Reklama

Reklama

Devious Maids

(seriál)
  • Slovensko Prefíkané slúžky
Trailer 2
USA, (2013–2016), 34 h 14 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Susan Lucci, Ana Ortiz, Judy Reyes, Grant Show, Rebecca Wisocky, Tom Irwin, Ryan Alosio, Brianna Lynn Brown, Benjamin Ciaramello, Brett Cullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Seriál sleduje osudy štyroch hispánskych slúžok z Beverly Hills, ktoré prekonávajú komplikované okamihy spolu so svojimi bohatými a snobskými zamestnávateľmi. Rosie (Dania Ramirez) je slobodná matka, ktorá svojho syna po smrti svojho manžela nechala v Mexiku a teraz pracuje ako opatrovateľka pre párik sebeckých, no úspešných hercov, Peri (Mariana Klaveno) a Spencea (Grant Show). Talentovaná speváčka Carmen  (Roselyn Sanchez), ktorá pracuje o popovej hviezdy Alejandra (Matt Cedeño), dúfa, že jej zamestnávateľ pomôže rozbehnúť jej kariéru. Prekážkou však je Odessa (Melinda Page Hamilton), Alejandrova lojálna a až príliš seriózna domovníčka ruského pôvodu a Carmenina šéfka, ktorá urobí všetko preto, aby prekazila jej snaženie. Zoila (Judy Reyes) riadi domácnosť pre Genevieve (Susan Lucci), bohatej, no emocionálne labilnej a drogovo závislej bohatej ženy. Pracuje u nej spolu so svojou mladou dcérou Valentinou (Edy Ganem), ktorá je zaľúbená do Genevieveinho syna Remiho (Drew Van Acker).  Marisol  (Ana Ortiz) je novou zamestnankyňou, ktorá sa od ostatných líši svojím zjavom, vedomosťami i neprítomnosťou španielskeho prízvuku. Ako upratovačku si ju najme Taylor (Brianna Brown) druhá manželka boháča Michaela (Brett Cullen), ktorého prenasleduje jeho prvá žena.
Všetky sa stretnú v čase, kedy ich priateľku a kolegyňu Floru (Paula Garcés) niekto brutálne zavraždí počas plnenia jej pracovných povinností v dome tajuplnej dvojice Evelyn (Rebecca Wisocky) a Adriana (Tom Irwin) Powellovcov, ktorí organizujú najväčšiu spoločenskú udalosť roka. Stane sa to krátko potom, keď Floru podľa všetkého Adrian znásilní, hoci Evelyn si myslí, že domovníčka jej manžela zvádzala a mala s ním aféru. Čoskoro sa nájde čašníčka s vražednou zbraňou, je však málo pravdepodobné, že to bola naozaj ona a nie niekto z vysokej spoločnosti... (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

peiton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia v tomto prípade stavili na krásne prostredie,neamericky vyzerajúce americké herečky - až sa divím (tiež krásne) a ukazujú nám tu aká veľká môže byť priepasť - a aj je medzi bohatými,ktorý ovplývajú peniazmi a chudobnými,ktorý majú aspoň česť a charakter.Námet invenčný/originálny v tomto im niet čo uprieť,no z môjho uhla pohľadu príliš nedotklivé,načančané až mi to celé vyznie neuveriteľne.Je síce skoro hodnotiť a odcudzovať seriál,ale niekedy aj po odsledovaní dvoch dielov si divák utvorí celkový obraz.Ja nevravím,že sa mi to nepáčilo,no ako som spomenula,je ešte skoro hodnotiť a 3 hviezdy dávam pre začiatok/k rozbehu,ak by náhodou v budúcnosti došlo a bolo kde zvyšovať.Ja dúfam,že bude. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Hodnocení zatím na pilotovi: Pilot se mi líbil. Námět se mi líbí a má potenciál, jediné co mě opravdu od poloviny štvalo byla použitá hudba. Po každé scéně následovala stejná latino americká hudba až mě to vytáčelo. U jiných seriálů hudba tvoří atmosféru, tady to spíš připomíná, že všechny uklízečky jsou z Jižní Ameriky. *Samozřejmě svůj komentář časem změním jak seriál budou vysílat. ()

Reklama

maluti 

všechny recenze uživatele

Nové zoufalé manželky? Dá se to tak vůbec říct? Dle mého názoru to tak není. Devious Maids je přece malinko něco jiného než zoufalky. Na tento seriál jsem se začal koukat čirou náhodou a musím říct, že jsem se do něj přímo "zažral". Postavy jsou mi velmi sympatické, hlavně Rosie a Valentina. Jen, co mi malinko na tomto seriálu vadí, je ta hudba, ale dá se to. ()

Miska2712 

všechny recenze uživatele

Po takzvanej dobe telenoviel a nevydarených seriálov s rovnakým dejom, konečne na filmový trh prišiel seriál, ktorý ma baví. Skvelé herečky, zábavné podanie, milé zápletky no proste úžas. Určite Zúfalé manželky a tento seriál sú si podobné a z môjho pohľadu sú to moje naj seriály. Čo považujem za škodu, je to , že to má iba 26 častí, ale pevne dúfam a verím tomu, že pán režisér pridá na svoje konto ďalšie skvelé série :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rukopis tvůrce Desperate Housewives Marca Cherryho z Prohnaných služebných přímo kape. Ústřední příběh se obtáčí kolem postupného řešení záhadné vraždy služky Flory, zatímco díl co díl každá ze zbylých služebných (tajemná Marisol, rázná Zoila, ambiciózní Carmen, citlivá Rosie, naivka Valentina), potažmo každá z rodin, ve kterých pracují, řeší svoje (s hlavním příběhem více či méně propletené) epizodky. Díky široké škále postav si každý určitě okamžitě najde favority (ledová a stylová panička Evelyn Powell, strohá a přímočará vrchní služebná Odessa) i nenáviděné bývala to Carmen, ovšem poslední dobou je to čím dál víc Rosie, ne vždycky, ale když už, tak pořádně), herecky se potom nejedná o žádnou extratřídu (až na pár výjimek, potěší Carla ze Scrubs, Lorena z True Bloodu nebo Jason z Pretty Little Liars), ale to vůbec nevadí, ke stylu seriálu hraní většiny herců perfektně padne a nebo aspoň nijak neruší. Ve srovnání se Zoufalkami je patrný posun k soapce (aby ne, vždyť seriál je založený na původní mexické telenovele), Cherry ji ale šperkuje humorem sobě vlastním, plným ironie a břitkých hlášek. Byť je sem tam logika na hlavu postavená, mysteriózní linky bez problémů zaujmou, a díky počtu dílů na sérii (13) ani nemá čas nudit zbytečnou vatou. Kvalitám Zoufalek se Devious Maids určitě zdaleka nevyrovnají, ale z momentální televizní nabídky se stoprocentně jedná o nejlepší náhradu za ně. ()

Galerie (647)

Zajímavosti (7)

  • Seriál měla původně vysílat televizní stanice ABC, která měla natočený i pilot. Ovšem z projektu sešlo. Práva na seriál pak odkoupila stanice Lifetime, která si mírně přepracovala scénář. Také přesunula natáčení z Beverly Hills do Atlanty v Georgii. Pilotní dní se přitom natáčel v Los Angeles. (Patw)
  • Devious Maids od Marca Cherryho vycházejí z mexického seriálu Ellas son... la alegría del hogar (od r. 2009), který zase vychází z Cherryho seriálu Zoufalé manželky (od r. 2004). Seriál se měl původně objevit na ABC, ta však dala přednost podobně laděnému projektu Milenky (od r. 2008) a projekt pustila k vodě, z níž je „vylovila“ stanice Lifetime. Seriál současně z části produkuje jedna ze „zoufalých manželek“ Eva Longoria, která tak podporuje latinoamerické scenáristy v USA. (Dlee)
  • Seriál produkovala Eva Longoria, která si zahrála jednu z hlavních rolí v seriálu Zoufalé manželky (od r. 2004). Roselyn Sanchez, představitelka Carmen, si zahrála před seriálem Devious Maids také v poslední epizodě seriálu Zoufalé manželky (od r. 2004), a to malou roli zahradnice Solisových. (Dlee)

Reklama

Reklama