Reklama

Reklama

Krycí jméno Tygr

(festivalový název)
  • Indie Ek Tha Tiger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Indická tajná služba podezírá indického vědce, profesora Kidwaie, který pracuje na univerzitě v Dublinu, že prodává Pákistánu armádní tajemství. Vyšle proto na misi svého nejlepšího agenta, jehož krycí jméno je Tygr. Aby mohl vědce dostat, Tygr se spřátelí s jeho asistentkou Zoyou. Během své práce se do ní ovšem nečekaně zamiluje. Agent ale nemá lásku povolenou, a tak mu nezbyde než se Zoyou utíkat z Dublinu do Istanbulu, z Istanbulu do Kazachstánu a dál přes půlku zeměkoule. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 920 miliónov (cca $16miliónov)Tržby USA $2,347,774Tržby Celosvetovo $62,347,774▐ Indický Bond, kde akcia dobre šľape ale nie je nosnou kostrou filmu, skôr tu strhne dobieranie ústrednej dvojice Salman Khan a Katrina Kaif, taký špionážny romantický film, ktorý dobre poslúži ako oddychovka. /70%/ ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Veer Zaara v tajných službách. Kolikátá variace příběhu? Aneb když agent miluje agentku a dokážou se za svou lásku mimořádně poprat. V lásce jim ovšem nebrání rodiče, ale šéfové tajných služeb. Plytké, nicméně zábavně natočeno. Jako Salmanova nefanynka musím říct, že na něj snesitelné. 50% Gaja Gamini: Ach ty rozporuplné komentáře mladých, co ještě nevědí, čí jsou. :-) V podstatě řečeno: „Film byl hrozný, akce dobrá. A proto jsem od akčních scén odcházela.“ :-)) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Indická akční romantická komedie, v které jsou jen tři písničky (!), ale žel jen taky tři pořádné akční scény. Ty jsou vymiškované, Amíci by se mohli učit, co se dá vymyslet, ale celkově ten film strašně střídá tempo (kromě prostředí a lokací, každou chvíli jsme v jiném státě, jako v bondovkách), námět taky moc originální není (Pan a paní Smithovi po indicku říznutí Romeem a Julií), a navíc ta Indka, co hraje Pákistánku, je vyšší než hlavní hrdina, a s tou tlustou prdelí jí ta salta v luftě fakt nevěřím. Ale tak nakonec je to docela pohodové, i když dlouhé pokoukání. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Aby byl případný divák v obraze.. Je to film který v noční romantické scéně z londýnského Hyde Parku kombinuje roztomilého mopsíka, padající hvězdy, labutě na hladině měsícem osvětlené vodní plochy a lehce pozměněnou, dojímavou melodii z Foresta Gumpa. Kýč jako kráva u kterého se jeden místy až královsky baví... Ta primární romantická linka funguje (přestože samotný Tygr je mi jako chlapovi spíše nesympatický), akční sekvence jsou sice klasicky bolywoodsky pitomé, ale vlastně docela svěží a místy i nápadité. Typických tanečků je minimum a nejsou bůhvíjak strhující.... Jestli vaší holku nebaví akčňárny a vás nebaví ronanťárny, tak tohle je myslím slušný kompromis na sobotní večer. Zasmějete se spolu a zjistíte, že to co vás jindy nebaví vlastně v tom indickém podání není až tak špatné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama se záhy překlopí do špionské romance. Hlavní hrdinové se k sobě hodí, erotické pnutí je mocné a celkově je film nadsazený jako blázen. Kde uvidíte hlavního hrdinu, jak z motorky dostihne vzlétající vrtulník a skokem se zachytí za jeho otevřené dveře? Plus přidávám za snahu o indicko-pakistánské usmíření a ironický voiceoverový komentář ve finále. Být členkou tajné služby některé ze zemí bývalé Jugoslávie, tak mě znepokojí, jak přesně jsou Indové informováni o aktuálním geopolitickém dění na Balkáně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Původně se měl filmový snímek natáčet od pátého června roku 2011. Tak se ale nestalo, neboť se natáčení potýkalo s mnoha produkčními a technickými problémy. První klapka tak padla až desátého srpna v irském Dublinu, protože se ale Salman Khan, představitel hlavní role, musel vypravit na cestu do zámoří, kde podstoupil neurochirurgickou operaci trojklanného nervu, bylo natáčení až do desátého září odloženo. Na ostrovní půdě se natáčelo s asistencí kaskadérských koordinátorů, asistujících během natáčené snímku The Bourne Identity (2002), na tamější univerzitě Trinity College, a částečně také v samotném městě. Zde se také produkční tým setkal s demonstrací, v níž se tamější členové filmařského týmu, dožadovali regulérních mezd za odvedenou práci. Natáčení bylo opět přerušeno. Po tomto incidentu se filmový štáb vydal na dva měsíce do Istanbulu, hlavního tureckého města, aby se následně přesunul do hlavního města ostrovního státu Kuba, Havana. Tady si Salman Khan dovolil odskočit si natočit reklamní spot místní turistické společnosti. Scenáristické problémy ale nedovolily štábu odcestovat do Hongkongu, a tak se zbylé části dotáčely v hlavním indickém městě, Nové Dillí. Natáčení tak skončilo až posledními klapkami v thajském Bangkoku v červnu následujícího roku. Salman Khan se pro roli tajného agenta připravoval v posilovně po dobu třiceti dnů. Zajímavější informací ale je, že hlavní ženská představitelka, neskonale půvabná Katrina Kaif, pro níž to byl první velký akční snímek vůbec, podstoupila natáčení celého snímku jen s minimálním zásahem filmových maskérů. (Conspi)

Reklama

Reklama