Reklama

Reklama

To já ne, to on

  • Česko To nejsem já, to je on! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pierre (kdo jiný, než Pierre Richard) je nadaný scenárista, ale nedokáže se prosadit. Takže to, co vymyslí a napíše, podepíše svým jménem slavný Georges Vallier, který je nudný už na první pohled. Jen těžko by sám dokázal vymyslet jediný gag, na kterém založil svou slávu. V Paříži je právě známý italský herec Aldo Barazutti (kdo jiný, než Aldo Maccione) a shodou okolností se s Pierrem seznámí na jednom večírku. Pierre se mu představí jako Georges Vallier. Konec konců, proč ne. Vždyť Vallier je vlastně Pierre, který by bez něho neexistoval. Aldo je nadšen, navrhne slavnému scenáristovi, aby s ním odjel do Tunisu, kde by pro něj napsal film. Pierre netuší, že psaní scénáře je pouhou záminkou, aby mohl Aldo uniknout od své dominantní žárlivé italské manželky a strávit čtrnáct dní se svou milenkou. Než se naděje, ocitne se s Aldem a Valérií v jednom tuniském paláci obklopen pouští, dromedáry a… skutečným Georgesem Vallierem, který si pro svou dovolenou vybral právě stejný hotel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

andrii 

všechny recenze uživatele

Identita zavalená kouzlem nechtěného, spouští turnaj/e/ příhod, (vý)hry point. Jako na zavolanou. Tiše opouští poušť, post neviditelné osoby. Nesleví. Vrhá se do výhně V.I.P., bez oázy soukromí. Pařížan, do kterého pere africké nebe, má perné dny. Lapač "výronů," kterému to pálí. Nápadník parádní zábavy pod palmami. Nepřeháním. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim cim to bylo, ale tentokrat to nak nefungovalo. Pribeh je sice dostatecnej, ale misty ma hluchy mista a misty je docela zmatenej, navic se rozpada na jednotlivy scenky, pricemz tech vtipnejch je stezi polovina. Obcas se sice neco hodne vtipnyho povede, ale jinak sem jen tak koukal a i kdyz to byly sceny, kterejm sem se v ruznejch obmenach v jinejch richardovkach smal, tak tady me proste nerozesmali. Ale uz sem videl i horsi film od Richarda. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když se vtip nedaří, může to skončit takhle. Velbloud vtipnější Pierra, a scénář postavený na písku. Když se v letovisku objevil i skutečný Georges Vallier a kombinace přesáhla mezí, začalo mi to lézt krkem. Ženský ale obsadili pěkný, a ani erotika nechybí (je hezčí Marie-Christine Deshayes nebo Valérie Mairesse?). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Námět nejvíce připomíná film Hořčice mi stoupá do nosu, ale nakonec se odkloní jinam. Je to štěstí, protože vtipných situací zde zase až tak moc nenajdeme. Ale logiku to má, protože IMHO žádný z Richardových filmů, které dávají až nyní, na nás tak mocně nezapůsobí, i kdyby byl na 100%, zkrátka proto, že měl tu smůlu a nebyl distribuován už před rokem 1989. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Nedosahuje to sice kvalit snímku "Jsem nesmělý, ale léčím se", přesto se jedná o velmi dobrou podívanou ve které o výborné scény není nouze. Nevím proč, ale myslím si, že Aldo Maccione (který ztvárnil Barazuttiho) je dle mého názoru nejlepší sekundant, kterého Pierre Richard ve svých filmech měl. Ano, v pozdějších filmech byl dobrý i Gérard Depardieu (př. filmy Kopyto nebo Otec a otec), ale tihle dva k sobě prostě pasují, přestože spolu natočili v podstatě jenom dva filmy. Myslím si, že Richardovy role jsou skvělé, a pro některé diváky, kteří třeba nemají vysoké sebevědomí, může být Richard příkladem, že i nesmělý otloukánek může dosáhnout svého štěstí a úspěchu. A v podstatě vždycky tomu tak v jeho filmech je, svým způsobem by se dalo říct, že jsou to takové pohádky pro dospělé. Obsazení je výborné, a skvěle mě pobavily např. scény z tržiště, kde Richard navštívil krám se starožitnostmi a při své nemotornosti rozflákal všechno, co tam bylo. Přestože se mi film líbil jako celek, myslím si, že nejlepší ze všeho byl jeho závěr, zejména ta scéna, kdy se všichni aktéři setkali na stejném místě a museli si dávat pozor na to, aby se nezamotali do těch svých lží a polopravd, se kterými zápolily v podstatě během celého filmu. Velmi solidní film a hodnotím ho na 80%. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama