Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Snad je to závan nostalgie (neboť Rána deštníkem patří k filmům, které jsem už ve školce viděl mnohokrát na videu), ale celkově si troufám tvrdit, že je to hodně povedená komedie. Oceňuji filmové narážky ("Vy používáte ruční kameru jako Lelouche ?" "Pan Lecomt mi dal nabídku, kterou jsem nemohl odmítnout".) a hlavně scénu, kdy v televizi běží film Kapitán, a před ní se v hotelovém pokoji odehrává velmi podobně laděný duel, jako podstupuje J. Marais v televizi. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Od roku 1965 do 1973 točil Gérard Oury samé dnes již kultovní komedie. Bohužel, od té doby, co přestal spolupracovat ať už z různých důvodů s Belmondem, Bourvilem a de Funesem, šla jeho tvorba razantně dolu. To je vidět na filmu Útěk z roku 1978 a i zde. V obou snímcích ztvárnil hlavní roli Pierre Richard, kterého mají též lidi rádi, dle mého názoru ale výše zmiňovaným hercům nesahá ani po kotníky a je to na kvalitě filmů prostě znát. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasicky ztřeštěná francouzská komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli. Musím říct, že tady byl ve skvělé formě. Jeho deštníkový taneček neměl chybu a jízda autem s jeho manažerem, kdy mířili k moři taky stála za to. Vůbec mi nevadilo, že je tahle komedie postavená na profláknuté zápletce, kterou si alespoň jednou za život vyzkoušel každý komik, no, někteří i vícekrát po sobě. Já jsem se chtěla jenom pobavit a na nic nemyslet. Bavila jsem se královsky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice to není tak hrozně pitomý film jako třeba Seber si svých pět švestek, ale nezáživný tedy je. Pár světlých chvil se najde (a přijdou hlavně v závěru, kdy se Pierre Richard konečně rozpohybuje a začne řádit třeba při šermířském souboji), jenže co z toho, když o osm let dříve vznikl Velký blondýn s černou botou, který je zkrátka lepší. Gérardu Ourymu to prostě mnohem lépe šlo s Louisem de Funésem a Jeanem Paulem Belmondem. Dvě a půl, čistý průměr. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo, ale i tak se dostavilo mírné zklamání. Pierre Richard v tomhle filmu vytvořil další skvělou postavu a je si při sledování bavil dobře, jako standartně u Richardových slabších snímků. Ano, slabších, protože tohle opravdu není kdovíjaký klenot. Má to sice velkou hromadu vtipných momentů a hlášek, i původní dabing je povedený. Je opravdu pozoruhodné, jak moc velké je kvalitativní rozpětí Richardových filmů, tento bych, jak už napovídá hodnocení, zařadil někam doprostřed. Rád se na Ránu deštníkem znovu podívám, protože Pierrův tanec je nezapomenutelný, ale určitě to není film, který bych nějak často a výrazně vyhledával. 80%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Námět filmu vycházel ze skutečného případu smrti bulharského disidenta a spisovatele Georgije Markova (1929-1978), který byl zavražděn v Londýně. Vyšetřováním se zjistilo, že smrt způsobilo bodnutí do stehna deštníkem, na jehož špici byla umístěna kulička napuštěná jedem. Dodnes není úplně jasné, kdo za vraždou stál. Pravděpodobně to byla KGB. (argenson)
  • V roce 1981 byl film nominován na Cézara za nejlepší střih. Nominaci si vysloužil Albert Jurgenson. (argenson)

Reklama

Reklama