Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek The Silent Thief je psychologický thriller, který zkoumá rodinné vazby, potřebu člověka někam patřit a tenkou hranici mezi příčetností a šílenstvím. Brennan Marley je tulák a vyvrhel, jenž ohrožuje pospolitost jedné rodiny tím, že se rozhodne nahradit jejich biologického syna Mika Hendersona, který odjel studovat na vysokou. Neuvěřitelně mazaný Brennan který zoufale touží po přijetí, se pod falešnou záminkou stane strávníkem v Hendersonovic rodinném domě na pláži. Brennan, který se vydává za sirotka z Anglie, neváhá použít svých manipulátorských schopností k tomu, aby si získal přízeň každého člena rodiny dřív, než se Mike vrátí domů na Vánoce. Brennanovy stále podlejší taktiky dohánějí psychiku Hendersonových k šílenství, na povrch vyplouvají hluboce pohřbená rodinná tajemství a násilí na sebe nenechá dlouho čekat. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Sticas 

všechny recenze uživatele

úplná ztráta času....ale co mi na filmu vadilo nejvíc, byla ta hrozná hudba, která hrála skoro celou dobu :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

29letý Angličan Toby Hemingway (sirotek Brennan) je pěkný kluk a přidává jinak nevýraznému snímku jednu celou hvězdičku. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Celkem trapný úvodní titulky a divný hudební doprovod. Lhář musí mít velmi dobrou paměť. Herecké obsazení je nepovedené a vlastně se někdy nechovají moc herecky, ale spíš zmateně. Obsahově by to šlo, ale je to nepovedeně natočené. Ani dramatizace ve své podstatě žádná není. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Že nějakému režisérovi (v tomto případě režisérce) stojí za to, natočit film se stokrát provařeným tématem, který už v r. 1968 sofistikovaně zpracoval Pasolini. Od té doby si různí rádobyrežiséři a rádobyscénáristé pokoušejí na podobném tématu (a schématu) přihřát svou polívčičku - namátkou série Jedovatý břečťan apod. Tichý zloděj ničím nevybočuje z řady, k označení "psychologický triller" má setsakramentsky daleko. Dobrá, vydržela jsem do konce, protože jsem doufala aspoň v netradiční rozuzlení; to se ovšem nekonalo. Poslední scény jsou vysloveně trapné, o výkonech herců ani nemluvě. Leč vzhledem k tomu, že některé filmy utnu po pěti deseti minutách, si toto "dílko" ode mě zaslouží aspoň jednu hvězdu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To byl tak přitepleně debilní thriller, že i 4% Otázky Vaška Moravce jsou větší psychologickou chuťovkou než tohle. Už hodně dlouho jsem neviděl nesmyslnější zápletku, jakou nám tady naservírovali tvůrci. ON samotný příběh by možná ještě tak stupidní nebyl (no vlastně byl) a dalo by se přimhouřit oko nad dementním chováním tamní rodinky – ani se nedivím, že si jí hlavní psycho hrdina vyhlédl – páč tady moc problémů je ovlivňovat neměl, když jejich IQ mělo váhu houpajícího se koně – ale ty bídné herecké výkony, několikrát pohřbená atmosféra stupidními pasážemi o hovnu, kule a anál rvoucí závěr. Hodně ale hodně velká sračka…Jedna hvězda za úvodní anime titulky a hudbu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Malibu. (Terva)

Reklama

Reklama