Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Trošku odlišný film, než jeho filmy v letech největší slávy. Je to spíš takový průměr. Ale na 50 let je tu s absolutně vypracovanou postavou a v kondici, což nelze jen tiše závidět. Obsahově klasika Alain Delon opět v roli bývalého lyonského inspektora, který se vrací na scénu,aby si vyřídil účty.............! Byla jsem překvapena, že jsem ho po letech viděla opravdu vesele se smát, to bylo velmi příjemné! Počáteční scénka na ostrově v angličtině, je vydařená! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na to, že v roce vzniku oslavil Alain Delon abrahámoviny, vypadá nebývale dobře a fyzičkou by strčil do kapsy nemálo třicátníků. Rovněž ve své roli mstitele je výborný, charismatický a drsný každým coulem. Scénář, řekněme standartní pro daný žánr. Film má ovšem 2 ale, ta jsou ovšem tak velká, že se to podepsalo i na mém hodnocení. Jednou z nich je hudba - dobový synťák, který se skvěle hodí do "Komanda", ale do Francouzského filmu mi moc nesedí. S trochou dobré vůle se to nechá přejít. Ovšem je tu druhá věc, která má jméno José Pinheiro. Tento pán dokázal degradovat film minimálně o 20 procent. Všechno je tak strašně rutinní a obyčejné a k tomu ten závěr. Kdyby film režíroval Jacques Deray, dokázal by i z tohoto scénáře udělat minimálně čtyřhvězdičkovou záležitost a konec by byl zcela jiný (téměř žádný jeho film nemá happyend a když jo, pak je vykoupen vysokou daní). Takto nám zůstává průměrný akční krimifilm se sice skvělým Alainem Delonem, ovšem ve službách špatných pánů. 60%. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky přesně vystihují tento snímek. Nic převratného to není, ale koukat se na to dá až do konce. Kdyby na stejný scénář udělali film v USA, byl by to jeden z mnoha a bylo by to trapné, avšak osoba jako je Alain Delon tomu dává něco víc... když nic, tak se na něj aspoň dá dívat :-D. Co se mi hodně líbilo byl závěr, kdy se Delon převleče za kluna, aby se tak dostal k hlavnímu padouchovi, následuje scéna podobná závěrečné scéně z filmu "Profesionál" s J.P.Belmondem, kdy hlavní hrdina tak úplně nezabije svého nepřítele.... Jinak takový bonbónek na závěr. Jeden z druhé várky oddělaných je Enguma ze seriálu "Julie Lescautová". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Za snímkem stojí sám Alain Delon podílející se na scénáři a snažil se tím povzbudit již znatelně uvadající zájem o kriminálky gangsterského typu, jejichž kromě Delona byli hereckými veterány i Lino Ventura či Jean Gabin. Delon v roce natáčení zrovna slavil své padesátiny a tak si snímek zřejmě udělil jako dárek. Těžko říct. Natočeno to není špatně, ale do očí až neuvěřitelně bije jednoduchost děje a jeho přímočarost. Příběh o pomstě, v tomto případě otce za svoji zavražděnou dceru, bylo v minulém století u filmařů vděčné téma, avšak především po akční stránce. Tady se spíše jedná o drama. Nějaká ta akce tu sice je, ale jen v rámci nutnosti. Smůlou je však dějová předvídavost. Těžko říci jak ve své době, ale dnes to po divácké stránce hodně kazí filmový zážitek i pro diváka vidějícího tento film vůbec poprvé. Herecký výkon Alaina Delona je však i nyní naprosto neoddiskutovatelný. Aby ne, má vtom již mnohaletou zkušenost. Film jako takový sice zase až tak ohromná pecka není, ale za shlédnutí rozhodně stojí. Snad už kvůli té své nenáročnosti příběhu. K odpočinkové filmové zábavě velice vhodné. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Film Slovo policajta vnímám jako další ze série spíše průměrných kriminálek s Delonem v hlavní roli (asi nejslabší Nebuďte policajta). Připadá mi, že je to pořád takové přímočaré - špatňouři v kuklách zabijí dceru bývalého policajta, ten se vrátí, aby je vypátral a oplatil jim stejnou mincí, vedle toho se zamiluje do mladé policejní inspektorky... kdyby to alespoň skončilo ve vypjaté atmosféře nebo kdyby hlavní hrdina všechny zakuklence odpravil, ale sám nedopadl dobře... prostě něco lepšího než ten sladký happyend, to je fakt příliš. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama