Reklama

Reklama

Jallaabasho shabaq la'aan

  • angličtina Fishing Without Nets
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Drama
Keňa, 2012, 17 min

Obsahy(1)

Situace v Somálsku je kritická po mnoho let. Uvadající ekonomika, nuzné životní podmínky, malé vyhlídky na normální život. A přesně z těchto důvodu je mnoho lidí odkázáno na způsob obživy, který staví na nohy policejní a vojenské jednotky mnoha západních států - novodobé "pirátství". Jallaabasho shabaq la'aan ukazuje druhou stranu tohoto příběhu, než o které se lze normálně dozvědět. Příběh o normálních lidech, které okolnosti zahnaly někam, kde vůbec nechtěli být. (xFelix)

(více)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Medzinárodný rybársky priemysel odrybnil a zamoril lovištia chudobných krajín. Ľudia, ktorí sú vládami vyspelých krajín označovaní za jednu z najväčších hrozieb súčasnosti, by nám toho mali naozaj veľa čo povedať, čím by svoje pirátske aktivity mohli aj ospravedlniť. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ryby domácim už nik nevráti. Končia v obrovských kontajneroch na palubách megalodí veľkých prepravných a obchodných firiem. More pod hladinou ostáva prázdne, rovnako tak siete rybárov. A tak sa z nich stávajú voľky-nevoľky piráti. Dobré je, ak vznikajú filmy poukazujúce na príčiny somálskeho pirátstva a nielen dobrodružné drámy unesených lodí, oslavujúce statočnosť unesených. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama