Reklama

Reklama

Lidožrout vegetarián

  • Česko Kanibal vegetarián (festivalový název) (více)
Trailer 2

Gynekolog Danko Babić působí na první pohled jako sympatický odborník vzbuzující důvěru u pacientek, personálu nemocnice a především u nadřízených. Tato přetvářka mu vychází tak dobře, že je v očích ředitele nemocnice jediným vhodným kandidátem na post primáře rozhádaného oddělení. Ovšem pod rouškou sympatického a kolegiálního doktora se skrývá nelidská hyena, která využívá nejsprostších praktik pro své obohacení. Neštítí se lhát pacientkám, falšovat dokumenty, přehodit vinu za zpackanou operaci na kolegu, provádět nelegální potraty a dělat nejrůznější špinavou práci pro zkorumpovaného šéfa místní policie a mafiánského bosse řídícího ve městě obchod s bílým masem. Postupně ztrácí poslední zbytky morálky, které v sobě měl a za peníze je ochoten udělat i ten nejotřesnější čin. (Balkanfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (21)

dzberry 

všechny recenze uživatele

Sdělení bez začátku a konce, kterému odmítám rozumět. Mělo to být tytyty chorvatskému zdravotnictví a gynekologii pak zvlášť? Mělo to být zamyšlení nad nelegálními potraty? Nebo to byl fetiš pro studenty medicíny, kteří tuze rádi hovory o výškrabech doplňované názornými ukázkami? Anebo to bylo jen o korupci, která prorůstá i břicha těhotných žen? Anebo to byla jen taková malá chorvatská zrůdnost o jednom zrůdném jakodoktorovi, který se stýká s docela dost divnými zrůdičkami bez svědomí? Nevím. A vlastně ani nechci vědět... Netrvám na hlubokomyslných filmech, tohle „nesdělení“ ale bylo fakt hloupé, bezúčelné... ()

Cadel 

všechny recenze uživatele

Dukaz, ze chorvati nejsou jen narod co te umi vofritovat vo posledni petikacku v campu Ujca, ale umi natocit i dobry film. Pribeh neni kdovijak slozity. Mlady, nadejny, uplatny lekar co by za eurovku prodal vlastni babicku pozvolna stoupa v hiearchii. Staci malo. Nestitit se tech nejvetsich moznych zverstev .... ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Tak hele, s tím přirovnáním k Bad Lieutenantovi jsem sem šel já. Ach jo. Každopádně je překvapivé, že navzdory tomu, jak odporné a deziluzivní ze zde vykreslení poměrů v Chorvatsku, jedná se pro mě o první film z oblasti bývalé Jugoslávie, kde si postavy nenadávají do etnik. PS: tak vlastně ne - všichni tam solí toho Araba. Ale byli jsme tentokrát fakt blízko, věřte mi ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete omáčku a šlehačku do kávy, není to film pro vás. Celé je to krásně syrové a vůbec se to nesnaží hodnotit, ani podbízet, ani něco jakože vysvětlovat či dokonce obhajovat. O to tu nejde. Je to o tom, že někteří lidé nemají hranice a přesto dokáží působit mile, profesionálně a charismaticky. A na nic si nehrají. Protože to, co dělají, je pro ně vlastně v pořádku :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEŠTĚ O MNĚ USLYŠÍŠ TY ČERVE!“...... /// Film o lidský mrdce a provázanosti ,,úspěšnejch“ (mocnejch) hajzlů, tak jak to známe i z našich končin. Někteří (Chorvati) by mohli ztratit důvěru ve zdravotnictví (předpokládám, že k policajtům ji už nemaj). Sledovat ,,machra“ při práci je pro silnější nátury. Snad i proto je celej ten příběh o životě v ,,tekutýmu písku“, ve kterým nemá smysl sebou házet, páč se jen propadáte níž a níž uvěřitelnej a tím i zajímavej. Takovej současnej film ze současnosti a věci, který se můžou(?) dít i u nás. Vlastně ne, my máme dr. Sovu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Ljudozder vegetarijanac“, kterou napsal Ivo Balenovic číst nebudu. 2.) Mám rád svině lidi, psí zápasy a komplikovaný porody. 3.) Thx za titule ,,bzucak“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na pitevně se mihne autor knižní předlohy Ivo Balenović, který pracoval jako gynekolog, a nyní se již pouze věnuje psaní. Je to muž, který strká jakousi hmotu do mlýnku. (awful)

Reklama

Reklama