Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov po tom, čo malá Cassandra záhadne zmizla, začnú na povrch vychádzať skutočnosti, ktoré indikujú, že by ešte stále mohla byť nažive. Polícia nevie, čo má robiť, ale postupne sa odhaľujú nové a nové fakty, napríklad aj to, že Cassandriných rodičov niekto sleduje. Vysvitne tak, že ich dcéra bola pravdepodobne obeťou zvláštneho únosu. (readan)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (68)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem tušila, že to nebudu mít s Atomem jednoduché. Kdepak Sladké zítřky a nebo Feliciina cesta, tam jsem neměla problém, ale tady jsem silně rozpolcená a nevím, kam mám The Captive zařadit. Možná, že kdyby se tolik nesnažil tvářit tajemně, zajímavě, originálně až experimentálně a kde na začátku vím zhruba tolik, co na konci, tak by to prospělo oběma stranám. Divákovi jako jsem já, rozhodně. V prolínání časových rovin jsem se po půlhodině zorientovala, ale horší to už bylo se scénářem, z kterého se podle mě dal vykřesat daleko větší trhák. Takhle jsem měla pocit, že tam snad není jediného normálního tvora, protože jsem se nemohla zbavit dojmu, že se všichni pohybují v jakési pro mě nepochopitelné dimenzi. Ještě tak otec Matt působil přijatelně, kterého hrál ostřílený Ryan Reynolds, ale když jsem viděla interiér jeho auta, tak jsem taky chvíli zaváhala. Co se tvůrcům povedlo maximálně dobře, byl výběr osoby, která trávila čas s Cass. Tak slizký a odporný typ člověka od prvního pohledu jsem dlouho neviděla. Tam jsem neměla jediný problém zaujmout jasné stanovisko. Zkrátka celý Atom Egoyan, ale já tentokrát konstatuji, že to bylo velké zklamání. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa celkom vydarený thriller. Spočiatku mi to trochu pripomínalo atmosféru 3096 Tage (príbeh Nataschi Kampusch), no potom to nabralo inší vývoj - teda nielen z pohľadu unesenej, ale aj z pohľadu tých, ktorí ju neprestali nikdy hľadať a veriť, že ju ešte niekedy uvidia. Aj keď niektoré veci naozaj trochu postrádali logiku a tie zlomy v deji boli občas dosť neprirodzené, film ako celok ma bavil. Malo to dobrý spád, nechýbalo tomu ani napätie a dokonca aj postavy celkom vhodne vybraté, aj keď občas mi prišli niektorí vážne takí pasívni (napr. Cassandrina matka). ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za výpravu, herce a lehce ulítlý příběh bych dal i čtyřku, ale krom pár stupidit mám strašný pocit nevyužitého potenciálu, takže to nechám na třech a půl. Mohl to být super krimi thriller, kdyby se Egoyan nedržel úzkostlivě v drama vodách, a pustil trochu žilou tomu, o čem se tam pouze mluvilo. Hned by byl trhák na světě. 69% ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

No, chvílema jsem teda nevěděl, jestli jsem v minulosti, nebo v přítomnosti .. Možná se mi to i líbilo, každopádně za pár sekund to bylo vždycky objasněný. Mireille byla dost přesvědčivá, i když jako postava ve filmu, kdy celou dobu (8 let?) dávala ztrátu dcery za vinu manželovi, za to bych jí rozmlátil hubu . Kevin zahrál božího psychouše! Dokázal, že umí hrát.. Vesměs nízký hodnocení mi smazalo veškerý očekávání, takže mě to dost příjemně překvapilo, i když možná nemělo, protože kanadský filmy jsou podceňovaný. A jelikož mám rád Ryana, a byl to dost kvalitní krimi thriller, dávám full. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Opravdu chladný thriller. Po Zmizení je tu další podobný srdcervoucí příběh. Ztráta potomka je vážná záležitost, a je jasné, že to diváka dostane. Ale tady se mi líbilo, že se netlačilo zas tak na pilu, a byly tam i jiné dějové linie. Takže veškerá koncentrace nebyla jen na dívenku v multifunkční místnosti. Celý průběh a vyvrcholení bylo celkem očekávané. Ale jsem rád za happyend. Po herecké stránce žádné výtky, scénář si myslím obstojný. Tak mi nic asi nebrání dát tomuto dílu už slušných 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama