Reklama

Reklama

Ledová ňadra

  • Francie Les Seins de glace (více)

Obsahy(1)

Na Azurovém pobřeží se seznámí milý a obětavý Francois s tajemnou blondýnkou Peggy, která jakoby vystupovala z jeho díla. Pokusí se ji zachránit z péče podezřelého advokáta, jemuž nevěří, že je žena duševně nemocná. Pochopí, až když se i on málem stane její obětí... (oficiální text distributora)

Recenze (60)

sharky 

všechny recenze uživatele

Pár opravdu velmi zručně natočených nervy drásajích scén. Bohužel to ale nemůže zachránit přiběh, který je chvílemi, slušně řečeno, velmi potomý, postavy, které se chovají nelogicky, a hlavního hrdinu (Claude Brasseur; Delon bez ohledu na uvodni titulky rozhodne hlavni roli nehraje), který je velmi nesympatický. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdejší nízké hodnocení si vysvětluji snad jen tím, že uživatelé CSFD nemají rádi ledová ňadra, protože jinak to nechápu. Fakt jsme se dívali na totéž? Při některých scénách, jako třeba ta v tom baráku, jsem byl napjatej jak hovado a když začala hrát ta hudba tak by mě do sklepa nevyhnaly ani jednotky SS. A to vůbec nemluvím o skvělých hereckých výkonech Delona, Darcy a Brasseura. Nejbližší mě zde byl Francois, i když věděl, že situace zavání těžkým průserem, zachoval klídek a tasil další hlášku, prostě kdo na to má, ten na to má. Peggy byla skutečně postava, která se držela hesla "ženská má mít své tajemtsví a Delon? Delon to je prostě frajer, kterej si nás dá kdy se mu zamane. Ledová ňadra udržela mou pozornost spolehlivě po celých 105 minut, ovšem pravda je, že ty ženské - teplotně normální, mají mou pozornost po celý život. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

V ramci filmografie Georgesa Lautnera /Les Bon Vivants, Road to Salina, My se nehnevame/ je tento film vysloveny priemer. Lautner sa tu pokusil o francuzsky fryler, kde mala mat Mireille Darc ladove nadra a Delon zase ladove oci. Potom on sa ju pokusi zachranit, ale ona je dusevne chora ...... no a na tom sa Lautner dost neuspesne pokusil vybudovat akysi svoj pokus o tuhy fryler, miestami az dramu . 69 % ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi svieže, emocionálne vzpružné záblesky medzi charizmatickými hercami len zťažka prekryjú tak trochu vágnu zápletku mystického trojuholníka zúčastnených, ktoré inštinktívne škrípu na minimálnom vyhranenom priestore. V každom prípade som ale onomu neopísateľnom handicapu a zároveň kúzlu Mireille Darcovej podľahol a vedel sa do príbehu zažrať. Preto je aj škodou, aby takto vnútorne silná príbehová kostra sa v riadkoch scenára vykľula k bezmedznej triviálnosti. Ťažko si to vysvetliť, lebo predispozície a mnohé naratívne parametre ako aj tajuplná psychológia sú vo svojich krajnostiach výborné... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ten záběr na tři koule na zeleném kulečníkovém plátně byl všeříkající. Dvě liliovitě bílé s (nejen) ochranitelskými úmysly a jedna červená jako krev. Tohle zavání karambolem.. Ze vzájemného působení ledové královny, ledového pohledu a žáru rozverné energie vzniká znepokojová teplota, tajuplnost přetahující se s teatrálností, pár nervy šponujících momentů a závěr, který nedává příliš smysl. Brasseurův výraz, když Peggy vylezla se sprchy a on zjistil, že není blondýna? No krve by se v něm skoro nedořezal.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý film se natáčel v tzv. Zátoce andělů, ve městech Villeneuve-Loubet, Antibes a v Nice, kde se mimo jiné natáčelo i v luxusním hotelu Negresco. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama