Reklama

Reklama

Kdyby nastal soudný den

(TV film)
  • Česko Americký katastrofický plán (více)

Obsahy(1)

Jak funguje obranný systém USA v době ohrožení nukleární hrozbou? Prohlédněte si tajné bunkry pro nejvyšší vládní úředníky i speciální prezidentské letadlo, které má odolat všem druhům útoků... Více než padesát let patřily k nejpřísněji střeženým tajemstvím v Americe. Teprve teď můžeme díky dokumentárnímu filmu Americký soudný den nahlédnout do plánů na největší krizi. Díky přispění historiků i představitelů amerického letectva mimo jiné pochopíme, jakým způsobem se plány na „Soudný den" realizovaly po teroristických útocích 11. září, a uvidíme jejich klíčovou roli v případné budoucí kataklyzmatické tragédii. Exkluzivní přístup do zákulisí zajišťuje neobvyklý pohled na vysoce profesionální tým E4-B ve chvíli, kdy se rozezní alarm. Kamery tyto elitní piloty neopouští ani ve chvíli, kdy naskočí do nejmodernějších stíhaček a vystřelí na (nebo nad) místo ohrožení. Americký soudný den odhaluje překvapivé detaily, které dokazují, že prezident Spojených států a další vysocí vládní představitelé jsou v případě krize chráněni mnohem lépe, než si dokážeme představit. (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Člověk by až nevěřil, jak to ti Amíci mají vymakané. Tento dokument mi zprostředkoval naprosto nový a mnou dosud nepoznaný pohled na záchranné "projekty" Americké vlády, o nichž jsem dosud neměla nejmenší tušení. Jasně, člověku je nejspíš jasné, že něco takového funguje, ale až v takové míře... To jsem byla opravdu překvapena:) Krása, jak to všechno mají pro sebe naplánované. Šak jasné, myslet hlavně na sebe, lid je vedlejší:) Nejpodstatnější informace je nám odkryta v závěru, kde zhruba zazní: "Vlastně vůbec nevíme, zda tyto plány pro Soudný den budou fungovat." Dobré vědět:D ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o tom, jak by se dalo zachránit vedení naší civilizace. Svět bohužel není zrovna bezpečné místo k žití a nebezpečných drbanů je na světě stále více než dost....Nicméně - jestli to takto bylo puštěno na veřejnost, dnes je celé zabezpečení jistě řešeno jinak. ()

Reklama

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Další z účelových dokumentů jak nás vystrašit a proč je nám třeba nadále oklešťovat svobodu... ()

loki5 

všechny recenze uživatele

No docela blábol. Krásná ukázka jak se dají rozfofrovat miliardy dolarů na zařízení která jsou kompletně k ničemu. Co na tom, že je z ameriky škvarek hlavně když je president v bezpečí a s ním i kongresmeni :-D. Mě dostala věta, že bez tohoto plánu by se amerika zhroutila. Ale hlavně, že je to potřebnější než kdykoliv před tím. ()

2K12Kub 

všechny recenze uživatele

Typicky americký, ale celkem zajímavý dokument o coby-kdyby: jaderná válka proti USA. Dovolí nám nahlédnout do bunkrů a úkrytů pro americkou vládu pro případy největšího ohrožení - například komplex pod Cheyennskou horou známý ze seriálu Stargate SG-1. Pro diváka, co se o podobné záležitosti nezajímá to bude ovšem velmi nudný pořad, co se omezuje na výčet faktů a popis pomyslných scénářů. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama