Reklama

Reklama

Tichý experiment

  • Česko Temné síly (více)
Trailer 3

Profesor Coupland provádí společně s týmem studentů na odlehlé usedlosti experiment na Jane Harperové, mladé dívce skrývající nevyřčená tajemství. Odhalené temné síly jsou pro všechny zúčastněné ještě děsivější, než si kdokoli myslel. Jane Harperová je hluboce problémová dívka posedlá všepohlcující temnotou. Profesor Joseph Coupland má nezvyklý plán, jak ji zničující temnoty zbavit. Pár vyvolených studentů pozve na svou odlehlou usedlost za Londýnem, kde navrhne, aby se společně pokusili Janinu negativní energii vyvolat. Studentům se to podaří, ovšem to, co následuje, je čisté šílenství - horor tak děsivý a silný, že možná pohltí každého z nich, aniž by si kdokoli uvědomil, že se do odvážného plánu neměli vůbec pouštět. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (68)

Morholt 

všechny recenze uživatele

30% za Olivii Cook a ten 70kový look, ale to je tak všechno. Jinak jsem se zoufale nudil při marných pokusech o navození odpovídající atmosféry, které prokládaly, pro mě nesmyslně, používané FF záběry. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale podobných ptákovin s rozklepanou kamerou, neviditelnými létajícími předměty a jekotem máme nepřeberné množství, takže dost dobře nechápu, proč se o to pokouší někdo, kdo má k ruce nějaký rozpočet a opravdické herce. Tohle Hammeru opět nevyšlo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Z vnějšího pohledu je Tichý experiment krásné retro. Výprava, styl kamery a filtr, ošuntělé lokace, dokonce i kostýmy, líčení a typy herců vypadají přesně jako z roku 1974, za to body nahoru. Uvnitř je to bohužel naprosto tradiční moderní duchařina, kde tým vědců zkoumá posedlou dívku, reálně naprosto nic nedělají a vše neodvratně směřuje k pár ohraným nadpřirozeným kouskům ve finále a špatnému konci. Je to nuda podpořená mizernými postavami, otravným found footage a ještě naprosto nedobovým chováním kde každý chce někoho šukat, ideálně někoho jiného, než zrovna šuká. Stálo by to za prd v roce 1974 a stojí za prd i dnes, navíc v té době ještě Hammer točil trošku lepší filmy, i když taky mlel z posledního. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Místy až moc ukecané hlavně první část filmu , pak už konečně pěkně řádí i posedlá Jane, která je pěkná, ale zároveň dost šílená. Asi nejhorší postava je autor experimentu profesor. Konec byl zajímavý a i nečekaný aspoň z části. Určitě bych si to dovedl představit o něco kratší, aby to mělo lepší spád. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne nudná záležitosť. Najradšej by som dal iba 20%, ale nebolo by to fér, lebo v živote som videl už stovky ešte horších a ešte nudnejších hororov – hoci sa tomu ťažko verí, viem. Na Tichom experimente navyše je zopár vecí, ktoré sa dajú oceniť. Napríklad to, že nejde o bezmyšlienkový slasher, ale o komorný horor s dôrazom kladeným na atmosféru. Poteší tiež Jared Harris v titulnej úlohe, hoci nehrá nič moc postavu. Niekoľko scén je znepokojivých a mierne strašidelných. Čiže nie úplný prúser. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Tichý exkrement je doslova a do písmene film o hovně nebo spíše o mrdu. Že je to levnější než výprodeje u strejdy Wanga po vánocích, to mi nevadí, občas prostě finance nejsou, ale ten zbytek mi už vadí. Co vypíchnout jako první? Děj. Celej film se děje, že většina postav se chová, že se nic neděje zatím co se děje. Postavy - Jedna lepší než druhá a každej si najde svého favorita máme tu totiž - Blondýnu, která mrdá koho může až jí z toho začne mrdat. Brunetu, kterou nemrdá nikdo, ale jí mrdá ostošest. Profesora co se rád poslouchá a mrdá blondýnu. Blonďáka, co mrdá blondýnu. Kameramana co chce mrdat brunetu. Jo a pak maj všichni společnej cíl - vyléčit brunetu, aby jí už nemrdalo. Jenže jim z toho nakonec začne mrdat. A bruneta na konci vymrdá se všema. Jinak to má hloubku a člověka to nutí se zamyslet jestli ten promrdanej čas neměl trávit nějak jinak. Třeba mrdáním. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (6)

  • Když dají svíčku Jane (Olivia Cooke) pod paži, je vidět, že se jedná o jednu z plastových „bezplamenných“ svíček na baterie – plamen je tuhý kus papíru, který se neohýbá. (Johnny.ARN)
  • Historické fotografie zobrazené během závěrečných titulků filmu nejsou skutečnými osobami, které inspirovaly příběh filmu. Fotografie, které jsou falešné, mají představovat skutečné lidi, ale ve skutečnosti jsou to jen herci. (Johnny.ARN)
  • Scénu s Kirlianovým fotografickým experimentem, viděnou objektivem Brianovy (Sam Claflin) 16mm kamery, natočil sám herec Sam Claflin, nikoli však kamerou, kterou používá jeho postava, ale současnou profesionální kamerou Alexa kameramana Mátyáse Erdélyho. Režisér John Pogue se domníval, že to pomůže dosáhnout syrového vzhledu found footage. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama