Reklama

Reklama

Asijské bojovnice

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2012, 26 min

Obsahy(1)

Zatímco příběhy tzv. banánových dětí už byly vícekrát zpracovány, matky, které je zde vychovaly, zůstávají českým divákům dosud neznámé. Přitom to jsou právě ženy starší a střední generace, které ve vietnamské komunitě hrají významnou roli. Film Bojovnice vypráví o životě tří vietnamských matek, které se rozhodly vychovávat své děti v České republice. Pokusí se zjistit, jaký může být vztah matky a dcery, jenž stojí na rozhraní dvou kultur. Co všechno musely vietnamské matky obětovat, aby jejich dcery měly lepší život? Jak vlastně žijí ony samy? Co rády dělají ve volném čase a mají vůbec nějaký? Jaký mají vztah se svými manželi a jak jejich rodinný život poznamenaly problémy života v emigraci? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

gizi 

všechny recenze uživatele

Typický český dokument, který se snaží být snad umělecký, ale jehož vypovídající hodnota je skoro nulová. Ke sledování mě nalákal název a popis dokumentu, oboje silně zavádějící. O třech matkách jsem se nedozvěděl skoro nic, kromě toho, že hodně pracují a nemají žádné volno, ale to jsem si tak nějak i myslel. 22.9.12 dávám 40% a to jen díky tomu, že to nebylo delší, jinak by to byla dost ztráta času. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dokument o dvou vietnamských matkách s jejich dcerami, které se rozhodly žít v ČR. Žádná hluboká analýza , ale jen životní story a názory. Ne vědecké, ale přesto výstižné. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Pod silným názvem se skrývá veskrze nezajímavý dokument o několika vietnamských ženách v České republice. ()

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě narozdíl od většiny z vás, podle komentářů, velmi mile překvapil. Jeho hodnota sice není nijak obrovská, ale na druhou stranu je prolnutý spoustou staré asijské pravdy a přesto, že nefandím přistěhovalectví, vietnamské rodiny tohoto typu mi nevadí. Dokonce jsem přesvědčený, že muhou naši společnost svým způsobem obohatit. Dokument si tak nějak plyne až budhisticky klidným tempem, nenaštve, neurazí a slušně informuje, a není to snad hlavním účelem dokumentu??? ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama