Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (207)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí Miroslav Moravec, který v dabingu válcuje všechny včetně Cremera a nezvykle klidného Belmonďáka. Mám nějakou edici jen na 96 minut, ale i tak je film moc dlouhý, málo se v něm děje a když už se JPB rozběhne, musíte se smát nevěrohodnosti, s jakou honí cisternu. Není to špatné krimi, ale čekal jsem mnohem, mnohem víc, a korunu všemu nasadila Nova svým dabingem (1995), ve kterém kromě excelujícího MM Saic (Henry Blake z M.A.S.H.) se Šetenou (továrník Burns) mluví asi patnáct postav každý, ble! Tři a půl a ani kousek navíc. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Taková žánrová klasika, povinná pro každého, kdo má rád francouzské krimi sedmdesátých let. Děj je sice mírně natažený, ale přesto nepostrádá dynamiku a navíc příběh není zatěžován nějakými postraními detaily. Jednoduchá přímá cesta k cíli, kde je od začátku jasné, že v cílové rovince si to rozdaji Belmondo a Bruno Cremer. Fajn podívaná. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Po komentářích zde docela zklamání. Nějak mě to nechytlo. Chyběla tomu atmosféra, napětí, něco víc. Ač šlo o vážnější film, Belmondo se pořád tak uculoval a dělal mírné grimasy, což mi tam nepasovalo. Jako uteklo to celkem rychle, nevleklo se to, ale nebyl jsem z toho nějak nadšený. Průměrný film. Viděl jsem, stačilo, vícekrát nemusím. Na oddech je to dobré. Ale čekal jsem více. Howgh! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Belmondo nenatočil takových temných akčních filmů více. Začátek se sice spíše nese ve stylu jeho pozdějších show pro celou rodinu (Zvíře, Dobrodruh, Policajt nebo rošťák...), ve kterých není ani stopa napětí, protože v nich Belmondo všechny likviduje s úsměvem na tváři, ale tady postupně, hlavně díky Cremerovi, přituhuje, a závěrečná půlhodina je opravdu tvrdě nemilosrdná řežba. Bohužel, stejně jako Následník, je tento film zatížen xenofobií k menšinovým skupinám, ale jinak patří k tomu lepšímu v Belmondově filmografii. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Lovce hlav považuji za nejlepší film Jeana Paula Belmonda, přitom je to film natočený zjevně za málo peněz. Kromě Belmonda musím pochválit zejména představitele hlavní záporné postavy Bruno Cremera. Často se setkávám s názorem, že český film je podfinancovaný. Částečně je to pravda, ale kvalitní film nemusí být pouze Cameronův Titanic natočený za obrovský rozpočet. Škoda, že u nás někdo nenatočil něco podobného. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)
  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama