Reklama

Reklama

2016: Obama's America

všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

D'Souzův dokument kritizuje demokrata Obamu a líčí Ameriku, jak by podle něj vypadala za čtyři roky, kdyby byl Obama v listopadových volbách znovu zvolen. D'Souza vycházel ze své knihy The Roots of Obama's Rage (Kořeny Obamova hněvu). (Zabiak)

Recenze (6)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument získal sice v médiích a mezi lidmi nálepku jakéhosi propagandistického projektu špinícího Obamu před volbami, ale není tomu tak. Už jen proto, že za ním nestojí nějaká fanatická frakce, ale celkem obyčejný indický intelektuál Dinesh D'Souza, vlastně typický volič Obamy, který jde na celou věc přes fakta, akademicky a každopádně výrazně méně agresivněji než jeho politický oponent Michael Moore. Možná poslední půlhodina zakončující dokument nastoluje typický obrázek Obamy coby černého, propalestinského a proruského komunisty, nicméně první hodina je nesmírně zajímavou esejí na téma Frantz Fanon, kolonialismus, Britské impérium či Otcové zakladatelé a nelze než ji doporučit. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Že Obama vede Ameriku do kytek, je snad všem jasné. Ale spíš než naplňováním otcova odkazu bych se klonil k variantě, že je obklopen ekonomickými a politickými diletanty. ()

sator

všechny recenze uživatele

Dokument, který nechává současném prezidentovi USA Baracku Obamovy suchou nit, trhá návštěvnické rekordy v kinech. Zda může dokument ovlivnit volby prezidenta, které již klepou na dveře na podzim roku 2012 se ukáže již za nedlouho. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Jako já mám rád konspirační teorie, ale čeho je moc.... Prvních 15 minut nám Dinesh povídá o sobě, odkud pochází a defakto nás přesvědčuje, že mu máme tenhle celý smyšlený příběh spolknout i s navijákem. Pak se pustí do dvou minutového vychválení Obamy, aby ho potom hodinku dehonestoval. Celou svoji konspiraci postaví na father's issues a o tom, jak je antikolonialista, jak snížením atomových hlavic vlastně zničí celou Ameriku. Doprovází to velice dramatická hudba a přesvědčuje nás o tom, že on odhalil tu pravdu a teď už víte, že je to ten zloduch! Jako sorry, ale tohle bylo fakt přes čáru. ()

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Prvý filmovo dokumentárny počin D'Souzu je daleko lepší ako ten druhý. Do polovice, kedy prináša fakta o Obamovy je to pozerateľné a poučné o veľa veciach čo som nevedel. Bohužiaľ prenho je teraz rok 2014 a všetci vieme že niečo na tých jeho "predpovediach" o antikoloinalných ambiciach Obamu nesedí. Napr. Lýbia, Egypt, Sýria a najnovšie aj Ukraina atď. Naozaj ma nasral až začal mleť vyjadrenia o tom že neni dobre aby sa zmenšoval počet jadrových zbraní a že je zle pre celý svet keď ta hnusná kopa sraček, ktorá si o sebe tvrdí Greatest nation on Earth stráca svoj vlyv. Melie koko*iny o sne jeho otca, pritom je každému jasné že za ním stoja finančné skupiny... Aj tak to nieje nič iné ako republikanmi sponzorovaná antikampaň ()

Reklama

Reklama