Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (680)

Douglas

všechny recenze uživatele

U seriálového Hannibala se, jak koukám, sešla režijní partička, z níž několik chlapů se nejen kdysi podílelo na Twin Peaks, ale hlavně jde o seskupení představitelů hravého (byť spíše nízkorozpočtového) amerického neoinoiru posledních dvaceti let (Slade - V pasti; Foley - Válka gangů, Chladnokrevně; Medak - Romeo krvácí; Dahl - Red Rock West, Ďábelská svůdkyně). Pokud si seriál udrží spíše jednotnou stylistickou i narativní strategii, která bude tvořit jasné formální mantinely, mohl by být ten tucet epizod fakt zajímavým příspěvkem k lecterovskému univerzu - a konečně bez "už-jsem-dávno-jen-parodie-sebe-sama" Hopkinse, zato s vynikajícím Mikkelsenem. __ Opravdu mě baví hra se subjektivizivanými "deformujícími" vsuvkami, spíše naznačujícím než doslovným vyprávěním, precizním načasováním epizody (Hannibal se poprvé objeví přesně uprostřed epizody v několinásobně nejdelším dvaatřicetisekundovém záběru - průměrná délka záběru epizody je 4 sekundy, medián dokonce jen 3,2) a dynamikou fikčního světa založenou ve střetu mikrosvětů dvou géniů s pokřivenou myslí (Graham x Lecter). Formálně sice seriál jen kombinuje nejúspěšnější stylisticko-narativní trendy americké seriálové kriminálky v posledních deseti letech, ale činí tak způsobem, který je ozvláštňuje a intenzifikuje. __ Jak říkám, jsem zvědav, kam se to posune dál. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

I am much weirder than you will ever be, Margot. It´s fine to be weird… Áno a nielen samotný Hannibal je v tomto seriály zvláštny. Keď si spomeniem na jeho prvú sériu napadá mi prirovnanie k neobrúsenému diamatu. Tajomný, nejasný a s mnohými chybičkami krásy. S nástupom novej série však tento diamant dostáva nové kontúry a mnohé hrany začínajú dostávať tvar a správne hrany. Seriál je zrazu vybrúsenejší, lesklejší ale napriek tomu stále tajomný. Pri takomto postupe si začínam veľmi želať, aby dostal šancu ukázať sa nám ešte aj v ďalšej fáze už vo svojej celej kráse, tajomnosti a zvrátenosti. Napriek tomu, že sa neraz pri jeho pozeraní musím obrniť veľkou dávkou nadhľadu si myslím, že tento seriál skutočne patrí do mojej seriálovej šperkovnice. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který je po celou dobu na rozmezí mezi snem a realitou a ani hrdinové ani divák občas neví co je vlastně pravda. I samotné vraždy a vyšetřování jsou na hony vzdálené realitě. Proto seriálový Hannibal není žádnou několikadílnou verzí kultovního Mlčení jehňátek. Ani hrdinové a už vůbec ne ústřední Hannibal Lecter nejsou tím, co by divák očekával a proto může být pro mnohé diváky tento seriál nestravitelný a já to plně chápu. Mé 4* jsou hodně odřené, ale já se docela bavil. Mám spoustu výhrad k tomu, jak se zde pracuje se známými postavami a hlavně Hannibal rozbíjí vše, co jsme si o něm doposud mysleli a jak nám byl prezentovaný, ale minimálně po vizuální stránce je Hannibal fascinující, hlavně vzhledem zobrazování krve a násilí. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První sezóna seriálového HANNIBALA se velmi povedla. Solidní ponurá atmosféra, chytře a zajímavě se vyvíjející děj (v podstatě úplně odlišný od všech dosud natočených filmových "lecterovek") a hlavně naprosto skvělé ústřední herecké trio (Mikkelsen je vyloženě ďábelský a uhrančivý, Dancy je zpočátku trochu nevýrazný, ale s přibývajícími díly je pomalu nejlepší ze všech!). Navíc některé vedlejší role jsou obsazeny herci jako jsou Gillian Anderson (té to zde neskutečně sluší) nebo Lance Henriksen, čemuž se těžko odolává. Mé jediné vetší výhrady směřují k zbytečně vysokému počtu dílů (podle mě by pro lepší spád stačilo 8-10) a s tím souvisejícím konceptem, kdy se takřka v každém dílu objeví (a i vyřeší) nový případ/vrah. Některé jsou pro hlavní dějovou linii zásadní a nepostradatelné (především ten z první epizody), ale pár by jich určitě šlo bez větších problémů zcela vypustit (čímž ale neříkám, že ty "nadbytečné" mordy nejsou zajímavé). 1. série: 80 %; 2. série: (zatím) 80 % ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: A sakra. Sladea nechat u celé sezóny, jinak se bojim, že to může velmi snadno jít celé do kopru - no, přinejhorším to zachrání season finale. Ale konec zbytečných věšteb. Nejslavnější jedlík na světě se představil s noblesou vlastní nejpovedenějším TV počinům posledních let, takhle parádní temná atmoška tu dlouho nebyla... ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • V 11. diele 2. série s názvom "Kō No Mono" môžeme vidieť Hannibala (Mads Mikkelsen) a Willa (Hugh Dancy), ako spoločne zjedia malých vtáčikov namočených do brandy Armagnac. V skutočnosti boli vyrobené z marcipánu a plnené orechmi, aby boli chrumkavé. (SpoilerAlert)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama