Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Myslíte, že jde pochopit pocity druhého, když vše otočíte vzhůru nohama? Já nevím a trošku jsem měl s logikou v příběhu problém, i když je fakt, že v ortodoxním výkladu bible je sex určen jen k plození dětí. Pokud však změní tento kraťas myšlení zarputilého homofoba, tak je to jen plus a budu rád, když mi napíše :-) Takže dávám průměr a rozhodně by mě nebavilo sledovat tohle téma roztahané na celovečerní film.. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Málokdy se najde krátkometrážní film, který by dokázal mít tak silnou tématiku a způsobit velké pohnutí. Tohle je určitě jeden z nich. Navíc hlavní dětská herečka to zahrála velmi přesvědčivě. Možná jen příliš krátká stopáž na to, abychom celému tomuto převrácenému světu dokázali přijít na chuť a plně se sžít s problémy hlavní postavy, ale cílený dopad to určitě má. Mám ráda filmy, které mají co sdělit světu. ~(4,2)~ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Neznámé tváře dobré, hudba parádní, ale je vidět, že se jedná spíše o amatérský kraťas. Nápad ovšem tak brilantní, že bych uvítal celovečerák, kde by byly všechny logické i jiné nedostatky odstraněny. Rozhodně se mi nezdá, že by film cílil na homosexuály, spíš se snaží chytře poukázat na to, jak může být obecně lidská netolerance absurdní. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Základ u tohoto filmu je přistoupit na myšlenku, že "celý svět" je homosexuální a heterosexuálové jsou bráni jako podivní úchyláci, což mi popravdě moc nešlo a viděla jsem na celém tom konceptu spoustu logických děr a mezer. Na druhou stranu chápu, co se film snaží říct. Mně se ale ta forma a nápad nelíbil. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je naprosto přijatelné, pokud tento nápad připoutá k sobě tolik pozornosti a na konci této cesty divák pochopí, že se nemusí vyrovnávat s nějakým obráceným fenoménem, ale s mnohem prostším a důležitějším problémem, kterým je šikana. Překvapivě. Protože pokud nepřežijete dětství, nemá smysl řešit otázky dospělého života. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama