Reklama

Reklama

Mladý policajt Vincent Milès (Ymanol Perset) bol najlepším študentom akadémie. Má iba 22 rokov, no už v tomto veku je elitným expertom na zbrane, vyniká v streľbe a umení likvidovať ciele. Patrí medzi tie zriedkavé talenty, o ktoré prejavujú záujem iba vládne zložky a špeciálne jednotky zamerané na boj proti terorizmu. Keď Vincent odmietne vstúpiť do špeciálnej jednotky, skorumpovaný Milo Cardena (Joey Starr) dostane za úlohu vlákať ho do pasce. A tak sa jedného dňa Vincentov život zmení na nočnú moru. Urobí chybu, následky ktorej si vyžiadajú množstvo obetí nielen v radoch polície a špeciálnych jednotiek, ale aj v podsvetí. Chybu, za ktorú sa ocitne v pekle, odkiaľ je návrat už nemožný. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (40)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s veľkým potenciálom pre výbornú žánrovú zábavu presne v mojom štýle, ale problém je, že mi to prišlo také nekompletné. Väčšinu času som sa nevedel zbaviť pocitu, ako by som sledoval nejaký predĺžený diel seriálu, z ktorého mi ale uniklo už plno dielov predtým. A tak som bol vlastne len väčšinu času svedkom nie až tak akčne podanej vojny medzi niekoľkými skupinami, vrátane tých, ktoré by mali stáť na rovnakej strane, kde síce nechýbajú výrazné postavy, ale jednoducho som nedostal možnosť dostatočne pochopiť všetky ich motivácie, ciele vzťahy medzi nimi a tak sa mi aj ťažko niekomu plnohodnotne fandilo. Ale zase nájde sa tu aj dostatok kladov, vďaka ktorým ma to bavilo, obzvlášť typ hlavného hrdiny, pre ktorý mám slabosť, teda najlepší z najlepších, ktorý vo svojej kategórii, čo sú v tomto prípade strelné zbrane, či už po praktickej, ale aj teoretickej stránke nemá žiadnu konkurenciu a tak by ho všetci chceli najradšej pre seba, aj keď mi to jeho správanie v niektorých situáciách predsa len prišlo dosť hlúpe, chválim určite aj pekný vizuál, moderné pojatie a ten pravý francúzsky štýl, ktorý mi v tomto žánri v posledných rokoch nadmieru vyhovuje. Sklamaním je ale akcia, ktorej je príliš málo, najviac sa tu dajú užiť prakticky iba tréningové sekvencie, obzvlášť tá prvá na súťaži, no aspoň čiastočne to vynahradzuje pomerne častá, drsná a nečakaná úmrtnosť dôležitých postáv. Takže po pridaní akcie a štandardnejšom podaní príbehu by som bol určite spokojnejší, ale aj takto sa mi Colt 45 páčil, len znovu si to už asi nepozriem. 63% ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

A máme tu opäť akúsi francúzsku nijako neurážajúcu priemernú jednohubku. Filmy z policajného pristredia ma bavia. Áno, konkrétne v tomto počine sa vyskytlo niekoľko zbytočne rating znižujúcich krátkych momentov, ale keď sa nad ne dokážete povzniesť tak to zas taký prepadák nebude. Aj 80 minút sa dá pokaziť, ale tuto to zvládli udržať v akceptovateľnej miere a preto tomu tri hviezdy pristanú. Au revoir. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mladík, který má dar přímo z pekla. Umí přesně a hlavně rychle střílet, takže je jasný, že přitáhne pozornost ostatních a ve skladišti zbraní, kde si v poklidu pracuje, dlouho nevydrží. Protože je zavázaný komisaři, který ho vychoval po smrti jeho otce, je zřejmé, že na druhou stranu nechce. Přesto se konkurenci na něj podaří ušít boudu a mladík v tom začne pěkně lítat. Snímek má napětí a těch zájmových skupin, tam není tolik, aby se v tom nedalo vyznat. Kdo má rád střílečky, tak by si neměl nechat ujít. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Colt 45 bohužel nemířil přesně - naprosto mě minul. Fabrice Du Welz poměrně schopně formuje hutnou a mrazivou atmosféru a snaží se vypadat jako tuze drsný film o nevinném policejním střelci, který se dostane do bezvýchodného korupčního obklíčení. Bohužel velmi nedotažený scénář mu systematicky hází klacky pod nohy a hlavní hrdina si počíná natolik hloupě a naivně, že bylo nad mé síly se s ním ztotožnit a fandit mu. Podprůměrná policejní story, jakých už byly natočeny mraky! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Du Welz a jeho psycho explotationy nejsou zrovna mým šálkem kávy, ale tohle se mu docela povedlo. pravda, i na krátké stopáži se film občas vleče, ale když dojde akci, splňuje Colt 45 i přísnější měřítka. Co mi zprvu nesedlo byl nepříliš sympatický hlavní hrdina, ale i na toho jsem si časem zvykl a zápletka, byť trošku přestřelená, mě bavila také. Příště bych upřednostnil víc míň kecání a víc střílení, ale jinak jsem vesměs spokojen. 60% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama