Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lost River je temný pohádkový příběh o lásce, rodině a boji o přežití tváří v tvář nebezpečí. Billy (Christina Hendricks), svobodná matka dvou dětí, je v opuštěném městě Lost River vedena do hrůzného podsvětí ve snaze zachránit své děti a domov. Její dospívající syn Bones (Iain De Caestecker) odhalí tajemství o původu Lost River, které vyvolává zvědavost a uvádí do pohybu nečekanou cestu... (Digi_cz)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (61)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fascinující. Oheň a voda. Zpočátku zvolna a líně plynoucí příběh má to, co dělá film filmem - výbornou kameru a skvělou hudbu. Řada obrazů by se dala rámovat, pro mne jeden z mrazivě úchvatných je Barbara Steeleová s televizí a ohněm. Dokonalé spojení hudby a obrazu je pak v podzemní taneční scéně, z níž sálá život a čiší smrt současně. Všechny překážky a zátarasy na cestě končí očistou. Žánr fantasy bych vypustil, ale na druhou stranu jde o snímek do určité míry fantaskní, magický a mysteriózní. Barevně a kompozičně bezchybné, herecky zdařilé. Z krvavého divadla má největší sílu stahování kůže z obličeje a asi nejtajemnější je noční jezero. Film rozhodně není pro běžného mainstreamového diváka. Uvítá ho spíše okrajové publikum. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Film absolutně nedává smysl a věci v něm se dějí tak nahodile, bez větší logiky a to platí především pro první nudnou polovinu. Samotnou pointu skomírajících města jsem nepochopil, neboť jednání zoufalých postav pochází z kosmíru nebo úplně jiné dimenze. Všichni hrdinové do jednoho jsou prazvláštní a napsaní tak, že Vám na nich nezáleží. V druhé polovině se rozjede úchylné peklo, které zneklidňuje a určitým způsobem hororově znechucuje. Gosling hrál ve filmech Refna a mám pocit, že se snažil plno věcí kopírovat, ale přece jen není tak ostřílený a kromě hudby mu toho funguje málo.......4/10 ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden nemůže vládnout všem. Goslingův debut není zdaleka takové wtf jako Refnovy díla, ale právě možná díky tomu, že není tak silně zaklíčovaný, působí jeho příběhová stránka trochu nedopočeně. I tak si lze v téhle atmosférické art housovce něco najít a nepůsobí to na mě jako rychlopečený blaf. Cením hlavně silné obsazení méně známých tváří, působivý visuál, atmosféru a scenerii chřadnoucího Michiganu a Goslingovu spacehedskou direkci. Až se mu příště podaří napsat příběh, který bude spojovat víc nitek, bude to určitě stát za to. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 24.7 | 53% | Nádherně zobrazený film z psychopatického prostředí s celkem slušným koncem. Jak na to tak koukám, lidé prostě nedokážou rozeznat kvalitní film.. Já se ohromně bavil a trpěl jsem napětím, až jsem si málem začal lámat nehty na nohou... Ryanovi se prostě libí styly filmů, ve kterých hrál, a takové ty krásné vychytávky neonů s kombinací pomalých, ale zároveň svižných scén, je naprosto, ale naprosto geniální a opravdu fandím nadále Refnovi a Goslingovi v jejich tvorbě, oni se tak dokonale doplňují, že by jim člověk jednoduše dokázal odpovědět: hm, tak tihle dva borci se určitě někde píchají i do prdele. Tohle duo je naprosto boží! Jde jim to kurva dobře! ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Takže co jsme se dozvěděli? Především, že Gosling je ve skrytu duše prvotřídní úchyl, což mi nevadí. A taky to, že ve snaze natočit vlastní artovku okázale vykrádá své mentory Refna a Malica, což mi vadí. Protože jejich filmy jsou většinou neskutečně unylé (především Malic) a leckdy nedávající celkový smysl. Tady je naštěstí Lost River navlečená na poměrně klasicky odvyprávěný, ač neoriginální, příběh. Hudební podkres je naprosto kouzelný a dostává tohle prvorozené dítko o nějakou tu třídu výš. Nebýt zbytečně prvoplánového násilí s úmyslem diváka šokovat a mít nějaký promyšlenější cíl, ke kterému se tu všichni postupně prosní, byl by to skvělý film. Takhle působí jen samoúčelně, jako onanie herce, který se chce vyrovnat svým režisérským vzorům a matlá páté přes deváté, žánr přes žánr, styl přes styl a přesto je to pořád jen hezky barevná, krásně znějící pohádka o Popelce z předměstí Detroitu. A jako taková funguje průměrně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • K napsání filmu inspirovala Goslinga návštěva bankrotujícího Detroitu během natáčení snímku Den zrady (2011). (Brousitch)

Související novinky

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

Ryan Gosling to znovu zkusí za kamerou

19.09.2018

Ryan Gosling (Blade Runner 2049, La La Land) si momentálně užívá press tour ke snímku První člověk, u kterého si zopakoval spolupráci s režisérem Damienem Chazellem (Whiplash), a který podle kladných… (více)

Ryan Gosling režíruje fantasy

Ryan Gosling režíruje fantasy

25.11.2012

Ale nečekejte hobity, elfy, čaroděje a meče. Režijní debut čím dál populárnějšího a uznávanějšího herce (brzy jej uvidíme v krimi The Place Beyond the Pine) je popisovaný jako „pochmurná moderní… (více)

Reklama

Reklama