího a trpělivějšího diváka, než je běžné. Taky pamětníci těch časů uslyší slovník tehdejší doby, spoluprožije si chodání a situace, které jen tak v životě neuvidí. Natočilo se to v Brně, takže herci z toho města si vydělali nějakou tu kačku. Pomůžou kamarádovi, co je v průšvihu? Hádejte. Nebo nehádejte a koukněte se a posuďte. http://www.youtube.com/watch?v=1a_tXJwaQn8 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vlezlá agitka zneužívá obecné mravní normy pro propagandu. 1)  Poctivost v socialistickém režimu se moc nevyplácela, ostatně ani v současnosti to není o mnoho lepší. Výchozí situace je dobře možná i dnes, ale tehdy měli i ti podvodníci svou pravdu._____ 2)  36letý Bratislavčan Bronislav Křižan (poctivý řidič) dabovaný Zdeňkem Maryškou (proč, proboha?) měl správnou vizáž tvrdýho chlapa. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

100000 dolarů na slunci ani Mzda strachu to není. Problémem není, že se tu místo Berlietů, Dodgů a Whiteů prohánějí vejtřasky, bušivky a Ifa. Nevadí ani to soudruhování. Problém je, že v tomhle filmu se přes množství akčních záběrů na náklaďáky v podstatě nic neděje a celý vyzní do prázdna. Přitom stačil úplně malý detail a mohlo být všechno jinak: představte si, že v poslední scéně, kde hlavní hrdina odváží vejtřasku zpátky do podniku, bude prostřih na oči jeho ne-parťáků a pak záběr na nefunkční pedál brzdy a smrtelnou nehodu. Okamžitě by to dávalo smysl. Takhle je to jednoduše o ničem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama