Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert bezprostředně po druhé světové válce vytvoří se svými čtyřmi přáteli gang, který ke svým čimům využívá zmatek, který v krajině po vojně vládne. Díky dlouhým řadám odvážných velkých přepadení získá gang legendární pověst. Když však díky zradě gang chytí policie, Robertovi se před zatknutím podaří uniknout. Při přepadení klenotnictví však utrpí smrtelné zranění a umírá v bytě své staré přítelkyně Marinette, která ho dá v úplné tajnosti pochovat. I proto jeho mýtus mohl přetrvat další desetiletí... (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Film Gang je dalsim z rady klasických gangsterek, kterých Jacques Deray natočil několik, nicméně film Gang patří spíše k těm průměrnějším. Alain Delon (Robert) hraje šéfa gangu "S předním náhonem", kteří vykrádají banky a finanční instituce. Po další úspěšné loupeži se Robert rozhodne koupit své přítelkyni v klenotnictví náramek, cena se mu však zdá příliš vysoká, a tak se rozhodne, že ho také ukradne. Žena klenotníka je však proti... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Francouzská variace na Bonnie and Clyde. Příběh je vyprávěn romantizujícím pohledem milenky, která sice vidí, jak dopadlo manželství Robertovy pěstounky, ale přesto si přeje, aby ten krásný letní den nikdy neskončil. Delonova netypická paruka má sice vyjadřovat, že tentokrát jde o skutečný příběh a nikoliv o další akční dobrodružství, jenže tato vnejší změna nezastře, že Delon hraje pořád jednu a tutéž roli. Opět se stylizuje do role Jánošíka, který bere vydřidušským bankám a drahám, brání chudáky Alžířany, kteří si chtěji po tvrdé práci taky trochu zašpásovat, před neschopnou policií ztělesňovanou přiblblým prefektem. O oslavě mužského přátelství nemluvě, ta je nezbytnou součástí těchto filmů. Neurazí, ale je to jen x-tá varianta stále opakovaného syžetu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná gangsterka o gangu "předního náhonu", který vznikne po druhé světové válce z touhy se mít dobře. Gang vede Robert (Alain Delon s nezapomenutelnýmy vlasy(, který měl neustále cigáro v ústech a na tváři široký úsměv. Jejich neuvěřitelně hravá drzost je přivedla k mnoha nebezpečným, ale i zábavným situacím. Leč Robertovi se nakonec stalo osudným jeho samozřejmá sebedůvěra a ztráta připravenosti na nečekané události. Další členové gangu: Jo (Xavier Depraz), který se vrátil z koncentráku, řidič Raymond (Roland Bertin), usměvavý Manu (Adalberto Maria Merli) a velmi svérázný Lucien (Maurice Barrier). Nesmí se zapomenout na Marinelle (půvabná Nicole Calfan) a na Cornélia (Raymond Bussieres), venkovský hostinský a častý hostitel Gangu. Byla to taková doba romantických gangsterů, kteří se loupežemi dokázali i dosti pobavit. Nejraději z policejních složek. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné charaktery členov lúpežníckej bandy sú len krovinatým pozadím pre zdôraznenie príbehu vzostupu a pádu ich vodcu. Rutinná gangsterka s ľúbostným motívom, ktorá, s výnimkou smiešnych Delonových kudrliniek v občasnej kombinácii s čiernymi lenonkami (viď napr. tu http://www.dvdrama.com/imagescrit2/g/a/n/gang_haut.jpg ), neponúka nič zapamätaniahodné. Smiešnosmutné je, že takto upravená hlavná postava je neustále vidieť, a pritom nejde o komédiu. Čo už. Francúzski kaderníci a maskéri sa na Delonovi viackrát tak vyšantili, že jeho konečný výzor zatienil samotný dej. Okrem Gangu sa to výrazne prejavuje napr. aj v Borsalinovi a spol. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pominu-li kudrnatou paruku, která Alainu Delonovi vůbec nesluší, zarazí mě fakt propastného hozdílu mezi Povídkou o policajtovi a Gangem. A přitom sází na stejné karty (Delon, Deray, předloha od Rogera Borniche, retroatmosféra). Ta retroatmosféra se povedla - o tom není řeči. Alain Delon, ač s nemožnou imagí, hlavní roli zahrál přesvědčivě. Ale co se proboha stalo Jacquesovi Derayovi? Kde je jeho obvyklé, gradované tempo a v určitých chvílích až nevydýchatelné nepětí? Kde je jeho až bleskurychlá akcelerace akčních scén? Film má totiž až nevěřitelně laxní tempo (tady se nedá říci pomalé) a víc než půl filmu se nic neděje. No co, nikdo není dokonalý a i mistr tesař se někdy utne. Jacques Deray se s Alainem Delonem naštestí vrátili do starých dobrých kolejí o tři roky později filmem Tři muži na zabití. 40%. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama