Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pěkně svižná, docela drsná, místy vtipná a chvílemi sentimentální kriminálka o tom, že jeden nasraný policajt svede mnohem víc, než armáda tupých monocajtů. V jeho hledáčku je psychouš na úrovni Jestřába z Lovce hlav, jenže zatímco ten byl alespoň jistým osobitým způsobem atraktivní, Schneider vypadá jako hobit, který pro samé pakování zásob střeliva zapomněl ve svém pelouchu příčetnost. Zbytek si lze snadno domyslet, drží se pravidel žánru, roku a země vzniku a především Belmondova charismatu. A stejně jako uživatel igi B. jsem celou dobu čekala, kdy toho mrňavého svízele přítulu aspoň někdo unese. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud se nepletu, je tohle poslední Belmondova role drsného nezničitelného policajta, který se moc nemaže s nějakými pravidly, a který taky takovým tím správným způsobem kecá o životě. Zase to funguje, ale o klasiku žánru kriminálek, detektivek atd. se nejedná. Je ovšem zajímavé sledovat, jak Bebel dokázal i přes běh času držet krok s dobou, kdy jeho hrdina nepůsobí jako někdo z vymírající staré školy, a všechno včetně hudby do sebe slušně zapadá. Akorát ta móda, no, ale takové to holt tenkrát byly časy:) Jenže co je to platné, když jediné, čím je Samotář zajímavý, je právě to, kdo tam hraje hlavní roli. Dějově je to totiž naprostá tuctovka. Takže se obávám, že je to na pomezí šedesátky a sedmdesátky, a jelikož mám dnes trochu nostalgickou náladu a nevytočil mě dabing, tak vyšší bere. 70% ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ne že by Belmondo ztrácel na svém charismatu, ale Samotář není tak sympatickým filmem jako jiné jeho počiny. Místy je film táhlý až nudný. Jedná se však opravdu jen o pár míst. Hodnocení však snížit musím, protože by bylo nefér, hodnotit Samotáře stejně jako ostatní filmy s Bebelem, které jsou svou kvalitou a napínavostí o třídu výše. ()

Hadriel 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s Belmondem. Prostě to co mu jde nejlíp. Bez něj by to ale nebylo tak dobré. Tyhle policejní filmy z 70. až 90. let mě baví. + Belmondo je prostě super tvrďák. Nemůže hrát nic jiného než takovéhle overly manly frajery, kteří si se vším poradí, s nikým se nepářou a ženy jim padají k nohám. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Belmondo jako stárnoucí polda, který neodejde do důchodu, dokud nepomství vraždu svého parťáka. Metody, které vedou k cíli, jsou rozhodně hodně hrubé, řekl bych až "dirtyharryovské". Ale na hrubý pytel, hrubá záplata. :-))) Kromě toho, že se hlavní hrdina stará o sirotka po mrtvém kolegovi, není námět až tak inovativní. Což ale nijak zvlášť nevadí, protože Belmondovo charisma z filmu stejně dělá skvost. Asi nejdrsnější Belmondův film, kde musel temné atmosféře ustoupit jinak obvyklý humor. Filmový důkaz, že hard-core krimi umějí točit i v Evropě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama