Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilový závodník Francois Holin ztratil licenci, když při nebezpečném jezdeckém manévru tragicky zahynul jeho partner a Francois byl označen za viníka. Náhle byl bez práce i bez peněz na nákladný život, na jaký si zvykl. V té situaci přijal nabídku z prostředí organizovaného zločinu a stal se řidičem gangsterů s přezdívkou Ho. S morálkou si žádné velké starosti nedělal - ovšem pouze do chvíle, kdy v bandě došlo k podrazu, který se Holinovi příčí. Od té doby jedná na vlastní pěst. Obratně manipuluje s lidmi od policie i z galérky a nekompromisně trestá všechny, kdo se provinili proti kodexu cti podsvětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dabing Agentura Erasmus, vyrobila TV Produkce, a.s., pro FTV Premiéra, s.r.o., TV Prima, 2003 aneb proč kupovat dabing ČT 1993, když to Jirka Krampol po deseti letech může nadabovat znovu... Soldiní gangsterka, u které bych se nebránil přemýšlet nad film noir, rozhodně však nejde o komedii. Děj sice nikam přímo nevede a je nad slunce jasné, jak to musí dopadnout, útěk z vězení je však mistrovskou epizodou z dějin zdrhání. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice teskná gangsterka, kde mladík Francois Holin jezdí pro bandu zločinců a sám se, aniž by si uvědomoval, posunuje v profesním žebříčku a tudíž i hledáčku všech komisařství.....celou atmosféru neutěšené "Staré Francie" doplňuje geniální hudba od slavného Roubaixe.... Avšak musím se ohradit proti zdejšímu názvu filmu "Komedie"....ano, je to komedie, když o krimi/drama napíše někdo komedie....:-/) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hodný Hoch Holportován Hordou Hovad? Horlivý Honák Horentní Hotovosti? Host Hotelů Honící Holky? Ho? Hovno! Hochštapler Holin! Křestním jménem Francois, ze závodní dráhy přestoupivší na tu zločinu, sbírající kravaty a novinové články s tématikou JÁ, krvácející kečup ředěný vodou a doprovázený hudbou jak z grotesek Harolda Lloyda. Ani tak nevadilo Belmondovo antihrdinské vybafnutí mimo v budoucnu zavedenou škatulku, jako spíše způsob jakým bylo provedeno.. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Neberte to jako typický Belmondův film, je zde mnohem méně humoru. Právě vyznění postavy jako nesympatické bylo vizí režiséra Enrica, ačkoli byla v rozporu s představou Belmonda a autora předlohy José Giovanniho. Mně se prostě líbí atmosféra snímku podtržená jednou z nejlepších hudebních prací Francoise de Roubaixe. A právě ona "pouťová" improvizace nejvíc. Co však trochu kazí dojem, je dabing přesluhujícího Jiřího Krampola. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi Belmonda a francouzský kriminálky ze starý školy, tak asi film bez problémů dokoukáte. Zároveň dodávám, že na Belmonda je to podprůměr. On tady hraje trochu něco jinýho, než je u něj zvykem. Prostě žádnej sympatickej darebák, kterej hláškuje a udělá občas nějakej vtip. Tady hraje spíš vážnou roli, ale jeho postava je taková nijaká. Jediná část filmu, která snese nějaký přísnější měřítko, je taková odlehčenější asi 20-minutová pasáž z vězení s následnym "útěkem" (respektive poklidnym odchodem). Naopak závěrečná zmatená střílečka stojí zhruba za to, co evokuje název filmu - ho(vno). Celkově slabší 3 hvězdy... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Robert Enrico vnímal hlavní postavu Holiho trochu jinak a nedržel se tolik Giovanniho předlohy, což vadilo jak Belmondovi, tak i samotnému Giovannimu. Když Belmondo viděl film celý sestříhaný, byl trochu zklamaný. Giovanni sám film zcela zavrhl a jen se utvrdil v tom, že je nejlepší převadět si své knihy do filmové podoby sám. (Pierre)
  • Belmondo sám zažil nebezpečnou nehodu, při které málem usmrtil spolujezdce. Šlo o dospívajícího syna slavné francouzské herečky Jeanne Moreau, který nakonec z nehody vyvázl bez doživotních následků. K nehodě došlo během natáčení filmu Moderato cantabile (1960) v režii Petera Brooka, kde Moreau a Belmondo hrají hlavní role. [Zdroj: Jean-Paul Belmondo – kniha Mých tisíc životů] (PetrHendrix)

Reklama

Reklama