Reklama

Reklama

Tony Arzenta

  • Itálie Tony Arzenta (více)

VOD (1)

Rozhodnutí mafiánského nájemného vraha Tonyho Arzenty (Alain Delon) pověsit kvůli rodině svou práci na hřebík má za následek krvavou tragédii. Šéfové se totiž pokusí přivést zabijáka k rozumu tím, že brutálně zavraždí jeho manželku a dítě. Tony Arzenta (Alain Delon) je víc než jen obyčejný nájemný vrah. Je to jeden z nejlepších profesionálních zabijáků, jaké má mafie ve svých řadách. Ta si cení hlavně jeho výjimečných schopností, odvahy i neochvějné loajality. Tony se však jednoho dne rozhodne se svou prací seknout. Chce začít nový život, trávit víc času s milovanou ženou a synem, kterého zbožňuje nade vše. Mafie si ale nemůže dovolit nechat Tonyho odejít. Ví toho příliš mnoho. A nyní ohrožuje její bezpečnost. Jediný způsob, jak by se mohl z osidel mafie dostat, je nohama napřed... (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha gangsterek, v níž se zabiják rozhodl pověsit pistoli na hřebík a věnovat se rodině. Mafii se to opět velmi překvapivě nelíbilo. Pozitivy filmu jednoznačně zůstávají automobilové honičky a závěrečný Delonův vytřeštěný výraz. Naopak za velmi komický lze označit skon Haninova mafiána, to se skutečně nepovedlo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Podá-li zasloužilý Čistič výpověď, tak je rozumné ji akceptovat. Ale vysvětlujte to mafiánům, kteří vládnou světu a přilehlému okolí. Takže karty jsou rozdány a flegmatický zabiják se může v poklidu změnit v cholerického řidiče. Mne to tedy hodně bavilo a až do konce jsem doufal v poněkud pohádkovější konec, ale od antihrdiny, sedmdesátek a Delona se asi nedalo čekat nic jiného. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Paráda, krása, pomalu nenalézám slov. Tohle je zcela jistě jedna z nejpovedenějších eurokrimošek a všeobecně i jedna z celého žánru. Parádní, svým způsobem stylová věc, zřejmě ovlivněná americkým Kmotrem, ale to vůbec nevadilo. Patrně nejlepší Delonova role v tomto žánru (nájemný zabiják mafie, který se svou prací kvůli své rodině sekl, to se ale pochopitelně nelíbí jeho nadřízeným), chladný, tuhý, ledový, ale na druhou stranu i uhlazený, tak jako vždy. Charismatická persona Alain Delon, který společně s veteránem Richardem Contem (šéf mafie, který se pro podobné role snad přímo narodil) film oživili! Parádní skript a opravdu velmi dobrý pomstychtivý děj, nikoliv však originální (v tomto případě Delonova osobní msta za smrt jeho ženy a syna, kterou navíc viděl na vlastní oči!), velmi dobrá atmosféra, místy občas skutečně brutální, surové a velmi vynalézavé násilí (vlakové kupé, vrakoviště apod..), krvavé přestřelky, hromady mrtvých, velmi povedené a dobře natočené automobilové honičky (patrně jeden z největších kladů filmu), film obsahuje opravdu všechny atributy, tak specifické a nezbytné pro samotný žánr polizio. Jaký si funky hudební doprovod také sedl a úvodní pomalá skladba byla přímo lahůdková. Vše velmi příjemně odsejpá a divák se skoro vůbec nenudí. Delonovky "Sicilský klan", "Osudový kruh" nebo "Borsalino", opravdu nečekejte, zde na celé čáře prohrávají a proč? Poněvadž film nedělal a teď se neuražte, ani Melville, Deray nebo Verneuil ale pomalu neznámý Duccio Tessari a to byl skutečný zásah do černého! Ten mohl od Bastardů už jen překvapit a skutečně překvapil..Neprávem zapomenutý klenot tohoto žánru (s velmi překvapujícím koncem), které bohužel nejen ty naše televize opomíjejí..Komentář zde jako druhý v pořadí... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář bez zajímavých postav a většího napětí, u kterého bych ocenil, kdyby hrdina postupoval poněkud rychleji a efektněji a ne, že jen za někým tu a tam přijde, střelí ho mezi oči a hotovo. Dvě ucházející autohoničky, slušná kamera a výprava. Zasmušilý Delon žádné velké herectví nepředvádí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zápletka classico. Nájemný vrah chce do penze, zaměstnavatel o tom nechce ani slyšet. Stačí jedno nedorozumění a pracovní náplní se stává vendeta.. Nápadité záběry, ostré automobilové honičky, příkras zbavené výjevy násilí (třeba když si zfetovaní makaróni s autogenem přijdou zablbnout na vrakoviště). Nekompromisností protkaný oldschool, kde se Arzentem systematicky tráví krysy, aby nakonec přišla tenzí naplněná scéna v kostele a ryze delonovské finále na jeho schodech.. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama