Reklama

Reklama

Resolution

Trailer

Obsahy(1)

Michael (Peter Cilella) se vydává do indiánské rezervace za svým přítelem Chrisem (Vinny Curran), aby mu pomohl přemoci závislost na drogách. Po několika dnech v neudržovaném domě však oba přátelé zjišťují, že v jejich okolí se dějí velmi podivné věci, a oba mají pocit, že je kdosi sleduje. (Goldbeater)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"The Cabin in the Woods" meets "Sinister" meets "nový Evil Dead". Už jen tahle síť inspiračních zdrojů, nebo lépe řečeno paralelních zpracování stejných motivů naprosto odlišným způsobem je zajímavá. Zatímco výše jmenované fláky pokládám za špičku současného mainstreamového hororu, tohle je ryzí levná nezávislárna. Ale perfektní. Malý (ale dostačující) rozpočet podpírá hodně originální příběh. Celou dobu jsem byl zvědavý, s jakým nadpřirozeným (nebo přirozeným?) fenoménem mají vlastně hrdinové čest. Rozuzlení je svým způsobem dost inovativní (a i přesahy tohoto obsahu do "formy"). Ono se to těžko popisuje, prostě tomu dejte šanci a třeba budete spokojení. Atmosféricky to na mě působilo dost mrazivě a nepříjemně i v těch chvílích, kde se zrovna nic objektivně strašidelného neděje (stačí, když divný týpek v karavanu točí mezi prsty zrcadlovou destičkou). Pro fandy amerického indie hororu povinnost. PS: Pokud váháte, jestli se na film podívat, v rozhodování by vám mohl pomoci tento film. Pokud se vám líbil on, mělo by se vám líbit i Resolution. Taky je to víceméně pomalá konverzačka a alternativní pohled na hororový žánr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všechno se motá okolo smažky, kterou se snaží kamarád postavit zpátky na nohy. Sice se tam občas objeví nějaká nahrávka, divnolidi či náznak tajemna, ale všechno se nakonec vrátí k donekonečna omílanému "Potřebuju crack!". Jenže na nějaké tématické drama dvojice režisérů nemá a aby z toho byl horor, museli by chlapci přidat ve všech žánrových ohledech. Tohle je strašná spatlanina. 10% ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Chápu, pokud to někomu nesedlo. Naprosto komorní konverzačka, lehounce říznutá paranoiou. Moc to nepůsobí jako horor - spíš jako atmosférickej, mysteriozní filmek, kde se jeden druhého snaží zbavit drog a přesvědčit ho o přístupu k životu. Souhlasím s tim, že celkové rozluzlení jest unikátní a je potřeba vnímat některé dialogy, týkající se "té záhady" a trošku se nad tim pak zamyslet, to cenim. Hlavní dvojce je sympatická, akorát bych lehce ubral toho "fuckování", protože dialogy jsou vlastně solidní a myslim, že bez těch vulgarit by to fungovalo líp. Film působí i nepatrně, dobrodružně, kde týpek prochází okolí a vyptává se lidí. Mám slabost pro tyhle minimalistický, atmosférický a nepředvídatelný "horory", které nestaví na vydírací hudbě, tuně špatných efektů, samoúčelných lekaček a nudného gore. Těšim se na další filmy Justina Bensona a Aarona Moorheada. // Podobně pojatý Black Mountain Side na sněhu a archeologií se mi líbil víc a děkuju J*A*S*M za doporučení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápad by to možná byl zajímavý, kdyby měl uvěřitelnější postavy, cosi jako děj a rozvíjení děje včetně zápletky, a taky nějaké smysluplné zakončení, ne jen další náznak záhady á la Lost. A něco dít se ostatně taky začne až skoro ke konci filmu. Navíc ti dva mi byli strašně nesympatičtí a jejich rozhovory mi draly uši. Chápu že se někdo pokusil natočit nezávislý a levný film na koleně, jenže k tomu jen prvotní nápad nestačí, je potřeba ho umět taky podat. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Áno!!! Úžasné to bolo! Teraz mi už neostáva nič iné, len rozmlátiť si hlavu o stenu, pretože toto je presne ten typ "hororu", ktorý ma jedného dňa zabije. Takže kto chce vidieť "horor", ktorý nemá s daným žánrom absolútne nič spoločné, a v ktorom sa od začiatku do konca len konverzuje a vôbec nič nedeje, ten dá možno 5. Ja som išiel od nudy skapať a môžem si akurát dobre zanadávať na všetky tie Avasty či Esety, či čo to vlastne mám, že mi opäť raz nezablokovali jednu neskutočne nezáživnú pičovinu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama