Reklama

Reklama

Noc, kdy zemřela Diana

(TV film)
  • Velká Británie Diana: The Night She Died
všechny plakáty
Velká Británie, 2004, 49 min

Produkce:

Francis Gillery

Obsahy(1)

Smrt princezny Diany nedá Britům spát. Bulvární deníky útočí na Charlese a obviňují ho z naplánování této tragické smrti. Mluví o připravovaném selhání brzd. Tvrdí, že v inkriminovaném dopise, adresovaném komorníku Paulu Burrelovi z října 1996 a zmiňujícím tyto neuvěřitelné plány, je začerněné místo s Charlesovým jménem. Ten informaci potvrdil, ale zveřejnit ji nechtěl. O tom, zda to jsou nesmysly, rozhodne soud. Příznivci teorií spiknutí se dočkali. Britská policie dostala za úkol přezkoumat, zda na spekulacích o násilné smrti přece jen není něco pravdy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nepřináší nic jiného než to, že oficiální zpráva o smrti světem milované ženy není úplná nebo něco zatajuje. Když už se asi přijde na co, tak zase k této verzi nejsou důkazy. Dokument, který vznikl jen pro svůj název, kterým má nalákat potenciální zvědavce. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch povedenějších ohlédnutí za smrtí princezny Diany a všech okolnostech, které byly zaneseny nejrůznějšími konspiračními teoriemi a dalšími balastem. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, ako ju nadiktovali. Jasné forenzné dôkazy každý prehliadol. Žiadna pochybná konšpirácia sa nekoná, evidentné dôkazy práve konšpiráciu len potvrdzujú. Ľud neznamená nič, kým nepovstane proti vláde a skupine vyvolených v moci... Nie je to jediný prípad, keď sa pravda manipuluje pre iné záujmy a nie sú to len prípady známych osobností. V USA odsúdili muža za znásilnenie maloletého dievčaťa, napriek tomu, že forenzné dôkazy dokazovali opak, iba jeho žena verila v jeho nevinu, nakoniec sama dokázala po rokoch jeho nevinu, a každý sa divil, ako mohli prehliadnuť jasné vedecké dôkazy. Žijeme v úchylnej dobe... ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tento "dokument" žádným dokumentem není - jen tu a tam podporuje teorii nějakého spiknutí nebo vraždy...a to je jak známo, materiál pro debily kteří čtou hlavně bulvár. ()

trango 

všechny recenze uživatele

Odporúčam pozrieť si aj Kauza Cervanová. Je zaujímavé pozorovať, ako sa pri veľkých súdnych, politických či akýchkoľvek kauzách vygenerujú dve skupiny diskutujúcich. Jedna bezvýhradne prijíma výsledky vyšetrovania, rozsudky či interpretácie médií ( nezáleží či komunistických alebo "slobodných" ) a akékoľvek pochybnosti odmieta, lebo verí že je nemožné aby vyšetrovanie, rozsudky či mediálny obraz mohli byť manipulované alebo len jednoducho chybné. Tejto skupine sa iste žije jednoduchšie a aj pri debatách o čomkoľvek má vo všetkom úplne jasno. Druhá skupina, ktorá si aj prečíta dostupné informácie, pýta sa , pochybuje, analyzuje a prípadne sa aj aktívne podieľa na hľadaní realite bližšieho obrazu, má život trocha komplikovanejší. Pre úplnosť - nehovorím nehovorím v tomto prípade o konšpirátoroch od narodenia, ale o normálnych ľuďoch, ktorí sú otvorení rôznym názorom a ochotní uznať omyl ak sa potvrdí, že sa mýlia. Pravda je jednoduchá, to lži sú zložité. ()

Reklama

Reklama