Reklama

Reklama

Plný signál

(TV film)
  • Velká Británie Full Signal
Velká Británie, 2010, 52 min

Hrají:

David Carpenter

Obsahy(1)

Život bez mobilního telefonu si dnes neumí představit velká část západní civilizace. Možnost kontrolovat pomocí tohoto úžasného vynálezu potomky či staré rodiče považujeme za své nezadatelné právo. Mobilní telefon je ale jako oheň: dobrý sluha, špatný pán. Co převažuje? Na to se snaží najít odpověď dokument Plný signál, který se natáčel po celém světě. Jeho tvůrci dávají prostor všem, kdo k fenoménu mají co říci: uživatelům, aktivistům, vědcům i právníkům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zatím mi při telefonování nerudnou uši a ani netrpím migrénou uprostřed Wi-Fi sítě, ale přesto si troufám tvrdit, že život v elektrosmogu patrně nebude nejpříznivěji působit na mé zdraví. Dokonce je to jedním z důvodů, proč jsem kdysi opustil město a přestěhoval jsem se do městečka, ve kterém mají sítě mnohem větší oka a tak snadno mne nelapnou. Takže, ačkoli s varováním z tohoto dokumentu naprosto souhlasím, tak k němu mám nejednu výhradu. Zejména mi vadí neustálé omílání problému, při kterém nové informace přicházejí příliš pozvolna a dále také jistá fádnost. Kdybych totiž před zhlédnutím věřil v neškodnost signálu, tak po jeho zhlédnutí má víra zůstane neotřesena. Jenže já v to nevěřím a tak jsem doufal ve větší sílu argumentů. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Elektromagnetické žiarenie z mobilov, bezdrátových telefónov, vysielačov, antén, Wi-Fi nás zabíja. Nevraviac o elektrosmogu ako takom, ktorý produkujú mikrovlnky, televízory, počítače, vysielačky... Na lobbing elektro firiem je dobré prirovnanie - s lobbingom tabakových firiem, ktoré sa už sto rokov snažia presvedčiť konzumentov, že cigarety neškodia a v určitej miere sa im to darí. Neverí len ten, kto nechce. Dokument mohol byť trochu pútavejší, ale snaha sa cení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Určité procento populace je opravdu na vlny z mobilu citliví. Hlavně je bolí hlava. Mám takového kamaráda. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak niekto na konci vyhlási, že po vás nechce, aby ste vyhodili vaše mobily, chce len, aby ste sa zamysleli, že aj keď to žiadne štúdie ešte stopercentne nedokázali, že to môže byť ako s tými cigaretami, azbestom, či inými látkami a že vplyv elektromagnetického, mikrovlnného žiarenia má aj iné následky a ukazuje sa to najmä na zmene DNA, či chorobách niektorých ľudí, tak to podľa mňa nie je bububu dokument a nemal som ten pocit z neho, len sa snažil upozorniť na možné problémy. Niekedy mám pocit, že všetko, čo ľudí poučuje, chce ich upozorniť, že to, čo robia nemusí byť správne, tak to schytá kritiku. Ja si myslím, že stopercentne to škodí, no tiež si myslím, že elektrina a jej prístroje sa dajú používať aj bezpečne. Áno bol to film plný dohadov a pocitov, najmä ak vám normy vytvára armáda a korporácie, či montujú vám niečo nad hlavami, s čím nemôžte nič robiť a ani sa k tomu vyjadriť, tak sa to dalo očakávať, ľudia robia často, čo môžu. Myslím, že keby sa tu ľudia oháňali dôkazmi, že je to stopercentne škodlivé a že to potvrdili viacerí odborníci, tak by asi takýto film nevznikol, aj keď je pravda, že za mobily podstatne významná náhrada nie je. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Občas přemýšlím jak moc důvěryhodné jsou dokumenty vysílané v televizi, když člověk o tématu moc neví, tak je obtížné to posoudit. Tady o tom tématu vím hodně a tak mohu zodpovědně říct, že tohle je strašná blbost, kupa lží, technických nesmyslů a překrucování faktů. Každopádně dávám 1* za pěkné navození atmosféry strachu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Spočiatku trochu neusporiadaný dokument, keď sa striedajú výpovede rôznych ľudí, ktorí si len niečo myslia, tušia, niečo cítia alebo im to aj spôsobuje vážne problémy. Potom to našťastie dostane trochu zmyslu a hlavný odkaz filmu je v tom, že poctivé výskumy v tejto oblasti existujú len na potkanoch, výskumy vplyvu na ľudí sa akosi pozabudlo urobiť, možno neskôr. Tak to zostáva v rovine tápania a náznaky sú len z malých štatistík miestneho výskytu rakoviny. Jedine niektoré arabské dediny to zobrali svojským spôsobom a nechcené antény jednoducho zničili. Pritom aj pre civilizovanejší svet je naznačené riešenie mobily používať minimálne a vtedy bude potrebné len minimum antén, presný opak je však skutočnosťou. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

docela normální nudný anglický dokument. hodně dobré téma na zamyšlenou, ale jinak fádně zpracované a působí to takovím tím "Bububu" dojmem. asi jako Vajtukej, nebo 2012... ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Až čas ukáže aký vplyv na biologické systémy, teda aj na nás ľudí majú rôzne druhy vlnenia. Jedným z možných "ničiteľov" ľudskej populácie sú aj rádiové vlny, ktoré využívajú naše mobilné telefóny. Dokument je zameraný na varovanie ľudí pred rádiovými vlnami, no nijak zvlášť nepotvrdzuje, ale ani nevyvracia škodlivosť rádiových vĺn. Čo je však alarmujúce je fakt, že v minulosti sa na Zemi takáto intenzita rádiových vĺn nevyskytovala, čo sa určite nezaobíde bez negatívnych vplyvov, medzi ktoré bude s najväčšou pravdepodobnosťou patriť práve rakovina a choroby spojené s centrálnym nervovým systémom. Môj článok o rádiovlnách čítaj tu: http://lukoh.yw.sk/personal.htm#personal/blog017.htm ()

Reklama

Reklama