Reklama

Reklama

Opravář, který po bratrovi zdědil spoustu peněz, se chce za každou cenu proslavit, a rozpoutá proto neuvěřitelný teror. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (12)

mortak 

všechny recenze uživatele

Expoatační B-movie snažící si trapně hrát na něco vyššího tím, že postava psychiatra (Delon) je emočně na úrovni vraha (Policista: Proč nám pomáháš? - Delon: Protože na jeho místě bych asi jednal stejně) a ve finále za úplného blbce. Ovšem co čekat od filmu, kde první scéna s Delonem vypadá takto: polonahá ženská stojí na střeše a chce skočit, Delon přiběhne, vyleze po žebříku, a hned jí zachrání. Existují inteligentnější způsoby, jak dostat nahou babu na plátno. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že na červenou zónu tenhle snímek má. Asi by 4* byly nejspravedlivější, ale já nenacházím moc důvodů, proč nepřidat i tu pátou. Má to silnou psychologickou myšlenku, herecky naprosto bez problémů, bavilo mě to od začátku až do konce. Akce i napětí na svém místě, láska sice trochu chyběla do klasické trojice, ale ta by se sem ani nehodila. Alespoň na těch 70% by to tady chtělo vytáhnout! ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Film, který předběhl svou dobu o dobrých 20 let. Je škoda, že dnes, kdy by byl mnohem aktuálnější, je pohřbený na filmovém Slavíně, tedy mezi kvalitními filmy, které už ale skoro nikdo nezná. Dokonce i mně trvalo pořádně dlouho, než jsem ho sehnala. Na rozdíl od současných snímků na téma terorismu, kde to každých 5 minut udělá strašně bum, Jessua s akcí šetří a soustředí se více na psychologickou stránku problému (ačkoli těch pár úmrtí je pozoruhodných – ostatně je to jeho specialita). Duel mezi hysterickým psychopatem „Armaguedonem“ (výborný Jean Yanne) a racionálním dušezpytcem Ambrosem (ledový král Alain Delon) je velmi silný, vyzdvihnout ale musím především výkon Renata Salvatoriho v roli retardovaného teroristova kamaráda „Einsteina“. Na konci mi ho bylo hodně líto… Jo a je to první thriller, u kterého jsem dostala hlad. Delon se totiž cpe v každé druhé scéně. :) ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická kriminálka,který chybí to hlavní.Tempo.Tohle není žádný vypravování,spíš jen náměť se skvělýma hercema,kdy se kopne do pedálu až po 50 minutách.Střih my nepřišel vůbec dobře zvolený,jsou tu rychlé prostřihy,který nemají na tempo vůbec žádný vliv a neustále se vrací na začátek.Konec bez konce je sice asi jasný pláčem,přesto proč tomu nedopřát.Ze začátku se vážně nudil,pak to bylo dobré,ale ničím zajímavým,kromě terorismu v civilnější podobě se skvělým s Jean Yanne.65% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli v té době scénáristi podceňovali nároky diváků nebo bylo francouzské publikum duševně zaostalé jako hanebně vykořisťovaný společník padoucha, ale tenhle film je dnes už směšný. Většina scén je naprosto bolestivě pitomá - Delonovo ztvárnění psychologa, dementní dialogy a chování policistů, setkání s místním gangsterem, co chce vyfotit (!), typicky šílená představa francouzských filmařů o gayích (hlavní "hrdina" si vyhlédne v místním gay klubu plném hladových pohledů chlápka, nabídne mu za sex se ženou 5000 franků a gay mu to odkýve, že za to by šel i s kozou) a nakonec diktování podmínek padoucha mezinárodním TV stanicím. Film láká na Delona, ten je tradičně úplně prkenný a v originálním znění postrádá i jiskru, kterou by mu obvykle přidává v dabingu hlas Trávníčka. Ústřední postavou je naštěstí podstatně zajímavější padouch s mentálně zaostalým společníkem, jehož chování aspoň občas vyvolává nepříjemné mrazení, přesto film postrádá atmosféru nebo schopnější tvůrce. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama