Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

majky19 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že byly natočeny i daleko lepší a zábavnější komedie s Pierrem Richardem v titulní roli, ale ani tato rozhodně nepatřila k těm nejhorším. Celkem příjemná oddychová komedie o roztržitém pracovníkovi reklamní agentury, který je neochvějně přesvědčen o svém talentu a potenciálu, i když výsledky jeho práce tomu příliš neodpovídají a následky z toho plynoucí na sebe často nenechají dlouho čekat. Přesto má úspěch u žen a to nejen u mladších, ale i starších ročníků. :) Zejména Marie-Christine Barrault v roli Lisy byla moc hezká... Hodnotím na 60 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Roztržitý je ten naprosto klasický typ francouzské komedie, kde Pierre Richard dělá vylomeniny, tak příjemným způsobem, že se na to musí koukat s radostí. Krom toho v tomto případě si to sám ještě natáčel, takže si to užíval na tisíc procent. Pro mě už od mala jsou komedie a francouzské komedie a hádejte které jsou vejš... ()

Reklama

Behind 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost, vidět v krátké době po sobě řadu filmů s Pierrem Richardem. Jeho lehce potrhlý humor mám rád. Musím však říct, že tenhle film patří k jeho slabším kouskům. Jedná se v podstatě o jakousi grotesku, kde jeden gag střídá druhý a všechny mají jedno společné - roztržitost hlavního hrdiny. Když se zhruba v polovině filmu objeví další stejně roztržitá figura, je "o zábavu postaráno". Neříkám, že všechny gagy jsou hloupé, ale drtivou většinu už známe z němých grotesek, které netrvaly obvykle déle než půl hodinky. Tenhle film trvá hodinu a půl, a tak divák brzy získá dojem, že o nic nepřijde, když si u toho vyřídí poštu, nebo si na chvilku schrupne. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na Roztržitém je poznat, že ho točil začátečník (třeba Velký blondýn je filmařsky o dost zajímavější), ale já mám pro Richarda slabost, přijde mi extrémně roztomilý a je mi s jeho filmy moc dobře. Ideální společník pro zlepšení nálady. Roztržitý určitě patří k těm lepším richardovkám - už jen pro ty skvostné reklamní spoty... :o) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Túto komédiu si pamätám ako vynikajúcu zábavu z mladosti, pri ktorej sme sa vždy všetci sledujúci išli udusiť smiechom, ovšem s odstupom času sa mi asi zmenil pohľad na tento film... Ovšem scéna a nápad s Clistaxom je nezabudnuteľný a priznávam, že som ho aj niekoľkokrát skúsil na mladšom bratovi, či funguje :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)

Reklama

Reklama