Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ibrahim žije v Belgii a má si vzít svou sestřenici, která žije v Turecku. Jenže je zamilovaný do Kevina. Volba mezi tradiční rodinou a vlastním svobodným životem není jednoduchá. (petrsv)

Recenze (4)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Príbeh priemerný, ničím výnimočný s klasickou zápletkou. To čo ho pre mňa vytrhlo zo šedého priemeru je mimoriadne kvalitne spracovaná kresba postáv vzhľadom k prostrediu, v ktorom vyrástli a ktoré ich ovplyvnilo. "Zvláštne...v Turecku som videl oveľa menej zahalených žien ako tu. ...Boli tam na dovolenke, nechceli vyzerať ako vidiečanky....." Krása sa tu skrýva v presne takýchto drobnostiach. Je tu výborne znázornený a čitateľný konflikt rolí, očakávané v absolútnom rozpore s chceným a naopak aj to očakávané s nechceným, je vystihnuté veľmi verne. Pokrytectvo spoločnosti, pre ktorú sú dôležitejšie tradície a ich dodržiavanie, ako úcta k životu či láska k dieťaťu. Uctievanie imaginárnemu ideálu a tvrdohlavé odmietanie čohokoľvek čo sa líši. Áno je nám to od dectva "vtĺkané" do hlavy, denno denne s tým žijeme a vidíme a vnímame dôsledky neželaného. Vymaniť sa je ťažké a chce to odhodlanie a hlavne zdravý rozum. Uf, toto tam všetko skutočne bolo? Áno bolo! V tomto prípade skutočná škoda tej "nízkorozpočtovosti" a televízneho "hávu", takto je z toho len priemerný príbeh s nadpriemerných obsahovým spracovaním. Veru, aj také sa nájdu... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Pro mě jen lehce nadprůměrný film, který sice nejde do velké hloubky, ale dotýká se závažného problému, který nevnímám ani tak moc jako ostatní ve smyslu islám a homosexualita (nakonec co si budeme povídat, zakázané ovoce nejvíce chutná a je známo, že "arabové mají rádi chlapečky" - teď to myslím všeobecně a ne ke vztahu k filmu), ale spíše problém "demokracie" západní společnosti, ve které jako rakovina bují něco, co zde nikdy nebylo, protože zde na "západě" k tomu má prostor a toleranci, zatímco v mnohých islámských zemích jsou křesťané pronásledováni, kostely vypalovány a kdyby se zde na ulici prošla křesťanka jen v lehkých šatičkách s výstřihem, tak bude sťata nebo přinejlepším ukamenována ... 6656 ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Ibrahim si má vzít svou sestřenici a přitom miluje Kevina. Film ukazuje nejen známý problém, kdy imigrant musí řešit otázku, jestli se vydá cestou tradičních zvyklostí nebo svou vlastní, ale upozorňuje i na nebezpečí neintegrovatelných imigrantů v Evropě obecně. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama