Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spolu s oběma Mzdami strachu kult filmů o náklaďácích a jejich olejem a potem páchnoucích odvážných šoférech. Natočit něco tak sexistického by dnes už neprošlo, protože ženy jsou tu jen za coury, co mají udělat večeři či nabídnout tělo a co si budeme nalhávat, ten chlapské kamarádství utužující konec jim na kreditu také nepřidal. Kromě akčních scén to samozřejmě stojí na hereckých výkonech. Lino Ventura je vizáží přímo předurčen pro řidičák C+E, domestik Blier má cisternu naplněnou vtipem a Belmondo v roli rošťáka Rocca je prostě Belmondem (dabing Jana Třísky nádherně zvýrazňuje to uličnictví). Škoda, že finanční možnosti nedovolily barvu, protože marocké scenérie by v ní byly poutavější a nemuseli bychom přes dvě třetiny filmu čekat na to, až nám Hervé řekne, že ten fungl nový fešácký náklaďák značky MacGuffin je červený.. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

100 000 dolarů na slunci je na označení "drama" film dějově příliš triviální. K žánru komedie by ho mohlo přiřadit pouze několik ostrovtipných Belmondových hlášek (ale jsou to jedny z nejslabších, které jsem ve filmech s ním slyšel). A jako akční by se snad daly pojmenovat sekvence horských honiček, které ale tvoří jen zanedbatelné procento celkové stopáže. 100 000 dolarů na slunci je film, jehož zápletka se potácí od ničeho k ničemu (skončí stejně nezajímavě jako začala) a její postavy sice mají obrovský potenciál - i díky skvělým hercům, v čele s Venturou - ten ale zůstane naprosto nevyužit a nikdy se pořádně nerozvine. 100 000 dolarů na slunci je film, který mě dvě hodiny nudil. Omlouvám se. P.S. pro Legase: Nechápu, co má být na filmu překvapivě moderního. Pokud jde o trik s "rozdvojeným viděním", to nejen, že není žádná novinka, ale navíc je to v tomto případě dost nefunkčně využit. ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu stojí na vyzdvižení jen málo momentů: honička v horách (kamera), hudba a herecký projev především Ventury (Belmondo má spoustu lepších kousků). Také na mě dýchla pouštní atmosféra - tak nějak nevědomky jsem si při sledování pustil větrák (23.11.). Zápletka však nic moc, příběh nic moc, rozuzlení teda jako příjemnější (mnou nečekané). Nicméně jsem se ale nepříjemně dlouho nudil -> slabé tři. Nenaděláš nic... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem brasek. Začne to jako trochu detektivní road movie (někdo něco ukradne, nevíme, co je v nákladu), je zde tajemný Steiner, a nakonec se nic nestane, nikam to nedojde. Že jsem tě málem zastřelil? Tak v poho, pojď, půjdem zas za děvkama. Docela rád bych tenhle film viděl natočený z pohledu řidiče v podání Bliera. Ti dva se tam nemuseli vůbec honit, stačilo počkat na Bliera a jeho vyblýskaný kamion, vždy přijel včas a vhod. Jako takový deux in (sic!) machina. Zhruba od 30. do takové 90. minuty je to docela fajn road movie s pár napínavými prvky, ale jinak teda mne konec velmi zklamal. Co je to za kamarádství, když příště stačí dát jednomu z nich zase velké peníze, a bude skákat jak opička a dost možná tentokrát toho svého kamaráda zastřelí? Skutečně zklamání. Pár dialogů je ale vtipných. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Šéf je zderský odporný tučko. Chod svojej nízko nákladovej prepravnej firmy kryje sloganmi o jednej veľkej rodine. Tam, kde boss potrebuje oddanú otrockú pracovnú silu pracujúcu zadarmo alebo za almužnu, to zaberá. Na určitý čas. Kým sa z poslušného otroka: šoféra nestane vzbúrený rebel, túžiaci po lepšom svete. Rozhodne sa vziať dlho odopierané platové bonusy vcelku a tak šlohne kamión s nákladom. Naloží doň aj frajerku a sníva si sen o lepšom živote. Lenže na prísľube štedrej odmeny pracuje aj zlodejov kamoš, ktorý sa nechá zaplatiť štedrou ponukou lakomého šéfa-zdierača. Ponúkne mu milióny ak mu prinesie ukradnutý nákladiak aj s nákladom. Začína stíhací súboj púšťou, v ktorom sa v mene chiméry peňažného raja a naplnenia si životných snov prostredníctvom veľkej hotovosti súperí na hrane života a smrti. Púšť okolo hrdinov, piesok v v ich hlavách, pobláznených miliónovým snom. Na konci sa obaja aktéri omlátia takmer na smrť. Otlčení, krvaví a zbití si uvedomia márnu hlúposť celého svojho nenávistného naháňania sa. Ale len a len preto, že chiméra vyprchala spoločne s prefíkanou kočkou kamsi ďaleko, za hranice piesočného pekla menom Sahara. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe. (Pierre)
  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)

Reklama

Reklama