Reklama

Reklama

Don't Hug Me I'm Scared

Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2011, 3 min

Obsahy(1)

Zpívající sešit učí tři loutky, jak být kreativní. (KGBelik)

Recenze (20)

Gnoma 

všechny recenze uživatele

Doporučuju místo mašinky Tomáše pustit dítěti už po narození DHMIS, aby si navykl jaký to je v očistci do kterýho ho pak pustíte. Kompenzací za to že nejste pornotaťka Roy, může být pořízení kreativního deníčku pro vaši pubertální dcerku a inteligentího motýlka, co bude odhánět nekonečnou řadu nápadníků. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Inspirace pořady jako "Sezame, otevři se" nebo "Muppeti" je více než jasná, stejně jako zaměření se na dětské publikum. Hezky se to rýmuje, to to celkem pěkné, kreativní jen trochu, ale proč ne. Pro děti je to myslím docela dobré, ale samotné opakování toho, že to chce být tvůrčí, mi nepřijde jako tvůrčí nápad. ()

Reklama

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

Pocit z toho že toto omylom zapneš svojmu decku je strašný. Ľutujem tých ktorý to spravili. Ale tento rok som snáď nevidel viac znepokojivý horor. Zo začiatku sa to tvári ako nevinná poučná relácia s bábkami. Aj keď trocha divná už od začiatku. Hrozná ale chytľavá hudba z tohto filmu robí od prvej minúty znepokojivý. Ale to čo prišlo na koniec? To bolo totálne nechutne a zvrhlé. Piskľavá hudba ktorá začala hrať a bábky ktoré začali obaľovať ľudské orgány do trblietok a hádzať s nimi o stôl...bol to proste masaker. Geniálny nápad spôsobiť niekomu doživotné trauma z bábok. HODNOTENIE: 8/10 ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju všech 6 dílů Don't Hug Me I'm Scared. Baví mě, jak se tahle zdánlivá dětská pohádka zvrtne to perverzního tripu. Týpci, co tohle vytvořili, jistě dobře frčeli na LSD. Celou sérii jsem pustil malému bráchovi za účelem vyvést jeho smýšlení mimo ordinérní koleje. Chci, aby vlak průměrnosti, jenž v něm formují rodiče, vykolejil. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Několik mindfucků v jednoduchém sledu anebo co se stane, když ve světě bezpečně uhlazených škatulek ("Green is not that creative color when it comes to leaves" aneb nauč se, co je zakázáno a co povoleno, pokud chceš patřit do kolonky úspěšný kreativec) protrhnete tu tenkou, byť houževnatou blanku naučených algoritmů a začnete omylem a nepřipraveni skutečně objevovat autentickou hlubinu, nořit se a tvořit, se vším nebezpečím nemožnosti návratu do povrchního normálu, jež s sebou tyhle poznávací výlety samozřejmě nesou, byť jste si jenom lízli, jenom ochutnali. **** Nic nového pod sluncem, ale na ploše necelých 3 minut je ta roztomile (čti jízlivě) shrnutá děsivost rozsvobozujícího bad tripu originálně působivá. *** Tvůrčí tandem pak v průběhu let na tenhle první výkřik podvědomí bojujícího o pozornost navázal dalšími, vždy ze sebe vymáčkli jeden probouzecí či prostě děsivý výkřik rok co rok. Až vznikla série, uťatá roku 2016 následným odmlčením. Bůhví, co se s nimi stalo pak, zřejmě přešli na jednu nebo druhou stranu, o něž se tu svádí boj - autenticita vs. normalita - prodrali se, nebo se nechali pohltit, zplanýrovat, a ať už to bylo tak nebo tak, oboje se vyznačuje veřejným mlčením - ti zarovnaní už nemají co říct, ti druzí nemají dobrý důvod se tím zdržovat od autentického pokračování. Za sebe vím jistě, co bych jim přála víc. (https://farcaster.webnode.cz/philosophical-school/essential-texts-in-czech-/ - Modus vivendi: Diaspora je můj vlastní záznam přesně takové - takové jiné - cesty ven.) *** A ne, na té sérii šesti animovaných děl není nic úchylného ani zvrhlého, je to velice věrohodný záznam bad tripů, při nichž si pronikavá, reflektivní mysl v záblescích tísnivě uvědomuje složité fyzikálně-filosofické souvztažnosti bytí v čase, prostoru a sounáležitosti, vzájemnosti (ústředními aktéry je trojice nesourodých, přesto zřejmě nerozlučných přátel), v jejich ohromujícím a odzbrojujícím vlivu na lidský život a lidské prožívání a snažení.*~ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Notes říká Yellow Guyovi, že zelená není kreativní barva, ale poté se v grafu mozku o několik snímků později použije zelená jako barva pro temporální lalok (což je ta část mozku, která zpracovává zvuky a rozpoznává je). (KGBelik)
  • Na začátku ledna 2020 algoritmus YouTube považoval video vhodné pro děti, a to i přes své krvavé a hororové scény. Sekce komentářů byla deaktivována a video bylo přidáno do aplikace YouTube Kids. (KGBelik)

Reklama

Reklama