Reklama

Reklama

Stručná biografie Johna Baldessariho

(festivalový název)
  • USA A Brief History of John Baldessari
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Vše, co jste kdy potřebovali vědět o kmotru konceptuálního umění... Vyprávěno Tomem Waitsem. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý člověk, zajímavé sílo, a tak je o něm natočený i zajímavý dokument. Styl je naprosto skvělý, nápaditý, kdy se prostřídává video s animací a fotografií, do toho ještě hlas Toma Waitse. Krátké, výstižné, úderné, objevné. Co víc si přát? ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Je to krátké, svižné, vtipné a zcela vypovídající o osobnosti Johna Baldessariho. I will not making a boring art! Ke zhlédnutí zde. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Někdy si člověk říká, že už má po krk všech těch obsáhlých životopisných filmů, které potřebují říct za každou cenu všechno a ve výsledku třeba zpracování třeba ani nekoresponduje s tvůrčí osobností představovaného. Proč na to nejít stručně a výstižně? Přesto, že je tu člověk dlouho, prožil spousty událostí, za nosné se dají považovat už třeba jenom ty momenty/informace, které dle dané osobnosti právě tuto osobnost vytvořily. Není potřeba říct všechno (přesto, že o Johnu Baldessarim by se dal určitě natočit podstatně delší dokument, než tohle video s upoutávkovou stopáží). Oceňuji, jak moc o něm říká v tak krátkém rozpětí, aniž by ho odhaloval do puntíku. Tajemství zůstávají zachována, prostor pro vlastní pátrání taktéž. Už jenom formálně, tím, že je do toho sám autorsky zapojen se ale směřuje k tomu podstatnému. Už jenom to, že si vybere jako svého "vypravěče" Toma Waitse... ()

Reklama

Reklama