Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám z filmů s Pierrem Richardem asi nejraději. Myslím, že tady je přesně dosaženo rovnováhy. Pierre Richard je sice klasicky roztržitý, ale ne příliš a není zde jako jednoznačný idiot, pitomec a lůzr. Je například velmi úspěšný donchuán, občas velmi chytře a pohotově improvizuje. Navíc je zde několik klasických a legendárních scén, zejména ta, kdy jej přítelkyně vyhazuje z bytu, včetně úchvatného momentu „tady máš svoje desky …“, či scénky s dítětem na zádech manželky agenta. Je to prostě vtipné, příjemné a vyvážené a má to takový nějaký francouzský šmrnc. Tenhle film mě vždy znovu pobaví a zvedne mi náladu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každý Richardov film mi sadol, občas akoby scenár písal niekto, kto má odlišný zmysel pre humor ako ja, v prípade Rany dáždnikom sa ale scenáristi, režisér a Richard presne trafili do môjho vkusu. Popravde som sa už dlhšie tak dobre nezabavil pri akejkoľvek komédii a to som film nevidel ani v dávnych dobách, takže tu nemohla zaúradovať nostalgia. Proste pomer vydarených fórov k tým priemerným či slabším je tu výrazne vyšší, z toho sa odvíja aj moje hodnotenie. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Grégoire Lecomte (Pierre Richard) je tím typem herce, který musí vzít zavděk televizní reklamou na psí žrádlo nebo hrát v divadle roli bez jediného dialogu. Jednoho dne se mu naskytne příležitost si zahrát roli nájemného zabijáka, splete si však dveře a vstoupí do kanceláře mafiána, který jej považuje za skutečného zabijáka a podepíše s ním kontrakt, šťastný Grégoire ani netuší do jaké šlamastyky se dostal... Rána deštníkem je klasickou ukázkou "záměnové komedie" a nutno dodat, že povedenou, koneckonců o scénář a režii se postaral jeden z nejslavnějších tvůrců francouzských komedií Gérard Oury. Pierre Richard zde ztvárňuje svou klasickou hereckou polohu roztržitého zmátkáře, který však není vůbec nesmělý, naopak nemá problém sbalit každou ženu na kterou narazí. Kromě Pierra je zde hned celá plejáda známých herců namátkou Gérard Jugnot, Roger Carel, Maurice Risch nebo Vittorio Caprioli. Nesmí se však zapomenout na Gerta Fröbeho, který snímku dodává jistý bondovský nádech. O hudební podkres se navíc postaral další klasický tvůrce a to Vladimir Cosma. Rána deštníkem tak určitě patří k těm lepším kouskům ve filmografii Pierra Richarda a to předevšm díky slušnému příběhu, vtipným situacím a kvalitním hercům. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je proste geniálny herec. Obdivujem ako dokonalo dokázal v svojich filmoch zahrať uletené postavy, ako ovládal mimiku tváre a jeho nezabudnuteľné gestá. Rovnako obdivuhodný herecký výkon podal aj v tejto komédii kde si ho mafiáni popletú s nájomným zabijakom a chcú aby odstránil bohatého magnáta. Zatiaľ čo on si myslí že ide točiť film. Skvelá komédia doslova nacpaná inteligentným francúzským humorom. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Rána deštníkem je jedná z nejlepších komedii Pierra Richarda vůbec! Ze začátku jsem nečekal že dám 5 hvězd.Pierre je obyčejný reklamní herec-děvkař,ale díky náhodě se zamotá do mafiánské konspirace.Stávají se mu divné věci,poznává divné lidi až se dostane do Saint-Tropez a celou dobu si myslí že jde o film.Ale všechno kolem něho je skutečnost.Žárlivá přítelkyně,záhadný zabiják,tajná policie,to všechno vytváří prostor pro vyniknutí jeho talentu,který vás donutí k nenucenému smíchu jaký jste dlouho neměli. Hodně pomáhá i režisér Gérard Oury,jeden z nejlepších francouzských režiséru té doby. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se mimo jiné v Paříži či na letišti v Nice. Závěrečné scény byly pořízeny v Cannes. (argenson)
  • Herec Gert Fröbe, představitel Otty Krampe, hovořící plynně německy, anglicky a francouzsky nemusel být v originální verzi dabován. (Cucina_Rc)
  • V roce 1981 byl film nominován na Cézara za nejlepší střih. Nominaci si vysloužil Albert Jurgenson. (argenson)

Reklama

Reklama