Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

hippyman 

všechny recenze uživatele

Místy nápaditá kamera a střih; humor je, no... řekněme prostě francouzský, zejména situační či založený na crazy-dialozích a ztřeštěných (až absurdních) scénách. Jednoduchá záležitost, co pobaví (především) v případě, že máte škodolibou náladu a/nebo sedmičku (nejlépe) francouzského vína pod kůží. 60% Update: po druhém (střízlivějším) shlédnutí musím jít skutečně o hvězdu níž. V rámci svého debutu sice Richard ukazuje, že režii zvládá, ale scénář se mu zrovna dvakrát nepovedl. 40% ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilá ptákovina s prakticky geniálním Pierrem, který o tom, že je vynikající herec, nemusel rozhodně přesvědčovat až svými více méně vážnými hereckými etudami z velmi zralé dospělosti. V době kolem dvacítky bych tomu býval dal i víc hvězdiček, jenže co jsme tehdy mohli vidět za veledíla, že? ()

Reklama

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film Pierre Richarda. Je to asi tím že se jedná o jeho prvotinu takže je oproti pozdějším filmům velmi originální. Především se ale úplně nejedná o lehkou komerční komedii, ale o satiru na svět reklamy. Film je nekončící kanonáda geniálních dialogů, scének a skvělých hereckých výkonů s morálním přesahem. Škoda že většina dalších Richardových filmů už nedosahuje těchto kvalit, tím ovšem zdaleka nechci říct že jsou špatné, jenom už nejou tak geniální. NA ŽRÁDLO OD KAZIMÍRA I MANŽELKA ZÍRÁ! ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u tohoto filmu pouze královsky bavil, dneska už je člověk starší a všímá si i detailů. Třeba jako že do auta leze Richard střešním okénkem, protože nejdou otevřít dveře, ale když přejede policistovi nohu tak dveře najednou otevřít jdou. Pierre Richard je můj oblíbenec, ale jako režisérovi mu to občas ujede. Čtyři hvězdy z nostalgie, natočil i lepší filmy. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se můj vkus s většinovým hodnocením jaksi míjí. Roztržitý? Spíš duševně narušený! - Komedie (no... spíš groteska) o týpkovi, který by v reálu nejspíš trávil víc času hospitalizací na psychiatrii, než škoděním v reklamní agentuře. Prvoplánovost fórků je na můj vkus hluboce pod úrovní vtipnosti ba i roztržité roztomilosti. Tedy alespoň pro mě. Filmu nemůžu upřít určitou eleganci a dobré nápady. Ale komedie mě musí především bavit a tu nudu odpustit nemůžu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama