Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komedii s Pierrem Richardem, kterou si opet sam reziroval. Neprekvapi, ze je jako herec opet vybornej, navic tu nesikovnost fakt dohnal az na maximum, ale i rezie se mu docela povedla. Taky me zaujala kamera, ktera dela nektery zajimavy vychytavky. Dej je sice opet vcelku jednoduchej, misty predvidatelnej a navic tu je docela dost nelogicnosti, ale je velmi vtipnej, sviznej a nektery jeho reklamy a hlasky jsou fakt genialni. Navic v prevleku za vojaka a Draculu je desne cool. Tenhle rezijni debut se Richardovi fakt poved. "Moje begónie, Můj pes, Moje dcera!" ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilá ptákovina s prakticky geniálním Pierrem, který o tom, že je vynikající herec, nemusel rozhodně přesvědčovat až svými více méně vážnými hereckými etudami z velmi zralé dospělosti. V době kolem dvacítky bych tomu býval dal i víc hvězdiček, jenže co jsme tehdy mohli vidět za veledíla, že? ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pierre Malaquet (Pierre Richard) nastupuje do reklamni firmy Jerico, kde všechny brzy začně udivovat nejen svou značnou roztržitostí, ale také novou formou propagace výrobků, tzv. reklamu šokem... Roztržitý je jedním z prvních filmů Pierra Richarda a také jeho scénáristickým a režísérským debutem, z čehož pramení asi hlavní problém celého filmu a to je jeho nevyrovnanost. Pokud se příběh věnuje reklamní tvorbě hlavního hrdiny, tak nás čeká hromada skvělých hlášek, gagů a situací na téma reklamy a v tuto chvíli Roztržitý aspiruje na jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda. Horší to je, když se příběh začně věnovat něčemu jinému, zábavnost a zajímavost celého snímku pak rapidně klesá a také samotný Pierre to v některých scénách se svou roztržitostí trochu přehání. Naštěstí těch opravdu povedených situací je více než těch nepovedených, takže z tohoto souboje nakonec Roztržitý vychází jako vítěz. Snímku tradičně nechybí skvělé herecké obsazení, kde si kromě samotného Pierra záhrali třeba Bernard Blier nebo Paul Préboist. Roztržitý je tak typickou komedii Pierra Richarda se skvělým obsazením a zajímavým tématem, která sice obsahuje pár slabších scén, ale jako celek dokáže pobavit. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se můj vkus s většinovým hodnocením jaksi míjí. Roztržitý? Spíš duševně narušený! - Komedie (no... spíš groteska) o týpkovi, který by v reálu nejspíš trávil víc času hospitalizací na psychiatrii, než škoděním v reklamní agentuře. Prvoplánovost fórků je na můj vkus hluboce pod úrovní vtipnosti ba i roztržité roztomilosti. Tedy alespoň pro mě. Filmu nemůžu upřít určitou eleganci a dobré nápady. Ale komedie mě musí především bavit a tu nudu odpustit nemůžu. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Tedy na to, že nemám rád Paula Preboista, tak právě jeho scény, kdy si měnili věci s Richardem atd. považuju za to nejlepší v tomhle filmu:). To, jak P.R. vždycky vlezl do cizího bytu taky nemělo chybu. Celkem dobré. No a ty slogany by se určitě ujali i dneska. Plus upírská reklama...na druhou stranu mi to přišlo dosti roztáhlé i přes uvedenou délku 85 minut. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama