Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (675)

honajz 

všechny recenze uživatele

Podobně slabé jako Muž z Ria. Buď měl ten film být jen parodií na agentské filmy sám o sobě, pak by to mělo jisté grády, nebo sociologickou sodou do duše nervního a slabošského spisovatele, který se pokusí nají v sobě nějaké síly, ale oboje dohromady se o sebe tříští a neguje, a nezachrání to ani Jacqueline Bisset. Čím dál víc ke konci je film stále nudnější zhůvěřilost. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dere se mi na jazyk, pardon, na klávesnici, recenzentské klišé "Belmondo ve vrcholné formě", leč vzhledem k tomu, že je to můj první Belmondo vůbec (sám se tomu divím), tak by to bylo asi poněkud pokrytecké. Ale stejně to tak na mne působí. Bavil jsem se od začátku do konce, spousta vtipných ulítlých nápadů, krásná Jacqueline Bisset jako Tatiana / Christine. A zajímalo by mne, kolik instalatérů a podobných figurek už zemřelo na stránkách knih ve formě pomsty za to, že odmítli opravit autorovi trubky v koupelně... 100% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale ta oscilace mezi geniální parodií s vážným Belmondem a absurdním příběhem spisovatele, který mě nezaujal. Belmondo je možná největší frajer, ale já bych hory přenášel spíše pro roztomilou Jacqueline Bisset (tu bych nenechal odejít ani náhodou:)). Pobavil jsem se a asi se budu bavit pokaždé, když to uvidím, ale nic víc mi to nedává. Jinak další film, který nechci vidět v originále... Nikdy. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Výborný film který však v druhé polovině ztrácí tempo a chvílemi je dosti nudný ale ten masakr Kerpofových lidí (obvzláště proradného instalatéra) je skutečně geniální.Zničit romantickou vložku a nechat pouze Boba Saint-Clare, francouzského překladatele, který umí polsky a tak může přeložit polského překladatele, který překládá polsky hovořícího překladatele z maďarštiny, který překládá maďarsky mluvícího překladatele ze srbštiny jenž překládá srbsky mluvícího řeka překládajícího polomrtvého padoucha, krysu jejiž zuby jsou napuštěny jedem a další geniální parodie na superšpiony a neúspěšné spisovatele...A Jacqueline Bisset berte jako třešničku na dort... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Klasický český dabing s Janem Třískou výrazně pozměnil vyznění filmu. Nejenže Tatiana (Jacqueline Bisset) byla přeložena jako Ariana, ale i Albánie byla změněna na fiktivní stát Marina Veneta. (L_O_U_S)
  • Přibližně v 21. minutě filmu je vidět, jak François Merlin (Jean-Paul Belmondo) píše na novém bílém psacím stroji, ačkoliv si jej koupí až o několik záběrů později v 26. minutě. (VlastaFlaksa)
  • Ve scéně z podzemí pyramidy nechal režisér polít schodiště pravou zvířecí krví z jatek. Zápach v ateliérech byl cítit ještě hodně dlouho po dokončení filmu. (Sfinkter)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama