Reklama

Reklama

Vražedný dech

  • USA Hold Your Breath
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina přátel se vydává o víkendu kempovat, vše jde zatím podle plánu, do okamžiku, kdy se ocitnou na místě. Jeden z přátel odmítá dodržovat zvyklosti staré pověsti. A původně pohodový víkend se mění v holý boj o přežití. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

Dellamorte odpad!

všechny recenze uživatele

Áno, odpad a to celkom intenzívny. Asylum je firma, ktorá dokáže aj bez celluloid mrvičky zohyzdiť aspoň náznak diela. Tento prípad to ale nie je. Pravdepodobne si nepočne so všeobecnou krízou a utiera prach zo stariniek. Tentokrát je to nagelovaný a vitálne umravnený " SHOCKER " Obludná elektro-poprava a následný výbeh vystylingovaných figurín, nemala chybu.Smrteľne intovantívná úprava CRAVEN verzie, ktorá pôsobí aspoň nadnesene, Jared úspešne zmrvil ( na očné ślehy si Ma teda neodchytil ). A po prepálenom finále, potrebujem maskéra. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som zažil vražedný dych, keď sa ku mne na ulici naklonil bezdomovec a pýtal si nejaké to €uro. Z huby mu smrdelo až strach. Nepríjemné stretnutie. No oproti sledovaniu horroru "Vražedný dech" to bol v podstate príjemný, vtipný zážitok. Pretože tento snímok z produkcie šmejdovej americkej filmovej spoločnosti The Asylum je niečo vskutnu otrasné. Hlúpy scénar, príšerný herci, debilné dialógy, nízky rozpočet a fušerská réžia. Klasický ass Asylum produkt. * ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikterak originální zápletka vám zřejmě připomene nejeden film. Shodou okolností jsem před nedávnem viděl film Shocker od Wese Cravena, takže mi bylo hned jasné, že i tento kousek se stal vděčnou inspirací pro pány ze společnosti Asylum (což mi ostatně potvrdili ohlasy zde). O ano právě oni stojí za tímto filmem a věřte, že jde skutečně o Vražedný dech se vším všudy. Měl jsem co dělat, abych se na toto veledílo vůbec dodíval do konce. Máte-li však rádi lacinou podívanou, tak jste rozhodně na správné adrese. Tohle je tuším mé druhé setkání s Jaredem Cohnem a ani tentokrát mě nepřesvědčil, že by neměl režisérské řemeslo pověsit na hřebík a jít raději makat někam do fabriky. Přestože měl k dispozici již dost profláknutou zápletku, pořád se z toho dala ještě udělat alespoň trochu stravitelná kombinace teen vyvražďovačky a duchařiny. Jenže to by někdo musel umět vytvořit potřebnou atmosféru, nějaký ty lekací scény a hlavně zajímavé mord scény. Ono se tu sice objevilo hned několik pokusů o béčkové gore, ale to prostě nestačilo ani na průměrné hodnocení. Když k tomu připočítám i velmi slabé herecké výkony většiny zúčastněných, bylo po zázraku. 30% ()

carlos 2010 odpad!

všechny recenze uživatele

Zoberiem kameru, prejdem sa po ulici, oslovím 4 pekné baby, 3 chalanov a 1 muža okolo 50, nastúpime do SUV, ešte priberiem jednu maskérku a vydáme sa na výlet niekam do lesa, najlepšie pri cintoríne. Po ceste popremýšľam o nejakej zápletke a určite natočíme lepší film ako tento. Hodnotenie tohto filmu ako odpad! uráža vela filmov s týmto hodnotením. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nesmírně poučný horor. Až totiž někdy pojedete kolem hřbitova, budete už poučeni o tom, že máte zadržet dech. Podle staré pověsti by se do vás mohl vtělit zlý duch, kterého nechtěli ani v pekle. Naopak klidní můžete být, když zvolíte "pěškobus". To na vás duchové nemůžou. Všemu předchází poprava masového vraha, ke které dojde v padesátých letech. Střih. Ocitáme se v současnosti, ve které parta mladých lidí odjíždí na víkendové kempování, když tu náhle projíždějí kolem hřbitova. Patrně nejchytřejší blondýna ze všech všechny ostatní v autě varuje, aby zadrželi dech (aha, odtud tedy pochází originální anglický název filmu), jinak inhalují nějakého zlého ducha, který obchází kolem hřbitova. I přes včasné varování se kdysi popravený duch šíleného, maniakálního vraha, mezi skupinku vetře. Škoda, že film tak často střídá ryzí amatérismus s něčím, co vykazuje náznaky kvality, ale kvalita to přímo není, ale přesto to nijakým způsobem neuráželo moje hororové bunky. Jinak nápad s inhalací ducha, a jeho častým stěhováním z těla do těla, je vzdáleně srovnatelný, i co do naivity, s výměnou mozků v bláznivé české komedii "Pane, vy jste vdova!". Jen toho humoru je málo (a když tak nechtěného), teče přitom podstatně víc krve, a zvláště se film specializuje na vydloubávání očí, protože takové kvantum "dloubanců" jsem zatím v žádném předchozím hororu neviděl. Herecké obsazení hraje místy až příšerně, ale právě nad jejich výkony je možné se pobavit. Lákadlem je Katrina Bowden, která si už na účinkování v hororech zvykla, ale nahota jí ještě dělá problémy, protože na rozdíl od svých dvou kolegyněk, se nesvlékla. Režisér, a scénárista Jared Cohn je tak trochu laciný provokatér, který ve svých pokleslých režijních počinech jede na první signální a nějakou špetku talentu i režijní originality má, ačkoliv zde využíval množství osvědčených hororových postupů, at už jde o prostředí opuštěného popraviště, které překvapivě využil jen pro erotickou scénu, nebo prostředí lesa, ve kterém došlo na noční finále, ale vše inklinuje k amatérismu. S technickou úrovní jsem se spokojil. Gore není digitalizované a vypadá solidně. Kromě vydloubaných očí, v němž režisér našel velkou zálibu, všechny ostatní způsoby vraždění ustoupily do pozadí, což je dost překvapivé, vzhledem k úvodnímu výčtu různorodých vražd, kterých se odsouzenec dopustil. Vytratila se z toho vražedná pestrost. Film přinejmenším nenudí, ale příliš napětí jsem si u něj neužil. Vlastně jsem se nad tou stupiditou bavil a ani jsem nezadržoval dech. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama