Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o film inteligentně humorný a optimistický, na to jsme u Jean - Paul Belmonda už zvyklí. A na bezpochyby vynikající ztvárnění jeho rolí ve filmech také. Zaměřím se tedy spíše na zpracování českého dabingu. Osobně si ho dovolím ohodnotit známkou nejvyšší především také i za vynikající dabing. Vůbec si totiž nedovedu představit v roli CZ dabéra J. P. Belmonda nikoho jiného, než Jiřího Krampola. Jsem příjemně potěšen, že mu tato práce byla nabídnuta, a že Jiří Krampol dabing přijal. Ten zázračně "uchraptěný" hlas patří výhradně k Belmondovi stejně, jako ten Filipovského k strážníkovi. Bohužel, ne vždy daboval u "Belmondovek" Krampol. Jednu drobnou vadu ovšem tato CZ dabovaná verze má. Bohužel v originál francouzském provedení filmu (ve francouzském znění), které v tomto případě bylo použito, byl užit v dialozích i německý jazyk přeložený do francouzských titulků v obraze (nevypínatelných). V tomto CZ provedení byly však dabovány všechny dialogy, včetně těch německých a tak se občas v některých okamžicích filmu mluví česky a současně se objevují původní francouzské titulky překládající původně německý jazyk. Budeme to muset brát jako takové malé nutné zlo v tomto tak pěkném filmu. Jiná, lepší možnost při přípravě CZ verze asi nebyla. Plné hodnocení si dovoluji udělit za příjemnou podívanou s dozvukem dobré nálady. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hajlující zubní protéza, střelba do holubic míru či útěk před Němci s medvědem po boku - to jsou jen malé střípky bohaté a zábavné mozaiky, kterou Eso es nabízí. Výborná válečná komedie, ve které však přes všechen vtip a humor cítíte onu tíhu temného období světových dějin, tak nějak naléhavěji, něž bývá u komedií obvyklé. Prostě klasická Belmondovka, ale přesto trochu jinak. ()

Reklama

crjules 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii, nadechem pripominajici Funesuv Velky flam, ci znamou Sedmou rotu, jsem dlouho opomijel.K memu prekvapeni naprosto nepravem! Mily,dobracky a usmevavy Jean Paul,jeho pohyby a kaskaderske kousky- nezklamal ! Take heilujici kukacka-orlice, zidovska rodinka hrajici Hitlerovi zidovskou hudbu a dale bavoracke tanecky :) I pres vsechnu legraci je ve filmu nekolik chytrych,vaznych,protivalecnych poukazu, skrytych jednou za Bebelovu vtipnou hlasku /s pritelem nem.generalem v hotelovem baru/ ,ci jako metaforu s medvidkem/ malemu Simonovi na uteku/ , a to tak sikovne podanych, ze zanr komedie nikterak nenarusi. Bez vahani pet hvezd.. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Oury uměl udělat filmy pro masy, byl to odborník na francouzskou kinokasu a tak vytáhl z rukávu toto eso aby vyrobil druhý Belmondův největší kinohit, když už o pár let dřívě natočil ještě navštěvovanějšího Velkého šéfa. Hitlerova nevlastní sestra je tu národně-sociální krasavice hodná vůdce, ostatně ji hraje tentýž herec co hitlera. Málokdo umí oslavit svou vlastní porážku filmem a málokdo si umí utahovat z nacistů tak jako Francouzi. Oury si jako zkušený filmař pohlídal rytmus filmu a celkový dojem by měl být dobrý - přesto tento film není nic více než pěkný rodinný film s roztomilým medvídkem. Produkce: Cerito Films ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že i po 37.letech po 2.svět.válce je parodie na nacistickou éru stále zajímavé téma. Musím uznat, že režie zvládla úmysl velmi dobře, zvláště se mi líbila hudba v Hitlerově vile, kdy Židé hráli "jidiš" muziku a Tyroláci to okamžitě přetransponovali do jiné stupnice a byl z toho "Tirolwalzer". To mělo břink a já se bavila výborně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Jean-Paul Belmondo, který ve filmu hraje trenéra boxu, se v mládí sám boxu věnoval. (Georgex)
  • Film zlomil v Paříži rekord při otevíracím týdnu, když se prodalo 463 028 vstupenek. (Caszidy)
  • V německé verzi mluví Hitler (Günter Meisner) před svými generály v Obersalzbergu o mycím prostředku jménem Akropatz („Pánové, jen Akropatz dělá hrnec opravdu čistým!“). Ve francouzské verzi mluví o svých plánech ohledně invaze. Ve druhé scéně říká, že mu někdo poslal punčocháče: „... a já nesnáším punčocháče!“ V původní verzi Hitler požaduje „více životního prostoru pro rostoucí německou rasu“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama