Reklama

Reklama

Joe Ransom (Nicolas Cage) není zrovna příjemným chlápkem, který by se hned s každým kamarádil. Je to horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď tento bývalý trestanec pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA. I v tomto společenství podobných ztracených existencí se pohybuje na jeho okraji a snaží se vyhnout dalším možným konfliktům, které by jej mohly snadno vrátit za mříže. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do své party přibere teenagera Garryho Jonese (Tye Sheridan). Tomuhle klukovi to dává život pěkně sežrat. Nikdy pořádně nechodil do školy a jeho věčně opilý, agresivní otec všechny kolem sebe jen mlátí a ponižuje. V bezvýchodné situaci se Garry snaží před otcovými výpady chránit alespoň matku a sestru. Když Joe začne Garryho a jeho těžkou životní situaci poznávat blíž, ocení jeho odhodlání, odolnost a pracovitost. Postupně se spřátelí a Joe se stane Garryho ochráncem a mentorem. Vznikne mezi nimi pouto, které jim oběma změní život. V okamžiku, kdy se Garry ocitne ve velkém ohrožení, obrátí se o pomoc na svého nového přítele. Odtud se odvíjí řetězec událostí, které Joea přivedou až k hranici, za níž jej pravděpodobně čeká jen nevyhnutelná katastrofa. Joe se musí rozhodnout, jestli tuhle pomyslnou čáru překročí... (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (267)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A KDYŽ SLEDUJU TOHO CHLAPCE, VIDÍM NĚKOHO, KDO JE ÚPLNĚ JINÝ NEŽ JÁ. JE JEN DÍTĚ, KTERÉ NECHALI NAPOSPAS OSUDU BEZ NĚJAKÉ OBRANY. SNAŽÍ SE UDRŽET...“ /// Celkem dlouho přemejšlím, co mi jako chce Pán Bůh prostřednictvím tohodle filmu říct (ty vole, nemusíš mluvit, stačí naznačit!). Asi, že v USA fakt existujou sračkoidní místa, jaký známe z těch vidláckejch hororů (no tak si v obýváku stáhnou jelena. No a co!…). Divní lidi, ke kterejm každou chvíli přibyde další (neboj, neroste to aritmeticky, dokonce jsou i úbytky…). Se střelnejma ránami se tam doktor nevotravuje, chlastá tady každej, kdo má nějakou díru a sociálně slabej fotr (ale hlavně alkáč) vychovává kluka po svým. Že by sociální drama a Gage v něm jako drsnej vožrala se sociálním cítěním? Všichni se svěřujou se svejma problémama, Joe pronáší filosofický monology (u lahve) a tak nějak konečně se dostáváme k jádru pudla, teda ke klukovi. Po hoďce Joeovi mrdne. Pak začíná mrdat všem. Navíc mu utekl pes a tak se můžou víc poznat. Cage vypadá stejně nalitej jako střízlivej (nebo obráceně). Vypadá stejně, jako když hraje kohokoliv jinýho v jiným filmu. Prostě vypadá stejně. Paní co s ním bydlí to je ovšem jedno a loudí návštěvu restaurace. Dřina sepsat takovej scénář. Všechno obsáhnout a nebát se, dát si na čas. V závěrečnejch 10ti minutách se vodehraje všechno podstatný a nemůžu se zbavit dojmu, že tenhle film není vo ničem jiným, než vo Cageovi, kterejch chtěl charakterní roli sociálního bojovníka za lepší svět. Upustit kroupu se mi nepodařilo. Emoce žádný. Lepších sociálních dramat (i těch americkejch) je hafo. A to mlčím vo těch ze severu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když si chcu nechat vykouřit, musím si sebou vzít buldoka. 2.) Chystám se vytáhnout 18tiletýho (cizího) fracka ze sraček a prožít si svůj dokonalej svět. 3.) Thx za titule ,,malia“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už třetí počin Daviada Gordona Greena, který jsem od něj viděla a myslím, že už začínám malinko znát ten jeho rukopis, který je sice pomalejší, ale přesto si diváka dotáhne i v tomhle tempu až do konce. Doporučuji nedívat se na Joeho v depresivní náladě, jinak odejdete s trojnásobnou depresí, ne-li větší a budete mít chuť někam utéct. Šílený zapadákov a ještě šílenější figury, věřte mně, že tam potkáte málo koho, kdo na vás zapůsobí pozitivně. Vůbec nechápu jak mohl vyrůstat tak sympatickej kluk Gary v takové rodině, kde jsem měla chuť dopustit se vraždy jeho otce hned v prvních minutách filmu. Nevím v jakých lokalitách natáčeli ty "úhledně" upravené domečky, ale já se Garymu docela divila, že to tam vydržel tak dlouho a nevzal kramle daleko dřív, ale omlouvá ho pouze jeho zřejmá touha pomoct alespoň matce a sourozenci. Rozhodně nemohu upřít dokonalý výběr pro tyhle postavy (myslím hlavně otce), protože jsem jim ten jejich "bezchybný a dokonalý" charakter věřila do posledního puntíku. Měla bych asi pouze jednu výhradu a tou je dokonalejší ponor do Joeovi postavy. Ta jedna událost z minulosti nebyla pro mě dostačující pro pochopení některých jeho zkratů, či jednání. A Tye byl senzační úplně stejně jako v Mudovi. Trochu netradiční, hodně drsné, pochmurné drama, kde by možná stálo zato přečíst si i knižní předlohu. 75% ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Joe je trošku nudnější film, který ale dokáže zaujmout. Hlavní věc, která mi vrtala celou dobu v hlavě, bylo to, co vlastně mělo být hlavním příběhem tohoto filmu. Odehrávali se tam různé scény, osobní život Joea, práce Joea, život toho kluka a člověk nevěděl, kterému tomu tématu se tvůrci chtějí věnovat především. Ale postupem času se i k tomu dopracovali a nakonec divák pochopil oč šlo. Celkově to hodnotím kladně, i když byli tam místa kdy jsem se nudil, ale Nicolas Cage to zahrál skvěle a táhnul celý film. Dobrý herecký výkon předvedl i Tye Sheridan. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane vynikajúca dráma. Vôbec som nečakal, že ma tak zasiahne. Príbeh o totálnej chudobe a nešťastí, ale aj v časoch najťažších môže prísť iskrička nádeje v podobe nezištného priateľstva a dobrého srdca. Nie sú tu síce zvlášť hlbokomyseľné, vyšperkované dialógy, ale aj napriek tomu je odkaz veľký. Človeka prinúti uvedomiť si jednu vec, a síce: "sakra, veď ja sa nemám až tak zle." To najlepšie na filme je však neuveriteľne hustá, deprimujúco-skľučujúca atmosféra, ktorá vás chytí hneď na začiatku, bez žiadneho zdržovania, a až do záverečných titulkov už nepustí. Nepamätám si, kde by som videl niečo lepšie, dámy a páni, toto je atmosferická bomba! Všetko je umocnené úžasnou hudbou, ktorá sem zapasovala ako riť na šerbeľ. Casting bol urobený dokonale, postavy južanských primitívov už nemohli byť vybrané lepšie. Najhoršie na tom je to, že to vôbec nebolo prehnané. Cageovu postavu som zhltol aj s navijakom, už som ani nedúfal, že ho uvidím takto hrať. Zamakal na sebe, aj fyzicky a bolo to aj vidieť. Je späť a treba s ním počítať. Nie je veru jedno, do akej rodiny a akého prostredia sa človek narodí. To je jedna z tých najdôležitejších vecí v živote. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Zásadní lákadlo nikdo nezmínil. Joe je film od režiséra Prince Avalanche. A zase má ty krásný pohledy do krajiny, kde jsou jen stromy a pár lidí, kteří dělají hodně hodně zvláštní práci. Nicméně, teď to zase uklidním - Joe zdaleka na předchozí Greenův počin nemá. Ale asi to neznamená, že bych Greena přestal sledovat, protože chyba je tu ve scénáři. Tlačí na pilu tam, kde není třeba a pak to celé rozetne v utopeném finále, které je jen, aby bylo. Přesně tam, kde Prince Avalanche zatlačil na emoce tím, žbyl stále "ničím", tak přesně v tom bodě udělá Joe obrovskou chybu a přinese zvraty. A ty bohužel působí trochu uměle. Joe je na tři hvězdy, protože občas si říká o facku, ale Joe je taky na čtyři hvězdy, protože v těch záběrech něco je. Bavilo mě to celou dobu, ale stejně tak jsem nemohl dostat z mozku pocit, že to mohlo být ještě o tooooolik vousů lepší. Ale ten cool face, ten sedl. 7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • V 23. minúte, keď Joe (Nicolas Cage) prichádza autom k obchodu, mu z rádia znie skladba "Annihilate" od už rozpadnutej blackmetalovej skupiny Eyes Of Noctum jeho syna Westona Cagea. (Edhelharn)
  • Dráma mala premiéru na talianskom Venice Film Festival v auguste 2013. (kacer4)
  • Garyho (Tye Sheridan) otec bol v skutočnosti bezdomovec Gary Poulter. Režisér si ho všimol, pretože sa často obšmietal okolo štábu pri natáčaní jeho filmov. Zomrel na ulici v Austine pár mesiacov po natáčaní. (misterz)

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Reklama

Reklama