Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní film který čerpá sílu především z až překvapivé tenze půvabného trojúhelníku Delon, Shimkus, Ventura. Poslední/třetí dějství sice díky tomu už vyznívá poněkud dlouze a snad i přebytečně, ale sílu těch prvních dvou třetin to nemá sílu neutralizovat... Delona jindy moc nemusím, ale tady byl zcela přirozený. Ventura, jako vždycky, na hraně geniality. A Shimkus člověk prostě musí milovat.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Chvíľu v úvode trvá, kým sa to rozbehne a konečne vyrazíme na more za strateným pokladom. Od tohto momentu mal u mňa film bližšie k štyrom hviezdam, pretože dovtedy som to videl na priemer. Film však zďaleka nekončí, je stále zaujímavejší a napínavejší a pravé dobrodružstvo sa iba začína. Záver a vlastne všetky scény na pevnosti Boyard boli skvelé. Akčný záver kde proti sebe stoja modernejšie zbrane proti tým schovaným z 2. svetovej vojny po nemeckých vojakoch je výborný. Granátov bolo dosť a vidieť sympaťákov Delona a Venturu strieľať z nemeckej pištole P-38 bolo zaujímavé. Celkovo slabší úvod, ale inak spokojnosť. 80%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších oslav chlapáctví co jsem kdy viděl. Ještě štěstí, že Joanna Shimkus byla vlastně úžasná holka, protože jinak nevím, nevím, zda by se ze mě nestal teplejší chlapeček. Mít totiž na plátně dva chlapy, snílky se srdcem na pravým místě, navíc když ti chlapi jsou Alain Delon a Lino Ventura, tak se jim opravdu jenom velmi těžce odolává. Hrozně se mě líbilo jak Joanna tancuje s nějakým blbečkem a v hlavě pořád myslím na Delona - letce, co chtěl podletět vítězný oblouk v Paříži a Venturu, který snil, že jako automechanik vymyslí převratný objev v automobilovém průmyslu a během tance se zeptá toho blbečka, co si myslí o člověku, který chtěl podletět vítězný oblouk a on odpoví, že to je asi blázen a pak se zeptá co si myslí o obyčejném automechanikovi, který sní, že způsobí svým vynálezem převrat v automobilovém průmyslu a on odpoví, že takovej člověk je jak malej kluk, ale on, že už je dospělej. Joanna se tak zklamaně koukne a od toho blbečka odejde s dovětkem "No právě". Tak za to bych jí dal nejraději pusu. Je jen škoda, že takovýhle filmy se dneska nejen netočí, ale vlastně ani nevysílaj, velká škoda, protože moje srdce má pro nenapravitelný snílky, pravý chlapy a správný holky vždycky dost místa. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja mam proste pre tieto stare filmy 60. rokov slabost, a teda sa mi dostala do ruk dalsia kvalitna europska filmarina s panom Vino Lenturom a Alainom Delonom. Film je tak trochu aj o hladani pokladu kdesi v africkom Kongu. Co vsak posunulo film do vysokych met, su obdivuhodne herecke koncerty a vyborna rezia. Takze za seba som spokojny a vrele filmecek doporucujem. 92 % ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dávné promítání na letním kině, kdy Joanna Shimkus zcela vytlačila z mého dětského srdéčka dosavadní ženské idoly, což byly, pamatuji-li se dobře, Nšo-či, Ribanna a Štěpánka Haničincová. Vzpomínka na to, jak mé tehdejší já oplakalo scénu jejího pohřbu v těžkém potápěčském skafandru. A uvědomění si, že v této kategorii romanticko-dobrodružných příběhů je to stále nádherný film. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama