Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Čtec 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal jen čtyři hvězdy - Muž z Ria je taková klasická blbina v belmondovském ražení (a že mám Belmonda fakt rád ... ovšem na Muže z Acapulca tenhle film nemá) ... ale ... Ale! Byla tam celá Brazílie, ba co víc, Brazílie začátku šedesátých let, to nejoptimističtější období, kdy se budovaly ty slavné brazilské pozdně funkcionalistické stavby ... v Riu, v Brasílii (novém hlavním městě) ... doba prezidenta Juscelina Kubitschka a božského architekta Oscara Niemeyera ... v těchto kulisách byl film natočen ... a mělo to ohromnou atmosféru ... alespoň tedy pro mne :-) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Archaické....a ta idiotka au... Tento film považuje "Bebel"za začátek svých kaskáderských variací... Nechybělo však mnoho a natáčení skončilo smrtí Belmonda.Ve scéně kdy se přesouvá na laně mezi domy, spodní lano praská a Belmondo zůstává desítky minut viset na jediném, až do situace kdy v rukou ztratil cit...Život mu zachránil slavná francouzský kaskadér: https://www.csfd.cz/tvurce/70525-gil-delamare/, který sám o dva roky později umírá při natáčení filmu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé a nekonzistentní. Snaží se to být vtipné, ale moc není, dobrodružné, jenže bez nějakého tahu na branku a jen změny lokací nestačí, Adrien všude narazí na chápavé a nápomocné domorodce (ta závěrečná scéna s indiány seřazenými dle velikosti, to už bylo vážně moc), do toho pár vražd, což se zas nehodí ke komedii, navíc tu zabijí jednu z nejsympatičtějších postav, ta zpěvačka-hospodská nechápu, proč profesora sponzorovala, když spolu nemohli léta nic mít, neb profesor dlel v Paříži, ani neruším, kde sehnala tolik peněz, a nakonec jsme se ani toho pokladu nedočkali. Cážně mi to přišlo zoufale nevtipné, ačkoliv se Belmondo snažil film oživit kaskadérskými kousky, ale i ty jsou zde jak pěst na oko. A postava Agnes byla na zabití, než aby ji někdo až takhle adoroval. A asi jediné, co si budu pamatovat z filmu, tak jak Belmondo vždycky sprintem honil auta v Paříži, Riu i městě Brazílii, případně kraulem honil na moři lodě. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Belmondo a jeho neskutečný šarm a elán, spojený s parádním Krampolovým dabingem - to je pekelná kombinace. Přesto je na tomto filmu znát zub času víc než by bylo zdrávo. Začátek vypadá hodně nadejně, jenže před půlkou se to láme ve sled různých akčně - kaskadérksých eskapád a ty už dnes nadchnou asi málo koho. A navíc ta ženská byla protivná snad i víc než tvůrci původně zamýšleli... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Protože zdejší komentáře se v určitých bodech liší jenom přezdívkou uživatele, rozhodl jsem se udělat takovou jednoduchou kompilaci nejužívanějších slov, aby všem dalším stačilo přečíst si jenom tenhle můj blábol. Takže: Bebel fešák zatím Francoise sexy hodně Krampol nebyl Acapulco lepší (?) dobrodružství velký Spielberg inspirace Indiana Jones tečka. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • V čase 1:07:43, když Norbert Catalan (Jean Servais) vychází ven z uzamčené místnosti a používá zapalovač, tak je zároveň vidět ruka, která dává pokyn hlídacímu psovi, ať vstoupí dovnitř místnosti. (Horryx)
  • Keď Dufourquet (Belmondo) a Agnes (Dorléac) dorazia do Brazílie a zastavia sa na policajnej stanici v Petropolise, policajt po portugalsky povie, že hlavné mesto je vzdialené 50 km, no v skutočnosti sú Petropolis a Brazília od seba vzdialené viac ako 1000 km. (Arsenal83)
  • Italská produkce, která se na filmu také podílela, nechtěla schválit obsazení Françoise Dorléac do role Agnes a nutila De Brocu, aby do této role obsadil nějakou Italku. On ovšem odmítl a kategoricky trval na svém. Italové tedy nakonec ustoupili a volbu režiséra přijali. Nakonec se jim ovšem podařilo obsadit italského Adolfa Celiho do role Seňora Castroa. (Pierre)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama