Reklama

Reklama

Rána průvodčího Pierra (Pierre Richard) bývají podobné jako vejce vejci. Unavený dalekou cestou noční služby se vypotácí z nádraží a zamíří do svého bytu, aby se pořádně prospal. Tedy, takhle to až do dneška bývalo. Někdo ze sousedství si totiž pořídil kohouta, a ten, zrovna když Pierre usíná, jako každý správný kur kokrháním vítá nový den. Zoufalý Pierre vyráží na steč! (dopitak)

(více)

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Souboj na život a na smrt mezi Pierrem Richardem a kohoutem. Přežít v tomto osudovém střetu může jen jeden, budete to kohout nebo Pierre Richard ? Oba dva protivnící používají metody daleko za hranicí fair play. Zejména kohout se jeví jako proradná zakeřná svině a během filmu jsem měl sto chutí mu jít nakopat tu jeho hnusnou kohoutí prdel. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Největší trampoty jsem měla s tím, abych tuto slaboduchou komedii vůbec dokoukala. O tom, že bych se alespoň jednou zasmála, nemůže být ani řeči. Jen jsem celou dobu přemítala o tom, proč do něčeho takto absolutně pod svoji úroveň Richard šel. Na nic jsem nepřišla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nápad s kohoutem se nepovedl. Tím větší je to škoda, že další krásný motiv, totiž to potkávání Pierra se svou milou na nádraží v Lyonu v pauzách jejich vlaků jednou za uherský rok, si zasloužil rozvést. Galabru je jediný, koho si z filmu kromě PR zapamatujete, ostatní inspektoři a cestující jsou příliš nevýrazní. Vše dobíjí dabing z Premiéry, kde Urbánek, Navrátil, Tůma a Šetena mluví každý asi dvacet osob. Ale, vyhrabal jsem starou Richardovku s dabingem Petra Olivy, a tak si nebudu stěžovat, no ne? ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Moc vtipné mi to nepřipadlo a kohouta mi bylo až líto, co tam s ním všechno prováděli. A to nejsem žádný fanda kohoutů. Dva železničáři, míjející se na svých cestách a setkávající se jenom na pár minut, když jejich vlaky stojí ve stejné stanici, tento motiv stálo za to využít více, to má dopitak pravdu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre dostane otravného kohouta a snaží se ho zbavit. Debilní zápletka, že? I tak jsem se nenudil. Byl jsem rád, že jsem tuto neznámou Richardovku viděl (dokonce v běžném dabingu Petra Olivy)  a že se tady Pierre potkal s Michelem Galabru (kterého bohužel nedaboval Soběslav Sejk.) Ti dva ten film celkem spolehlivě táhli, i když místy neměli co hrát a Galabru neměl moc prostoru. Nicméně závěrečná pointa byla výborná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejméně známých komedií s Pierrem a zároveň film, ve kterém má rok po Roztržitém podruhé hlavní roli. Po mnoha letech jsem tento kus našel dokonce v dabingu Petra Olivy, a protože jsem od tohoto příběhu o souboji s kohoutem měl velká očekávání, byl jsem nakonec mírně zklamán. Kdyby se celý film nesl v duchu prvních dvaceti minut (po kterých veškeré trampoty s kohoutem víceméně skončí), byla by to jedna z nejzábavnějších komedií všech dob. Kdyby se více rozvinula velice sympatická a příjemná romantická linka, bylo by to také skvělé. Takhle je tam od všeho trochu a navíc s hluchými místy, ovšem stopáž osmdesáti minut je velice příjemná, takže to nakonec celé uteče velice sympaticky. Navíc jsou tam skvělí herci, zejména Michel Galabru, ale také třeba Claude Piéplu. Ve výsledku se ani náhodou nejedná o TOP počin z Richardovy filmografie, ale protože na druhou stranu natočil také horší, tak čtyři hvězdy udělím. Ale celý ten film mohl určitě vypadat úplně jinak a také lépe. Vždyť ten námět je úplně boží! Pro fanoušky rozhodně doporučuju, myslím ale, že ani ostatní se neurazí. 70%. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se slabým scénářem zřejmě počítali, že Richard udělá z komorního filmečku dokonalou burlesku. Ve filmu je sice pár vtipných situací, ale zápletka i příběh je velmi prostý. Ani sekundující Galabru neměl moc příležitostí ve filmu vyniknout. Závěrečná epizoda s dívkou měla něco do sebe, i samotný nápad, ovšem musím říci, že je to jeden z nejslabších filmů, který jsem s Pierrem viděl. Kohout je jistě silný protivník a nápaditý herecký partner, ale za těch 80 minut to nestálo i přesto, že za kamerou stál přední kameraman francouzské kinematografie !! ()

curil 

všechny recenze uživatele

Další z bláznivých komedií s Pierrem Richardem z doby zlatého věku francouzských veseloher. Příběh je u nás oproti ostatním komikovým filmům méně známý, i když byl vysílán v České televizi 3. 8. 1992 pod názvem "Kohoutí stopa". Bohužel není   reprízován. Vyprávění o nešťastném konduktérovi nočních lehátkových vozů na trati Paříž - Francouzská riviéra je zábavný. Potíže se zlomyslným kohoutem, kterého dostane Pierre darem a nemůže se ho zbavit, je plný bláznivých situací. Navíc má průvodčí potíže s láskou, když se se svou dívkou vidí jen při krátkých zastávkách na nádraží v Lyonu. Kohout je Richardovi naprosto vyrovnaným protivníkem a člověk neví, komu má fandit víc. Pěknou roli má Michel Galabru jako Albert, neztratí se ani další známí   francouzští herci Jean-Pierre Darras, Claude Piéplu, Claude Brosset, Michel Robin. ()

Reklama

Reklama