Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (680)

akisha 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen nemohl zklamat, ač jako sympaťák je mi prostě příjemnější. Četla jsem všechny Harrisovy knihy a nikde není naznačeno, že by dr Lecter byl až takový brutálník, co si libuje ve vyřezávání orgánů zaživa a další věci, co předvádí tady. Nicméně to tam teda nebylo ani vyvráceno. Seriál se v každém díle naprosto vyžívá v někdy až absurdním hnusu a tvůrci byli skutečně kreativní - pěstírny hub, lidské úly, shoření zaživa, struny z lidských střev, no prostě pohádka. Herci prvotřídní. Fishburne se mi snad nikde víc nelíbil (a líp nezahrál), než tady. Dancy dokonalý, do svojí role se položil na 100%, úplně stejně jako Mikkelsen přesný od účesu po zástěru. Gillian Anderson a Gina Tores obě velmi dobré. Co mě ale vůbec nenadchlo, byly změny pohlaví u Alany Bloom a Freddie Lounds - obě v knihách muži a obě zde naprosto otravné pšundy. Alana Bloom svatouškovská trapka bez charizma a bez humoru, přesně ten typ s věčným útrpným výrazem, co mě vytáčí. Naopak Freddie Lounds zase typická otravná novinářka, do který ani není nikdo zamilovanej, tak proč to nemohl bejt chlap? Zatím jsem viděla první dvě série a poslední díl druhé série byl tak božsky vygradovaný, jako málo co, prakticky gradoval už od začátku pomocí hudebního doprovodu. Doufám, že třetí série udrží úroveň. Jo, a Michael Pitt byl jako psychouš Verger hodně přesvědčivý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hannibal nám slibuje neuvěřitelnou Zábavu !! Hugh Dancy (Will Graham) a Mads Mikkelsen (Hannibal) jsou famózní! Dialogy jsou napsány fantasticky! Jsou kombinací představivosti a hrůzy, které poskytují divákům hluboký náhled k iluzím hlavní postavy. Nemohu se dočkat další epizody.. Vysoké doporučení pro všechny, kteří mají rádi chytrý a poutavý psychologický THRILLER! ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Režiséři si dali dávku houbiček a natočili Hannibala a kupodivu se jim to značně vydařilo. I když to někdy trochu přehání s tlačením na pilu, rozuměno s množstvím houbiček - jak s konzumací, tak s jejich růstem (v lidech), nemůže se jim upřít určité množství invence a jiného přístupu k předloze. Když k tomu všemu ještě velice zdárně "sekunduje" Mads Mikkelsen, nemůžu být nespokojen. 1. série - 87% Druhou sérii jsem konečně dokoukal a ač pila dávno praskla, neortodoxní přístup k seriálu a její finále mě velice potěšilo. 2. série - 83% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na pilotní díl celkem pomalý rozjezd, ale když přijde na scénu božský Mads Mikkelsen, konečně to nabírá ty správné grády. Akorát je tam na můj vkus zbytečně moc té "psychedelie". Pilot - 80% / Zhruba ve druhé polovině se seriál pořádně rozjíždí a Hannibalova manipulace s Willem působí ještě zrůdněji než všechny ty ohavné vraždy, které každý díl provází. A závěrečná scéna je kouzelným mrknutím na znalce filmů. 1. série - 90% Ve druhé sérii díly, které lze bez okolků označit za mistrovské dílo, střídají ty méně výrazné, epizodičtější. Naštěstí většina druhé řady se točí kolem hlavní dějové linie. Hra na kočku a myš v podání Hannibala a Willa je zkrátka famózní. A finále je masakr, který vám vyrazí dech. Vůbec netuším, co čekat od další řady. 2. série - 90% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejvyspělejších zástupce seriálů parazitujících na konci Dextera. Rozjezd s ruční brzdou je nemilý, jenže tvůrci od začátku využívají faktu, že divák ví, co je Hannibal zač, a tak si vystačí s malými náznaky, kterými šponují atmosféru plnou nejistoty a možných plánů jednoho velkého gurmána. Jednotlivé případy, tvořící vedlejší linie, jsou těžkou zkouškou pro každého, kdo čeká na duel dvou společenských vyvrhelů. Navíc se tyto linie nestačí vyřešit v jedné epizodě a periodicky se vrací, což většinou způsobí ještě větší dějový guláš. Vraždy jsou sice neskutečně zvrácené a nechutné, ale dělat z každého psychopata poetického vraha s uměleckým talentem je přeci jen až moc na efekt. Druhá série slušně graduje, ale filozofování se začíná přejídat a místy až artové tempo také nepotěší. Třetí série je takový paskvil z Hannibala a Červeného draka, takže to svádí k porovnávání s filmy a seriál nepřináší nic lepšího. Navíc křečovitá proměna původně sympatické Alany Bloom je absolutně nelogická. S1: 70% S2: 75% S3: 60% ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • Plánovaná 4. série měla obsahovat události známé z filmu Mlčení jehňátek (1991). Pro roli Clarice Starling si tvůrci vyhlédli herečku Ellen Page. Do role „Buffalo Billa“ chtěli obsadit herce Lee Pace. (fabecc1222)
  • V prvním díle seriálu pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) větu: "I think I could help good Will see his face," čímž odkazuje na snímek Dobrý Will Hunting (1997). (Moly)
  • Jméno postavy Georgia, kterou ztvárnila Ellen Muth, je stejné, jako jméno postavy, kterou herečka ztvárnila v seriálu Mrtví jako já (od r. 2003). V seriálu Hannibal si navíc myslí, že je mrtvá, podobně jako ve zmíněném Mrtví jako já (od r. 2003), kde jako mrtvá pomáhala lidem na onen svět. (Maerlyn0)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama