Reklama

Reklama

Vrah beze jména

Trailer

Obsahy(1)

Tajemný cizinec, který přijede do malého ospalého městečka, nese smrt. Neujde jí nikdo, kdo se s ním setká. Jenže ani sám posel smrti před svým vlastním koncem nemůže utéct... Do malého města přijede tajemný muž s chorvatským přízvukem. Hned na kraji městečka navštíví místní autoopravnu a zastřelí jejího majitele. Ukáže se, že si tajemného zabijáka objednal místní podnikatel Slim Walding. Majitele autoopravny nechal zabít kvůli nějakému malichernému sporu. Slim vrahovi zaplatí jak penězi, tak i drogou, a předpokládá, že vrah z městečka odjede. Jenže vrah při odjezdu srazí na noční silnici jednoho z místních obyvatel Travise...
Vrah Travise celého od krve a v bezvědomí odtáhne do škarpy a pokusí se odjet jeho autem. Vůz je však porouchaný a vrahovo původní auto je po srážce poškozené. Vrah se tedy vydá do nejbližšího domu, který je ze silnice vidět. V tomto domě na Travise čeká jeho přítelkyně Marilyn, která se těší, že spolu oslaví zásnuby. Vrah do domu vnikne, Marilyn přepadne a s roubíkem v puse ji přiváže k židli. Pak v domě hledá auto nebo motocykl, s nimiž by mohl z městečka odjet. Když zjistí, že klíče od starého motocyklu, který je na dvoře domu, má u sebe Travis, vrátí se na místo srážky. Tady zastihne Travise, který se už z autonehody vzpamatoval, jak se plazí po cestě ve snaze najít pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, pomalý thriller s priam až Hitchcockovským nádychom. Svojský a málovravný nájomný vrah sa trochu zamotá v malomeste, kde sa mu podarí pretnúť život hneď niekoľkým ľuďom a obzvlášť mladej čašníčke, s ktorou si v jej dome nakoniec aj zahrá hru na mačku a myš. A práve tieto ich spoločné momenty s minimom dialógov sú atmosférickým vrcholom filmu a trochu ma mrzelo, že sa to nerozohralo už o niečo skôr, hodnotil by som vyššie. Každopádne však ide o kvalitný režisérsky debut, kde sa za minimum peňazí natočilo maximum. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovská atmosféra v napínavých momentech a Coenovský příběhový styl, který si vystačí v podstatě se třemi postavami, z nichž dvě nejsou normální. Pomalé tempo nevadí, ale chyběly momenty překvapení nebo nějaký netradiční závěr. Crawl je zapomenutelný thriller, ale díky Georgině Haig si ho jistě ještě pár diváků/fanoušků vyhledá. 50% ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Pomalé, komorní, minimalistické a přitom výborné. Líné tempo a dramatický (i když velice zřídkavý) hudební podkres vytváří zvláštní napětí tohoto nepříliš upovídaného krimi thrilleru. Dalším plusem je skvělé obsazení neznámými tvářemi - Georgina Haig, Paul Holmes a zvláště chorvatský kovboj alias starý Brůna George Shevtsov byli k sežrání. Atmosféra houstne hned od začátku a celý film prolíná až horrorové napětí. Zamrzela mě jen příliš krátká stopáž. Ach jo. Jinak ale hodně povedené a zde hodně podceněné. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipný film, pomaly až komorný boj o život medzi peknou mladou blondýnkou a nájomným vrahom. Vlastne sa počas tých 80 minút toho veľa neudeje, a dôvod bol jedoduchý: Kým totiž slečna prešla z jednej časti domu do druhej, prešlo možno 10 minút, kým zabijak vystúpil z auta, odpratal telo a opäť doňho nastúpil, prešlo ďalších 10 minút... jednoducho to bolo celé tak spomalené, a aj napriek tomu to fungovalo. Režisér sa totiž rozhodol pohrať sa s divákom, poriadne mu zabrnkať na nervy a vyskúšať jeho trpezlivosť, do toho ešte vložil napínavú hudbu, takže aj napriek nekonečnému naťahovaniu som bol v príjemnom očakávaní, ako to s tou sympatickou krásavicou dopadne. Vlastne je to jednoduchý, priamočiary thriller bez nejakých veľkých prekvapení a s minimálnym počtom postáv, ale aj napriek tomu dokáže zaujať a baviť - a čo je najdôležitejšie - nechýba mu atmosféra, takže u mňa fajn. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do malého mestečka prichádza podivín chorvátskej národnosti. Na prvý pohľad mierumilovne pôsobiaci muž v staršom veku so širákom na hlave prichádza s jasným cieľom. Byť poslom smrti, ktorému pred dosiahnutím "spravedlnosti" nik neunikne. Popravde, čakal som to horšie. "Crawl" je celkom slušne natočený snímok s pár peknými gore scénami (ak sa to tak dá vôbec povedať) s úplne jednoduchým príbehom, ideálnym pred spaním, ktorý vás nebude nijak nútiť mimoriadne zapínať mozgové bunky. Miestami je síce dej trošku pomalší, no určite sa nájde niekto komu toto spracovanie sadne - 50%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Queenslandu v Austrálii. Točilo se 25 dní. (Terva)
  • Role "Cizince" byla speciálně napsána pro George Shevtsova. (Terva)
  • Film měl premiéru na hororovém festivalu Screamfest v USA konaném v roce 2011. Získal zde tři hlavní ceny a to za režii, nejlepší ženský herecký výkon a za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama