Reklama

Reklama

Kdo nastaví kůži

  • Francie Pour la peau d'un flic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se z lovce stane lovená zvěř. Soukromý detektiv Choucas se během pátrání po slepé dívce zaplétá do spletité sítě manipulace a vražd... Bývalý inspektor Choucas, který se živí jako soukromý detektiv, se na radu komisaře Coccioliho pustí do pátrání po slepé dívce Martě. Brzy poté ho navštíví muž jménem Pradier, který se snaží detektiva přesvědčit, že dívka utekla s milencem do ciziny. Dřív než si Choucas stačí promluvit s její matkou, je zastřelena a on sám unesen. Podaří se mu uniknout a přitom zabije Pradiera, ale to už musí čelit dalším útokům. Choucas je sice raněn, ale unikne a najde útočiště u své vdané sekretářky Charlotte. S pomocí svého spolupracovníka Haymanna zjistí další podivné souvislosti týkající se pozadí případu. Gangsteři unesou Charlottu, aby Choucase přinutili zanechat pátrání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

andrii 

všechny recenze uživatele

Alain Delon v kůži frajerského soukromého očka. Kdo se nastaví jeho odlehčenému pařížskému čaji o páté, nebude zklamán. Delon - ležérní a in neodhazuje ani zde svůj širák sólo zvyků investigativních, přidává smysl pro trefné ostří černohumorných kudrlinek, bez bázně klepe na dveře, odrovnává darebné padouchy, oplácí jim stejnou mincí "sametovou," pomrkává po své pravé ruce (nebo ona po něm) - cinefilní šedé myšce, sekretářské Anne Parillaud, jejíž utajené křivky pozvolna prosvítají zpod rtěnky svůdně líbající. Zapletené zápletkové finesy řeší se šarmem nenuceným, převázaným mašlí hlášek imponujících. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Halo, co je?...Ale nic normálka...A co on?...Taky normálka, je po něm!" Zdánlivě nevinný úkol, který dostane ex-inspektor Choucas, pracující nyní jako soukromý detektiv, se ukáže jako nejnebezpečnější akce jeho života. Při hledání zmizelé slepé dívky se stále více zaplétá do labyrintu hrozivých událostí.... Alain Delon touto detektivkou debutoval jako režisér a podílel se též na scénáři, který je ale zbytečně překombinovaný. Nechybí solidní akce, napětí a nadhled, kdy si střílí jak ze sebe, tak i ze svého tehdejšího konkurenta Belmonda. Je vidět, že od mistrů řemesla leccos odkoukal. Vedle sebe obsadil i pozdější "Brutální Nikitu" Anne Parillaud, které to náramně sluší a která velmi slušně hláškuje. Ta hudba je zajímavá a písničku uprostřed si střihnul sám pan Delon. V původním dabingu čst nezvykle dabuje Delona dokonale pasující Jiří Štěpnička. "No ne v takovýchhle případech se Belmondo omezí na mužný úšklebek...Nech teď laskavě Belmonda plavat a radši mi uvař pořádný kafe!" ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Typický francouzský film 80. let, který velmi dobře režiroval Alan Delon. Těm dnešním mladým to už nic neříká, chodí v teniskách a džinech se sakem a nevědí, že právě tento film odstartoval tuto módu. Do této doby se nosily polobotky, protože teniska byla brána jako vyloženě sportovní obuv, a nosit k tomu sako byl vrchol nevkusu. Ale zpět k filmu : hraje zde plno francouzských hvězd, které samozřejmě dnešní mladí neznají. Francouzský film je jiný, není tak polopatický jako americký film, kde to musí být vše jasné a průhledné, aby i méně chápavý divák "byl v obraze". Tento film mi svým pojetím připomíná "Samotáře" s Belmondem, ikdyž "Samotář" je přece o maličko lepší. Ale dle mého názoru zvládl réžii Delon na 5*. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Delonovka. Drsná, ale se spoustou humoru. Delon dějem prochází jako tank, jehož pásy drtí protivníky i ženská srdce. Navíc se zde objevuje víla Anne, aby nám ukázala, jaké to bude v nebi, kam se nikdo nedostanem :-) Soukromé očko Choucas se pustí do případu, jenž mu doporučí policie, brzo zjistí, že to nebylo jen tak a že se měl radši koukat na ten film se svou vtipnou sekretářkou... 80% ()

karlee 

všechny recenze uživatele

To mi docela sedlo, slušná krimináka marlowoské drsné školy doplněná spoustou hlášek, hlavně dialogy mezi Delonem a jeho "sekretářkou" jsou výborné, Nic světoborného, ale potěšilo, vytknul bych jen příliš mnoho postav, to aby si člověk kreslil graf, ovšem u tohoto fillmu není logika příběhu to hlavní. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Hlavná postava inšpektor Choucas (Šukas) je v českom dabingu nazvaná Lukas. Dôvodom môže byť asi fakt, aby meno Šukas nespôsobilo pohoršenie. (Gareth_Jones)
  • Režijní debut Alaina Delona. (M.B)
  • Tehdejší Delonova přítelkyně Mireille Darc se krátce mihne před kamerou jako žena přecházející silnici. (Snorlax)

Reklama

Reklama