Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Delon hraje známého politika, který obětuje pro svou kariéru vše. Jeho manželka skončí na psychiatrické klinice, se svým synem se takřka nestýká. Má rád jenom svou milenku, ale když je mu nabídnuto ministerské křeslo, je schopen opustit nejenom ji, ale i své levicově politické přesvědčení. (MVanis)

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Uspěchaný kariérista psychicky likviduje všechny, kteří ho mají rádi. Obstojné psychologické drama především díky výkonu Sydne Rome. Granier-Deferre uštědřil kopanec politikům, ale v této oblasti je rozhodně lepší "Nelítostný souboj", který natočil následující rok. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tematicky zajímavé drama o muži tolik toužícím po politické moci, že pro tento cíl bez mrknutí oka obětuje nebo využije naprosto vše bez rozdílu zda jde o lidi, sliby, ideály nebo přátelství. Film v podstatě dokumentuje stav politické kultury, obávám se však, že skutečnost může dnes být ještě o něco horší. Delon roli vysekl opravdu perfektně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dalo by se napsat, že hlavní postavou tohoto psychologického dramatu je touha po moci a jejím poslušným otrokem se krok za krokem stává ctižádostivý politik, dodávat, že bezcharakterní, je zřejmě zbytečné. Ono se sice říká, že politika je svinstvo, nicméně dovolím si nesouhlasit, to jsou pro mě politici. Velmi oceňuji otevřenost snímku, tuším nebo spíš obávám se, že se toho mnoho nezměnilo.. Herecký ansámbl v kvalitě A+, Alain Delon jako Julien Dandieu přesvědčivý, jeho pravá ruka Claude Rich výborný, labilní modelína Sydney Rome strhující, no a Jeanne Moreau jako šedá eminence nepřehlédnutelná, intrikánka par excellence. V podstatě hodně smutná záležitost o politice, politicích a politikaření.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Graniera - Deferra, Delona a Sardeho mám hodně rád. Čili vím, že pánové mají rozhodně navíc. Námět je ovšem dost zajímavý, troufám si tvrdit, že nadčasový. Scénář je ale nudný jako novoroční projevy Miloše Zemana. Ono to docela sedí, když je to film o politice. Ale nehodlám tady přemýšlet zdlouhavě nad tím, jestli to byl tvůrčí záměr. Celý film je vlastně jenom o tom že někdo s někým mluví. Občas jsem se trochu ztrácel v osobách a ději. K postavám jsem si nevytvořil žádný vztah. Prostě jsem se jenom nudil. Uspěchaný muž rozpracoval podobné téma mnohem atraktivněji. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nemám politiku ráda a tím pádem i filmy, které se jí dotýkají, ale nebráním se jim. A tenhle film to i přes počáteční rozpaky rozehrál velice dobře. Máme tady jednoho dobře zahraného ctižádostivého politika, nesnesitelného, charismatického, sobeckého chlapa, který psychicky likviduje bytosti ženského pohlaví stejně tak jako politicky nefér své protivníky. Fakt nemám politiku ráda. Julien Dandieu je tak trochu pomalejší předchůdce "L´homme pressé", silně uspěchaného Pierra Nioxe. Zkrátka kosící sebe sama a hlavně své okolí. Film, který je realitě blíž, než se na první pohled může zdát. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Julien Dandieu už politice obětoval hodně. Nemá čas ani na svou manželku, která je po nervovém zhroucení hospitalizována v sanatoriu, ani na svou matku a dospívajícího syna. Miluje jen svou práci a modelku Creezy. Poté, co mu je nabídnuto ministerské křeslo, stojí před volbou, zda obětovat své dosavadní politické přesvědčení ve prospěch vyšší funkce a moci. K dalšímu rozhodnutí ho tlačí Creezy - buď politika nebo ona... Snímek je dílem zkušené dvojice tvůrců Pierre Granier-Deferra a Pascala Jardina, hudbu složil Philippe Sarde. I herecké obsazení je velmi sympatické. Co ale výrazně kulhá, je příběh. Zápletka je vtěsnána do jednoho dne, kdy Julien Dandieu jezdí z jedné schůzky na druhou (silně to připomíná pozdějšího Uspěchaného muže), a přitom je v duchu s Creezy. S přibývajícím časem je flashbacků stále víc, až se obě dějové linie spojí. Bohužel to celé nějak postrádá napětí, scény z politických schůzí jsou místy zbytečně upovídané a Creezy čím dál víc neurotická. Ale výkon Alaina Delona je standardně dobrý a Jeanne Moreau je v roli politické vdovy jedním slovem chic ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Portrét muže, který kvůli moci je schopen obětovat vše. Perfektní politické drama s dokonalým Delonem. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Přes odpor k filmům o politicích, šlo to skousnout. Ale závěr je nevěrohodný (No jo, Francouzi). V rámci žánru (slabé) 3. ()

Reklama

Reklama