Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (213)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem na tyhle francouzské kriminálky zase tolik zvyklý. Problém je v tom, že jsem jich příliš neviděl a tak byl vcelku problém se i do takového Sicilského klanu probourat. To se nakonec podařilo, ale musel jsem se přemáhat. I když se mi to nakonec vrátilo v opravdu příjemné podobě. Francouzi totiž mají neskutečný cit na život, a tady je to fantasticky vidět. Nemusím mluvit o tom, že ve filmu hraje geniální trojka Gabin, Delon a Ventura. To je přeci samozřejmostí. A o hraní jakbysmet, to už je totiž prakticky třešnička na dortu. Vzpomenout na chvíli, kdy Gabin čeká na svého kamaráda, kterého 40 let neviděl, na letišti mi prostě nutí zarazit jednu nebo dvě slzičky radosti. Tohle prostě oni dokáží. Nemusím k ním nic cítit a je mi okamžitě jasné, že ta scéna mi utkví v hlavě na pořád. To přátelství je totiž z nich hrozně cítit, a je znát, že si ho neskutečně váží. Kdyby Ventura s Gabinem žili v dnešní době, zřejmě by se nestačilili divit. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o typický mafiánský film,jak by někdo mohl čekat,ale o obyčejnou kriminálku,kde je v loupeži zapojená jedná malá mafianská rodinka.Trio nejspíš těch nejlepších francouzských herců je skvělé a akorát mě mrzelo,že ze souboje těchto tří mužů Gabin odešel poražen.Byl mi opět ze všech nejsympatičtější.Hudba,která je tu tak vychvalovaná se mi moc nelíbila a přišlo mi,že se k filmu nehodí.Takže pěkný francouzský film,ale až si budu chtít pustit francouzské krimi,asi raději zvolím Dva muže ve městě. 80 % ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Filmový briliant vybroušený k naprosté dokonalosti. Nemá cenu se rozepisovat o hereckém obsazení či hudbě mistra Morriconeho, řečeno již bylo asi vše a pokud ne, nepatřím k těm, co by dokázali přijít s něčím objevným. Tak jen krátkou doušku: Ano, jsou úžasní. V mých chtíčeplných očích však uvízla i klasicky vulgární krása Iriny Demick a její lehce erotické dobrodružství s Delonem na mořské pláži. Pohled na křivky jejího těla, stejně dokonalé jako celý film, silně napomohl vztyčit můj stožár pro vlajku s pěti hvězdami. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschoolová gangsterka plná charakteru a pohledných žen, kterou nedáte-li si zkazit novým dabingem (protože původní ČST je prakticky nesehnatelný), si s Delonem, Gabinem a Venturou náramně užijete. Morricone hraje dobře, jen ty občasný zvuky "péra z gauče" mohl možná zredukovat, hodí se spíš do westernu. A ta lahůdková akce v letadle! EDIT: Původní dabing je na světě :-) ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu hvězdné obsazení Gabin, Delon, Ventura, pod taktovkou jednoho z mých oblíbených francouzských režisérů Henri Verneuila, mne ve výsledku mírně zklamalo. Tedy, ne tak ani samotní představitelé, jako výsledný film, jenž mne nějak jednoduše nedokázal ničím vtáhnout do děje, což je jistě škoda, neboť potenciál tu jistě byl veliký. Scéna únosu letadla, pak z dnešního pohledu všech možných i nemožných bezpečnostních opatření, působí vskutku neuvěřitelně, ač v tehdejší době provést něco podobného třeba vzdáleně možné bylo. Pokud tedy chcete vidět poctivou gangsterku od Henri Verneuila s Gabinem a Delonem v hlavních rolích, doporučoval bych spíše Melodii podzemí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Během loupeže v letadle je cestujícím promítán westernový film 100 pušek (1969). (Mirokukii)
  • Film zaznamenal nevídaný úspěch. V Paříži se na něj prodalo 800 000 vstupenek a celkový výtěžek ve Francii činil 5 milionů francouzských franků. Žádný další Gabinův snímek z 60. a 70. let se takového kasovního úspěchu nedočkal. (Pierre)
  • Režisér Henri Verneuill v jednom z rozhovorů přiznal, že hudba Ennia Morriconeho stojí minimálně za čtvrtinou úspěchu celého filmu. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama